Pád Red Bullu má na svedomí aj Pérez, vysvetľuje Mika Häkkinen | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull stojí po období dominancie pred ťažkou úlohou: Pokúsiť sa nájsť svoju stratenú formu. Ako sa však vôbec mohlo stať, že sa červení býci takto prepadli? Mika Häkkinen neukazuje prstom len na odchod Adriana Neweyho či problémy s vyvážením, ale aj na Sergia Péreza, ktorý je svojmu tímu skôr na príťaž.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170761/pad-red-bullu-ma-na-svedomi-aj-perez-vysvetluje-mika-hakkinen

A tím pádem i toto, kdo s Perezem chtel prodloužit smlouvu :yawning_face:

1 Like

Rozdiel medzi Maxom a Sergiom sa však neustále zväčšoval.

No, a teraz sa konečne zmenšuje. Takže by som to videl pozitívne. :smiley:

2 Likes

Trochu jednostranný pohľad od Mikku. Pohľad z druhej strany môže byť aj taký, že Peréz jazdí najlepšie ako vie. Teda plní svoju úlohu na 100%. Že je to pre Red Bull málo? Tak to je chyba stajne. Mali tam podpísať väčší kaliber. Nuž, chceli pokoj pre Maxíka, tak musia si vystačiť len s jeho dátami.
Takisto môžeme povedať, že je to chyba Maxa, že aj Gasly aj Albon pri ňom “zhoreli”, pretože auto bolo konštruované na Maxov jazdný štýl. Newey staval extrémne autá na Maxov extrémny štýl.
Keby zmenili nastavenia na na štýl Albona, Gaslyho, Pereza…bol by Max taký rýchly? Žeby nám niečo ukázala Monza?

2 Likes

Presne. Buď sa Perez bezvyznamne zlepšil alebo Maxo stratil kus talentu. :smile:

1 Like

Tyhle vaše úvahy mě vždycky pobaví, v RB si prostě řeknou jasně pojdme stavět auto které bude sedět naší dvojce. To že stavěli auto pro Maxe se jim extrémně vyplatilo, ale co už podle nějakýho experta ze slovenska na internetu by měl RB změnit přístup a stavět auto pro všechny, ikdyž to třeba znamená extrémní zpomalení :rofl:

5 Likes

Newey nestavel extremni auto pro Maxuv styl, ale stavel extremni auta, ktery jen Max uridil.

4 Likes

Mne to príde, že Mika je taká šedá eminencia. Nepočuť ho často. Nevidieť ho často. V porovnaní s inými. Keď ale niečo povie, tak to už niečo znamená.

1 Like

Jediný problém RedBullu je, že to “extrémne auto” nevedia bez A.N. ďalej vyvíjať.
(Nie žeby sme sa sťažovali)

2 Likes

Já si myslím, že celý letošní koncept už není z Adrianového péra. Proč by Adrian tak výrazně změnil celý vůz, když měl v úmyslu od RB odejít.

Jsem Nostradamus. :slightly_smiling_face:

Jsou to frajeři, staví budoucí automobilku, to nevíš?

Miku nemozno brat vazne, ved on vobec nevie o Helmutovom carovnom gombiku a mylne si mysli, ze za to moze Perez. :grinning:

Prečo sem pletieš národnosť? Ak som ja nejaký expert zo Slovenska, tak ty si nejaký expert z Česka. Páči sa ti to? Inak zaujímavé ,že prispevaš do diskusie na slovenskej stránke a navážaš sa do slováka.
Ďalšia vec, nič o mne nevieš. Formulu 1 sledujem 42 rokov… neviem či ty máš toľko rokov…
… a vyštudoval som vysokú školu v Čechách…vyrastal som v Československu…v Čechách mám veľa známych a priateľov…
A k tomu môjmu komentáru. Napisal som že pohľad z druhej strany MÔŽE byť aj taký, že…
Takže je to môj názor a ak máš iný nik ti ho neberie, ale urážať nemusíš. A nikde nepíšem, že mali stavať auto na dvojku pilota. Proste ak je fakt, že iba Max vie vyťažiť Neweyho koncept, tak musia rátať, že dáta budú mať iba od neho.
Z krátkodobého hľadiska asi výhoda, no ale ak by Max z nejakého dôvodu u nich už nejazdil, tak čo?
Všetci ostatní piloti budú zlí, len preto že im ich auto nebude vyhovovať?

