Pérez: Horner mi už pri prestupe povedal, že Red Bull je Maxov projekt | Magazín F1 - F1online.sk

ok, Ukrajina nie je v Rusku, rovnako ako dalsie uzemia, ktore okupuje ruska armada.
S menovanim co USA na mna nechod. Je to imperialna velmoc, maju operacie po celom svete.

Aha, tak potom uz chapem, viac vediet nepotrebujem.

1 Like

No vsak je, ja som od zaciatku nechapal, co si tu splietal.

1 Like

Ak sa bavime o vojnach vo svetej, je to len porovnavanie si pipikov medzi USA a Ruskom. USA sa snazi cez NATO ziskat vsetky dostupne kontinenty okolo Ruska, aby ich obklucila z kazdej strany a mala co najblizsie svoje radary a zbrane.
Ako sa ma potom citit Rusko, ked USA vyhlasi, ze sa citi ohrozena Venezuelou ? :smiley: :smiley: :smiley:
Rusko sa neciti ohrozene USA, ked vsade okolo nich budu zakladne skrz NATO.
Nas dejepisar vzdy vravel.
NATO to je narodna americka teroristicka organizacia… a je to rpavda, chcu kontrolovat cely svet a hlavne tazit vsade kde sa da zadarmo. Ved su zadlzeni az po usi…
Ale raz im to Cina vysvetli.

Ukrajina je len boj USA o to byt blizsie k hraniciam Ruska.
Rusko bojuje o to, aby sa Ukrajina za ziadnu cenu nedostala do EU, lebo by tam boli okamzite americke zakladne, zbrane… Preco ma mat USA zbrane po celom svete ? Pred kym nas chrania ? Pred Ruskom ? Rusko nemoze napadnut stat EU. Mal by proti sebe cely svet a utok priamo na RUsko by bol potom realny a preto nemozu za ziadnu cenu dovolit Ukrajine vstup do EU.
Kto dava pravo USA, roztahovat sa po celom svete ? Maju svojich 51 statov, nch sa hraju na svojom kontinente…

naivny nazor. rusko je v pozici po zuby ozbrojeneho nicomnika kde vladne bezchrbtacka kremelska lichva. to treba mat pod kontrolou. zalezi len na tom kde sa spravi cervena ciara. Ukrajinci si to mozu vybojovat.

Dlh USA je problem veritelov nie USA. Europa ci Cina vyvaza da USA. USA naopak nevyvzaza nic. Oni sa mozu na nich vysrat. ked pride na to USA su sebestacne a dost silne nato aby ovladli servernu a juznu ameriku s celym nerastnym bohatstvom.

A kto ma to pravo, drzat tu kontrolu ? USA ? A preco by mal nad nimi niekto drzat kontrolu ?
Nad USA nikto nikdy konktrolu nemal, ani nebude mat. Stale budu diktovat celemu svetu to, co sa hodi iba im. A roztahovat sa a dobijat vsetko a vsetkych, koho si vyberu. A nikto im nebude branit, ani ich nijako sankciovat.

Mozu na ukor nasich penazi. Staci sa pozriet, kde teraz zije Zelensky a ako si zije. A vraj prezident…

Spojené štáty americké sa umiestnili na ôsmom mieste s dlhom 122 – 124 % HDP. Časté daňové škrty, rastúce výdavky na sociálne programy a finančné injekcie počas kríz výrazne zvýšili americký dlh v tomto storočí. Starnutie populácie a rastúce náklady na zdravotnú starostlivosť v programoch Medicare a Medicaid tento trend ešte urýchľujú.
Kanada uzatvára top 10 s dlhom 112,5 % HDP.
Čína napriek svojej ekonomickej sile obsadila až 21. miesto s pomerom dlhu 96 % HDP, čo predstavuje relatívne zdravú pozíciu v porovnaní s inými veľkými ekonomikami. India sa s 80 % dlhu k HDP nachádza na 31. mieste a plánuje tento pomer znížiť na približne 50 % do roku 2031.

Afganistan ma 8.3%. a co teraz su na tom lepsie?

Ked sa bavime o statnom dlhu, tak USA vedie rebricek daleko pred vsetkymi.
USA dosahuje štátny dlh viac ako 31biliónov dolárov. Nasleduje Čína s dlhom 14 biliónov dolárov, Japonsko s 13 biliónmi dolárov a Nemecko s Veľkou Britániou s 3 biliónmi dolárov.

Aha, a v čom je teda rozdiel keď niekoho napadne USA a keď Rusko?

Na toto si prisiel v pivnicnej krcme? Alebo odkial cerpas expertizu?

zalezi na tom z akej perspektivy sa na to pozeras. Ci sa pozeras na dovody, alebo na vysledok a na ktorej strane barikady ty osobne preferujes zostat.

Z objektívnej perspektívy a z perspektívy práva.

Keď sa pozeráš na dôvody, tak to pre USA vyznieva ešte horšie. Rusko sa ako tak môže vyhovoriť na utláčanie menšiny na Ukrajine a bezpečnostnú hrozbu, ktorou vstup Ukrajiny do NATO určite pre nich je. Pri USA je to čistá kolonizácia kvôli rope.

