O nás bez nás alebo diktátorské praktiky vo FIA? Nové zmeny nepotešili jazdcov ani F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Koho som urazil?

• normálni homosexuáli ani normálni černosi sa v tom mojom komentári určite nenájdu
  • normálne feministky dnes neexistujú, lebo ženy majú v západnom svete úplne rovnaké práva ako muži
  • myslel som len podmnožiny z týchto skupín
  • každý, kto sa identifikuje inak ako muž alebo žena je chorý (psychicky)

Žiadna urážka tam nie je.

Skrátka časť menšín, ktorá bola protežovaná doteraz, stratila svoje neférové privilégia.

Los Angeles Fire Department je ukážkový príklad zlyhania tejto chorej progresívnej ideológie kvót pretláčajúcich ľudí len na základe príslušnosti k nejakej ultraprogresívnej skupinke.

Si sa opísal? Ešte si zabudol niekde vopchať tvoje obľúbené honenie. :joy:

Diverzita nemá nič spoločné s tým čo sa dialo. Diverzita má byť prirodzená. V USA to bude mať určite pozitívny dopad na život, že ľudia budú mať opäť férové príležitosti. Pozitívny ako na život tých ľudí, tak aj na konkurencieschopnosť a výkonnosť firiem.

ano chapem. Ukrajina v NATO nesplna obe podmienky…

2 Likes

2 Likes

Putin kompletne presedlal na vojensku ekonomiku urcite iba a len preto, aby zastavoval ofenzivu.
A ty ides vycitat druhym, ze su slnieckari a ze su naivni. Najvacsia naivita je verit Rusovi, ze ide zastavovat svoje vojenske tazenie.

1 Like

Bratia držte se, je to podobnej scénář jako u nás tehdá :czech_republic::handshake::slovakia:

Ty si myslis, ze ked bude mat na stole ponuku od Trumpa, ze koniec vojny (cast alebo vsetky doteraz ziskane uzemia ostanu Rusku + NATO sa zaruci, ze Ukrajinu nikdy neprijme) alebo Trump nasype Ukrajine vsetky prachy a vojenske vybavenie, tak si Putin vyberie druhu moznost?

Ano, naivni su ti, co si myslia, ze Ukrajina vyhra vojnu. Vacsiu naivitu nepoznam.

Vsetko je to o ponuke od Trumpa. Ak bude pre Putina prijatelna, tak vojnu ukonci.

Co sa mu Trump chysta ponuknut cele byvale imperium Sovietskeho zvazu? Lebo to je dlhodobo jedina prijatelna ponuka pre Kremel.

1 Like

A čo ja viem čo mu ponúkne? Ja len píšem čo si myslím, že ako to nakoniec dopadne. Kľudne napíš aj ty čo si myslíš a uvidíme ako sa to vyvinie.

A toto máš odkiaľ zas? Neviem o tom, že by Rusi napadli niekoho iného z bývalého zväzu okrem Ukrajiny. :sweat_smile:

To sa v tejto chvili neda s istotou povedat, zavisi to od toho, ci budu Spojene staty aj pod Trumpom nadalej ochotne Ukrajinu vojensky podporovat a pripadne do akej miery ich bude ochotna a schopna zastupit EU v pripade, ze to uz robit nebudu.
Len dodam, ze ak sa naplni tebou avizovany scenar (co urcite nie je vylucene za predpokladu, ze USA a aj EU hodia Ukrajinu cez palubu), tak to bude hotova katastrofa. Urcite by sa nejednalo o dlhodobo udrzatelny mier. Rus by, ako je to jemu vlastne, iba vsetkych veselo oklamal, pokracoval by v politickej destabilizacii Europy, zaroven by dalej fungoval na vojenskej ekonomike a po par rokoch by mal pripravenu podu na novy utok s novymi zdrojmi. A popritom by na okupovanych ukrajinskych uzemiach zapocal genocidu a rusifikaciu ukrajinskeho obyvatelstva, co sa vlastne do istej miery deje uz teraz.

To uplne otvorene hlasaju vsetci vyznamni ideologovia z Kremla.

6 Likes

Tak jestli Gruzii nepovažuješ za stát

2 Likes

Nám mistr říkával, že z východu jenom sluníčko, tak co tu trepete, jak sou zlý :thinking:

To F1News koukám stále mrtvé :thinking: Je to škoda jestli fakt takhle skončili, po F1.sk další komplet pryč a s tím spousta info a článků z dřívější doby.