Hlupost. Pokial Perez za nieco moze, tak je to periodicke ukazovanie podlahy konkurencii.

3 Likes

To že sem napsal expert ze Slovenska, bylo myšleno tak že v RB ani nevíš že existuješ tak proto sem to takhle napsal. To že mi napíšeš expert z Česka mě teda fakt vůbec neuráží. Jinak k tomu hlavnímu, furt je dle mě lepší pro RB to že mají 3 tituli a pak budou třeba další 3 roky někde pozadu, než být 6 let v řadě druhý, jako to mělo dlouho Ferrari, podle mě by ve Ferrari klidně obětovali 5 sezon jen aby jednu vyhráli

Za mna, nie chyba pilota, ale chyba stajne … síce sa do RB nie všetci hrnuli, ale minimálne o dvoch by som vedel, ktorí by tam v primetime išli (Hamilton, Alonso, dnes hádam i Sainz) … a teraz predstavte si, že MB postaví na začiatok budúcej sezóny víťazný stroj, avšak sezónny vývoj v mimoriadne vyrovnanej ére, dvojica Russel-Antonelli nebude proti jazdeckým dvojiciam Norris-Piastri, Hamilton-Leclerc dostačujúci, tak ako nebude dostačujúci vývoj RB (vid terajšia sezóna) … z tejto premisy Hakkinena a v podstate aj Pepu Kráľa, ktorý sa tejto téme vracia hádam každý súťažný víkend, vyplýva, že budúcu sezónu napriek možno slabšiemu začiatku majú najväčšie šance ziskat titul práve Ferrari a McLaren, samozrejme za predpokladu, ak niekto nepríde zniecim, čím nam vyrazí dych :slightly_smiling_face: tak a keby sa mám teraz zahrat na vestca, tak McLaren aj z najrýchlejším monopostom nedokáže vyhrávať, faktorov je viacero počnúc samotnými pilotmi a stratégiami, Hamilton bude v time nový a teda Leclerc by sa mohol dockat prvého titulu, no pozor, je ozaj po psychickej stranke pripravený bojovat o stupienok najvyšší? Nie som si tým istý, takze že by nakoniec 8. titul pre Hamiltona, prial by som si … no čo ešte viac, mimoriadne vyrovnanu sezónu ako je tato, len s tým rozdielom, aby nám na začiatku niekto neodskocil ako tento rok Verstappen a v roku 2009 Button … dúfam že sa mame na čo tešiť, tak ako aj po zbytok tejto sezóny

Jen ohledně těch supertajných asymetrických brzd u Redbullu…

Našel jsem svůj post z ledna.
Bylo to tak tajné, že se to doneslo až ke mě ještě pred sezónou :grinning:.

Triper

jan 14

Tak Redbull bude prý letos jezdit jako tank…

Jirko, hazíš tu vidle do tábora fans RBR, nedělej jim medvědí službu.

To já bych tedy řekl, že letošní RB od Neweyho je a nejspíš to Adrian trochu přehnal.
Jistě, lze spekulovat, že se vývoj nedaří proto, že se nakonec nepohodli a opravdu jim Newey chybí, ale možná fakt udělal tentokrát chybu. Ony se hlasy o tom, že je RB20 v některých věcech dost divný, ozývaly už od začátku sezóny v té dominantní fázi i od relativně důvěryhodných lidí, nedá se říct, že by problémy RB byly úplným překvapením. Překvapením je, jak jsou velké, ale že sezóna nebude úplná idylka tipoval leckdo.