Či USA môže kľudne drancovať iné krajiny a my s tým máme byť v pohode, lebo oni sú ten dobrý západ, ktorého chceme byť súčasťou?

je to cista kolonizacia v oboch pripadoch.

toto je vylozene smiesne.

Nemoze. Oboje su jasne vyvratene nezmysly. Ani samotny Putin to neuvadzal ako dovod vojny.

Dobre dobre, aspon v politike mozme byt kamarati :smiley: :clap:

Vidim, ze tvoje moznosti sa uz naplnili a uchylil si sa k ukonceniu debaty a zamieril si do posmeskov, od politiky :smiley:

Lebo uviedol druhy. Ale to by si musel vediet aku a vedel by si aj preco ta vojna zacala vsak ?
Druhy koment a dokazal si, ze o tom nemas ani paru… :wave:

Rusko ma dovody jasne, vstupom Ukrajiny do EU sa nastahuju americke zbrane a technika ku hraniciam Ruska a Rusko sa tym citi ohrozene.
Ved USA zautocilo na Venezuelo s tym, ze sa citia ohrozeni. Urcite maju v podani Venezuely mensiu hrozby, ako Rusko pred vstupom ukrajiny do EU.
A USA ma pravo zautocit na Venezuelu, uniest prezidenta, ktoty bol zvoleny vacsinou a pretlacit do oblasti vlastne spolocnosti na tazbu ropy a s usmevnym tvrdenim povedat, ze chcu zdvihnut ekonomiku Venezueli a poskitnut tisice pracovnych miest ? :smiley:
Tak to je vtip. A chcu tam kontrolovat nasledujuce volby tak, ze bude zvoleny nejaky patolizac Trumpa, ktory mu tu krajinu v podstate odovzda…
A potom tu mame vyhlasenie trumpa, ze si Gronsko zoberie po dobrom ci zlom :smiley:
A my tu posielame miliony na Ukrajiny, ktora nakupuje zbrane od USA.
Ved sa nam ameriak smeje celej europe do ksichtu a este vsetci skacu, ako piskaju…
Kedy sa to roztahovanie a vojnove utoky USA skoncia ?

To ake ubohe postavenie a situaciu maju v RB dvojky nie je pre nezaujatych novinka, nedavne Jukiho vyroky a vystizne tvrdenie, ze nie je fer ho porovnavat s Maxom, dalsie vyjadrenia exdvojok atd., cize Perezove slova ma vlastne vobec neprekvapuju :slight_smile:

Ano, zrejme si trochu aj prihrieva vlastnu polievocku, daco aj zvelici, zbytocne sa z toho urobi seria 3-4 clankov, ale zaklad je pevny a doveryhodny.
Je trochu zvlastne az usmevne, ked v dobe udajnej liberalnej demokracie, slobode slova a nazorov, zrovna ti, co to (spravne) podporuju, pisu k Perezovi, co tam stravil roky a odjazdil desattisice km, aby bol radsej vlastne ticho a bol vdacny ze dostal “sancu”, pritom o intenych pomeroch nevedia nic, kedze tam nestravili ani minutu a neodjazdili ani meter…

Iste, keby bol jeho pribeh v RB jediny ci ojedinely, bolo by tema zlozitejsia a lahsie by sa dalo “spekulovat” a kritizovat Pereza, no je to standard…
Ako dopadli Gasly, Albon, Juki atd.?
A najlepsi priklad: ktory normalne fungujuci tim, co dava skutocnu sancu aj dvojke, vyhodi svojho jazdca za 2 VC (Liam)?

Mat 1-2 je legitimne rozhodnutie timov (a asi aj najefektivnejsie, ak je napr. ako v Mercedese s Bottasom), no dvojky co dostavaju minimalnu pozornost, priestor a podporu, nemaju rovnaku techniku, nie su ani dvojky, ale piate kolo u vozu, nuly a potom to tak aj vyzera. Jednotka vyrazne benefituje, ale druhy jazdec hori ako fakla a trpi aj PK.
Nie je to proti pravidlam, len sa cudujem, ak je to niekomu sympaticke a toto v sporte brania :slight_smile:

1 Like

to nejako nesedi.
ked sledujes ako Trump zabera Venezuelu - spravne usudzujes, ze je to koli zasobam ropy a ich kontrole.
Ked Rusko zabera zasoby plynu a vzacnych nerastov na Ukrajine rozpravas o nejakom ohrozeni zo strany Nato.
NATO bolo do 2022 brain dead. nikto nemal zaujem investovat ani nic vojensky riesit. Problem zacal vtedy ked kontrakty na prieskumne vrty v okoli Krymu nedostal Gasprom ale Shell a kontrakty na prieskum Donbasu nedostal Rosneft ci ine ruske statne molochy, ale firmy zo zapadu. Takze Ruska vojenska aktivita je na 100% imperialny zaujem kontrolovat nerastne zdroje. Nic ine.

NATO s tym nema absolutne nic spolocne okrem schopnosti vojensky ochranit zapadne investicie.

Na to sa teda môžu naozaj len vyhovárať, pretože je to samozrejme úplný nezmysel.

1 Like