Ale jistě, dejme Putinovi co chce, aby byl klid. Klidně i Slovensko
Hrdinové za displejem chtějí zintezivnit podporu banderovců a bojovat do posledního ukrajince a až dojdou, poslat tam asi poláky, nebo nás.
Ještěže my Češi neválčíme a s Babišem snad pěkně okleštíme armádu a pošleme to důchodcům.
Mír je víc
V nejakej miere. Moj bod bol ten, ze ta miera je nedostatocna a je tam vyrazny priestor na zlepsenie.
Pisal som uz vyssie, ze to sa predpovedat neda. Ci to je realne albo nie, zavisi od toho, ako sa k tomu konfliktu postavi USA a EU. Suhlasim s tym, ze pri sucasnej podpore Ukrajiny to realne nie je. Prave preto som pisal o tom, ze sa musi zintenzivnit, tak podpora Ukrajiny ako aj sankcie voci Rusku.
To si neodporuje. Rusko toho urcite nie je schopne teraz, lebo ho vystavuje konflikt na Ukrajine. Ked sa ale vyjedna umely mier, ktory da agresorovi cas, obnovit svoje vojenske zdroje, destabilizovat EU a posilnovat svoj vplyv (a k tomu vsetkemu Rusko momentalne smeruje), tak to za par rokov bude realny scenar. Prave preto je aj pre nas zivotne dolezite, v tomto konflikte Ukrajinu co najvyraznejsie podporovat.
Ano, to je moje riesenie, ved to som jednoznacne napisal. A ak dovolis, mier, ktory nie je spravodlivy a ani stabilny, veselo budem zosmiesnovat aj nadalej. Tuto diskusiu nevedies ferovym sposobom - o mojich rieseniach rozpravas ako o “idealistickych” ale vobec sa nevyjadrujes k tomu, ze riesenia, ktore ty podporujes, v podstate riesenia nie su. To je potom pre teba prijemna pozicia, v ktorej nemozes argumentacne prehrat. Ak ale chces hrat fer, tak musis vysvetlit, ako ten tebou podporovany mier zabezpeci spravodlivost a dlhodobu stabilitu, tak pre Ukrajinu, ako aj pre EU. Ak tieto elementarne otazky tvoj mier neriesi, tak k tomu mozem len povedat - dakujem za nic.
Výdaje na důchody meziročně vzrostly o 17 % a dosáhly částky 685 mld. Kč. 16. 5. 2024
Jasně, zadlužme stát na důchodce a nechme se odr-bat od Rusa. Nechceš se odstěhovat, když je tu tak špatně?
Bolo by to nadlho a to na stranke k F1 nema zmysel.
Je to omnoho zlozitejsie ako takto podane (hoci su viacere casti co suhlasim).
Naozaj odporucam vsetkym napriklad docu-series Turning point k studenej vojne (aj ako propaganda funguje na vsetkychbstranach) a potom by sa tato tema riesila lahsie.
Putin tam nebude vecne a ja radsej risknem tentokrat urcite omnoho silnejsie dohody (a jasne posolstvo, ze ak sa porusia, pride hned zapadna odpoved) ako tie Minske, nez dalsie roky cakat, pocas ktorych zahynu dalsie desattisice ludi, minu obrovske miliardy atd. a na zaver bude vysledok pravdepodobne podobny ako ak bude mier teraz, ci pred rokom…
Ale respektujem aj nazory, co chcu vojnu dalej, lebo chapem ze preco. Len nerozumiem, na zaklade poslednych 3 rokov, ten optimizmus vo vztahu k finalnemu vysledku.
Az mam niekedy pocit, ze ked ten mier bude, tak niektori snad budu sklamani, co znie strasne…
Mě je fajn, nikam nejdu, to ale neznamená, že nemůžu empaticky myslet i na jiné, kterým se na úkor podpory Úkáček, nedaří jak by mohlo.
Důchodci jsou základ.
Na úkor Ukáček? Já vím, že jsi mimo, ale tohle už je solidní zmatenost.
Uprchlíci z Ukrajiny zaplatili českému státu letos za první tři čtvrtletí na odvodech a daních o 5,7 miliardy korun více, než získali na podpoře.
Důchodci nejsou základ. Základ je ekonomicky aktivní člověk.
Naučené desinfo od vlastizrádného počínání Rakušana.
Tak já nevím, proč tu šíříš dezinfo
Proč vy váleční štváči sami nejdete na Ukrajinu darovat vlastní orgány?
Víte jaká je po nich ve světě poptávka a jak moc by jste svým skutkem přispěli ukrajinské ekonomice?
Tak jinak. Kdo začal válku? Rusko. Kdo válku může ukončit hned? Rusko. Máš pocit, že to Rusko chce ukončit? já teda ne. A další kdyby co by je zbytečný. To není o tom, že někdo chce válčit. Ale očividně se někteří nepoučili z historie viz předání Československa Hitlerovi
To píšeš těm, co podporují Rusko v agresi?
Tu len siris rusku propagandu. Ja som ti tu uz pred casom k tomu daval zdroj, Rada Europy rozsiahlo monitorovala situaciu ruskej mensiny na Ukrajine a ziadne potlacovanie prav nebolo identifikovane. Teda pardon, bolo. Jedina mensina na Ukrajine, ktora bola utlacana, boli krymski Tatari, po anexii Krymu. Samozrejme, zo strany Rusov.
Ten zvysok su blaboly ruskej propagandy, ktore som podla mna adresoval vyssie. Ak mas chut lizat ri.t sasovi v Kremli, tak si kup letenku do Moskvy a neotravuj tu s tym na fore. Ak mas chut diskutovat, tak sa venuj mojim argumentom a netar.aj piate cez deviate.
Co to je za argument? Preco vy mierotvorcovia nejdete do Moskvy vyjednat ferovy mier? Ozaj sa bavime na tejto urovni?
Tvoje riešenia tak označuje aj mnoho analytikov. To čo ty píšeš je tvoje zbožné prianie a nie riešenie, ktoré je reálne.
A čím ďalej, tým viac je to nereálne, Denník N ťa už tak 1-2 roky klame, Ukrajinci fakt nevyhrávajú ako sa to oni snažia propagandisticky písať. Každým dňom je to pre nich len horšie.
Ze Ukrajinci vyhravaju nepise nikto. Prave preto treba zintenzivnit podporu. Malo sa to stat uz davno.
Predpokladas, ze v pripade takejto vyraznej eskalacie bude Putin sediet so zalozenymi rukami a len sa na to necinne pozerat? Nerozumiem, preco si vy - vojnovi stvaci myslite, ze sa eskalciou konfliktu nieco vyriesi. Naopak velmi rychlo to moze prerast do niecoho ovela vaznejsieho, odkial uz nebude navratu nielen pre Ukrajinu a Rusko. Ved uz sa preboha ludia spamatajte!!!
Přesně tak, jediné co by se mělo posílat režimu v Kyjevě, jsou deky, spacáky a čínský polívky!