Piastriho premáha frustrácia: Je to nahovno, keď o poradí na štarte rozhoduje počítač | Magazín F1 - F1online.sk

Tu máš chyby. Faktické aj pravopisné. Jazda so súčasnými monopostami JE zábavnejšia ako s tými z predošlej generácie. Problémom je, keď monopostu dôjde energia. A to múdre hlavy nevyriešili. Preto bol vyvinutý softvér, ktorý tieto nedostatky minimalizuje.

Piastriho premáha frustrácia

…mě taky, mě taky :distorted_face:

1 lajk

Pravopisné chyby opravené, dík, to sa mi často nestáva, že by mi ušiel takýto základ. :smiley:

Faktické chyby tam nie sú.

Čo je zábavné na tom, že zákruty, ktoré boli výzva a oddeľovali top pilotov od zvyšku, dnes prejde na plný plyn aj amatér?

Čo je zábavné na tom, že neskoré brzdy, ktoré tak isto oddeľovali top pilotov od zvyšku, dnes neexistujú, lebo sa uberá plyn ďaleko pred brzdným bodom?

Naopak, ty tu máš faktickú chybu. Jedna veta odporuje druhej.

Jazda by zábavnejšia možno bola, keby ten problém, ktorý sám popisuješ, neexistoval.

Ten softvér to často ešte zhoršuje, lebo sa často správa náhodne a nerozumejú mu ani piloti ani tímy.

PS: Aj tak si myslím, že predchádzajúca generácia bola zábavnejšia. S ground effectom boli tie zákruty a jazda skutočná výzva. Jediným problémom bola tvrdosť monopostov. A ešte zábavnejšie museli byť staršie generácie, napríklad 2010-2014, kde boli autá menšie, motory jednoduchšie a nebol tam žiaden nepredvídateľný deployment energie.

Aston přiveze celé nové auto, nový motor a novou převodovku.
Tak trochu života do toho umírání. :smiling_face:

No dyť, už jsem dal za pravdu Raptorovi. To nemusíš na mě tak zhurta. :grin:

Já vaší nadvládu v této oblasti uznávám. :wink:

1 lajk

Určitě pohodlnější. O tom že by byla zábavnější se většina pilotů moc nezmiňuje, spíše naopak.

Možná že show je pro většinu fans zábavnejšia, ale to nemá s jízdou jako takovou nic společného.

2 lajkov

…to s výkonností nemá co dělat, ta je jen dalším hřebíkem do F1.

1 lajk

No tak niektorí jazdci, napríklad Hamilton by s tebou nesúhlasili.

Autá sú obratnejšie, viac pretáčavé, čo vraj pripomína motokáry. Tak ja vychádzam z vyjadrení niektorých pilotov ktorí sa k tomu vyjadrili, ale ja na motokárach som si to užil.

No, ale naříkáním už nic nezměníš.

Nejdřív v roce 2029 bude změna. Nemyslím si, že po roce 2029-2030 pojede stejný trend motorů, změna bude.

Takže vlastně to neustálé naříkání je úplně k ničemu. Jak od lidí, tak hlavně od jezdců.

Pokud se to jezdcům nelíbí, tak si do 2030 můžou dát pauzu, a pak se do F1 vrátit.

Takže můžeš 3 roky naříkat nad motory nebo bojovat s tím, co je. Aston by měl ztrátu zmenšit aspoň o 1/2, což je sice stále málo, ale aspoň něco.

To není pravda, bez naříkání by právě nepřišla ta změna.

2 lajkov

Nechcel som, aby to vyznelo “zhurta”, len som ti to chcel vysvetliť. :smiley:

1 lajk

S čím konkrétne by nesúhlasil?

Nebudu se do téhle debaty moc zapojovat, myslím, že všechno už bylo x-krát řečeno, ale jedna věc mě zaujala - proč by měla být jízda pro piloty zábavná? My diváci je snad platíme za to, aby oni bavili nás. Jestli se přitom oni sami baví je mi celkem jedno, přece já je nebudu platit za to, aby se bavili. Pravda je, že to není jen v F1, připadá mi to v poslední době napříč sporty, že nás soutěžící ujišťují, že se bavili a soutěž byla pro ně zábavná. Připadá mi to nějak naruby :smile: .

4 lajkov

:face_with_peeking_eye: Tohle snad ani nemužeš myslet vážně. :-1:

2 lajkov

Od kdy fanoušci platí jezdce? Něco mi uniklo? Jako když budu koukat na MS ve fotbale, tak budu platit fotbalisty? Každopádně myšlenka, že jsme v antickém Římě a někdo se má prát a dělat něco co se mu nelíbí, jen aby se zabavil mi příjde .. minimálně velmi zvláštní

2 lajkov

Jaká změna? Jakože dáme spotřebu více paliva a méně kol na závod?

Změna být mohla. Jenže Ferrari dostalo aduo, takže to smetli ze stolu.

Puffe už toho nech a radši pošli Hamovi výplatu

2 lajkov

No podľa neho je jazda v novom aute vďaka konštrukčným zmenám zábavnejšia. Menší rázvor, jednoduchšia podlaha bez podľa mňa nevhodného prísavného efektu dáva jazde vraj iný pocit. Problém je energia a “gazdovanie” s ňou. Tu boli schválené nejaké zmeny, uvidíme však ako sa v roku 2027 prejavia a ako zareagujú výrobcovia motorov. Je šanca, že lift and coast bude výrazne menej využívané.