Nemaj obavy. A súdiac podľa tvojich reakcii to, že niečo praskne hrozí skôr tebe.
Helmutko Helnutko, tak dlouho se biješ za to, aby někdo odpověděl až zase utečeš z dané diskuze
To sem pises jenom TY prave.
No těžko, když si do diskuze přišel s mokrýma tangama. Očividně máš těžký začátek roku, tak se ti to snad zlepší a nebudeš tu zasírat diskuze🙂
Nechcel som uz editovat, ale myslel som si, ze si to jendo slovicko opravis a domyslis, ze som sa sekol v slovicku NEMAJU/MAJU…
A ja som len napisal, ze mozu byt radi, ze MAJU o jeden navyse.
Uz som to tu pisal 100x… moje slova su sice ostre, ale ja osobne som v klude a bez stresu… som flegmatik 
helmutko je az prilis podobny Jos-ovi…
Rovnaky pristup, pride mudrovat a potom utecie po argumentoch. Mozno je to jeden a ten isty. 
Nerobil som z neho mierotvorcu, ale nemyslel som si, že si takto uletí a nehanbím sa priznať, že som mal od neho iné očakávania a že útok na Venezuelu (bez ohľadu na ich režim a okolnosti) považujem za minimálne rovnakú špinavosť a porušenie medzinárodného práva ako útok Ruska na Ukrajinu.
A teraz si na rade ty. Odsudzuješ USA rovnako ako odsudzuješ Rusko za napadnutie inej krajiny? Mali by byť na USA uvalené sankcie, ukradnutý majetok ich oligarchov a vylúčení ich športovci z medzinárodných súťaží?
- Hovorím, že počkaj si pár rokov.
- Nehovorím, že sa majú lepšie, ale že nie sú ďaleko od toho, aby sa cítili vo svojej krajine bezpečnejšie (v oblastiach kde nie je vojna).
Ja nemám proti vo všeobecnosti Ukrajincom nič. Aj v mojom susedstve je ich pomerne dosť, pracujú tu v obchodoch, ich deti sem chodia do škôl a väčšinou sú to slušní a vďační ľudia. Mne tu väčšina Ukrajincov nevadí (vadí mi tá zlá menšina, ale zlá menšina sa nájde aj u Slovákov, Čechov, atď, takže to nemá nič s národnosťou, ale je to individuálne).
Čo tvrdí pán Putin je mi u prdele a samozrejme vojnu považujem za zlo, no som realista, a preto podporujem jej čo najrýchlejšie ukončenie. Ukrajina, vinou svojho prezidenta, je v situácii, že sa bude musieť vzdať svojich území bohužiaľ. A čím skôr tak urobí, tým lepšie pre nich. Ich prezident a spol sú Ukrajinci, na ktorých pľujem, nie na ich ľud.
A v Nemecku už niekde ani nemáš aké zátarasy obchádzať, lebo kvôli migrantom trhy radšej zrušili. Klauni nemeckí.
Nie je zvládnutá dokonale? Migrácia je absolútne nezvládnutá a nezvládnuteľná. To, čo nám sem chodí z moslimských krajín je to najhoršie, čo tam je. Každému príčetnému bolo už roky jasné, že ilegálna migrácia je cesta záhuby pre Európu a čím ďalej sa to viac potvrdzuje.
Nemci a Francúzi už sú stratení. To, či to zvládneme my, je na našich vládach, aby odolali tlaku z Bruselu a neprijali jediného migranta cez nejaké kvóty. Ešte šťastie, že sú tu Poliaci, ktorí sú hrdý národ a nedajú sa zlomiť.
V com som na rade? Ja som vzdy tvrdil, ze Trump je nebezpecny bl.azon, ktory je nepriatelom liberalneho svetoveho poriadku a ma porovnatelne autoritarske sklony ako Putin. Videl to kazdy, kto nenaletel na lacnu propagandu povrchnych tiktokerov. Ze si to ty nevidel skor, je pre teba intelektualne fiasko. Jeho zvolenie bolo a je obrovskou hrozbou pre medzinarodny svetovy poriadok a pre vsetky slobodne fungujuce krajiny. EU by mala urobit vsetko preto, aby si zaistila co mozno najlepsiu nezavislost od Trumpovej USA a aby na vsetky Trumpove imperialne kroky reagovala co najtvrdsie.
Co sa tyka tebou spominanych sankcii, prial by som si, aby sme tu v EU boli v pozicii, kde si taketo kroky voci Trumpovi budeme moct dovolit. Bohuzial v takej pozicii nie sme - asi ti to uniklo, ale na rozdiel od Rusov boli Spojene staty posledne desatrocia nasim vyraznym a spolahlivym partnerom a zaroven najvacsim garantom liberalneho svetoveho poriadku. To vacsinou ludia, ktori lietaju na vsetky styri svetove strany zaroven (takze nikam), nechapu. Akekolvek tvrde sankcie voci USA su pre nas velmi citliva tema - bez USA pada cela nasa bezpecnostna architektura v ramci NATO, co je pri sucasnom nastaveni Rusa poriadny problem. O ekonomickych dopadoch sa ani nebudem rozpisovat. EU svoju politku (do istej miery pravom) stavala na tom, ze USA budu spolahlivym partnerom a garantom liberalnej demokracie - zial sme sa zmylili a je to velmi zasadna otazka, ako s tym nalozime. V tomto som nikdy nechapal tie hl.upe nazory, ktore podporovali Trumpa a uplne ignorovali jednoznacne hrozby, ktore z toho pre nas vyplyvaju. Ale tak asi mame co sme chceli, mnohym ludom sa splni ich zelanie, ze sa USA konecne prestane miesat do nasich zalezitosti a ze ten zhnity liberalizmus koncene padne. Len je teda otazka, co to znamena - podla mna to pre nas znamena koniec obdobia prosperity a bezpecia. V pripade Slovenska budeme radi, ak neskoncime ako ruska gubernia s dierou v zemi miesto zachodu. Jedine, co ma upokojuje je, ze mame prezidenta mieru.
Este vysvetli, odkial beries tu istotu, ze vzdanie sa uzemi tu vojnu natrvalo ukonci. Najma ked Putin otvorene popiera existenciu Ukrajiny ako takej.
vsetci co fandia RB alebo Maxovi su jeden velky multinick.
Spíš jeden velký pohlavní úd.
Tak pokud je pořádně velkej, tak proč ne 
myslis king fora?
Ty zase neumíš číst a hraješ si na pana vtipného? By se z tvýho rádoby humoru jeden zblil
Lajk od Davida, to bude zase amok.