2 Likes

Nie ze by som nesuhlasil s podstatou toho co pises, ale co je teda alternativa/riesenie?

Pokracovat ako uz 3 roky dalsie roky?
Veris, ze Ukrajina dokaze vytlacit zabrane uzemia vratane Krymu?
To je sice pekna predstava, ale realna, ci skor slnieckarska (kedze ich spominas vyssie)?

Alebo mier na zaklade mierovych rokovani (a tam su dolezite okrem dohody aj garancie a nasledky ich nedodrzania)?
O tych viac hovori Trump a Putin, nez Zelensky.

Je to sice krute, ale kym nebude primerie/mier, tak je z pohladu agresora samozrejme logicke nadalej utocit, ked postupuje…

A ja vlastne neviem, co realne by si chcel ty. Pokracovat ako doteraz?

3 Likes

Nie, urcite by sa nemalo pokracovat ako dalsie 3 roky. Vojenska podpora Ukrajina by sa mala jednoznacne zintenzivnit a zaroven by sa mali vyraznym sposobom sprisnit sankcie voci Rusku a hlavne by sa malo dbat na ich efektivne presadzovanie.

Co ja viem, nie som moc fanusikom “realistov”, ktori maju jasno v tom, co je mozne a co nie. Pred ruskou okupacnou vojnou sme tu mali x realistov a pragmatikov, ktori vsetkch ubezpecovali, ze Putin je racionalny a vojna nemoze nastat. Potom, po zaciatku vojny, ti isti realisti odhodlane tvrdili, ako Rusko celu Ukrajinu vybavi do dvoch dni. Potom tvrdili, ako si Rusi urcite udrzia aspon ovladnute uzemia. Rovnako ti isti realisti tvrdili, ze Rusi urcite pouziju jadrove zbrane, ak by Ukrajina pomocou zapadnych zbrani zautocila na ruske uzemie. Vo vsetkom sa mylili a teraz sa opat hraju na to, ze maju patent na pravdu a zarucene vedia, ze Rusov nie je mozne z uzemia Ukrajiny vytlacit. Samozrejme, ze to mozne je, len to by musela podpora Ukrajina vyzerat inak. Rusi uz objektivne v tejto vojne nenaplnili tolko zo svojich povodnych cielov, mysliet si, ze nie je mozne ich vojensky porazit, nie je pohlad pragmatika, ale pohlad zaslepenca. Rusko netreba precenovat, Putinov rezim je ovela nestabilnejsi ako sa navonok zda (vid napriklad Prigozinovu revoluciu) a vojna na Ukrajine Rusko samotne tiez oslabuje, ci uz vnutorne (rozpadajuca sa ekonomika) alebo aj v suvislosti s vonkajsim vplyvom (vid Syria).

Nebud smiesny. Reci Trumpa su na urovni toho, co vyprodukovala byvala vitazka Miss Universe, ked vo svojej zaverecnej reci odkazala, ze si praje svetovy mier. Obycajne tara.niny, ktore pekne zneju, su ale uplne bez obsahu. Trump hovori o mierovych rokovaniach, ale ani on sam nie je schopny vysvetlit, za akych podmienok by dokazal spravodlivy a hlavne stabilny a dlhodoby mier dosiahnut. Problematicke body, pre ktore napriklad Zelensky nemoze ziadnu mierovu dohodu akceptovat, Trump jednoducho ignoruje. To je potom lahke, byt mierotvorcom. Ale je to asi na takej urovni, ako keby som ja povedal, ze som vyriesil zahadu okolo vzniku vesmiru, hoci som sa nezaoberal otazkou, co bolo pred velkym treskom. A este by som sa vysmial Einsteinovi, ze on o vzniku vesmiru nic nevie, lebo furt vytvara problemy okolo obdobia pred velkym treskom.
K tomu Putinovi sa ani nebudem vyjadrovat. Ak tvrdis o cloveku, ktory masakruje suverenny stat, ze rozprava o miery, tak mas nieco v hodnotach velmi popletene. Je to cynicke a aj nespravne tvrdenie.

Ja to otocim, preco by mal po pripadnom primerii agresor prestat utocit? Ked funguje na vojnovej ekonomike a utoci uz teraz, ked ma Ukrajina aspon aku taku podporu spojencov, tak preco by nemal utocit za par rokov, ked restrukturalizuje svoje vojenske zdroje a kde uz Ukrajina nebude vojensky podporovana? Vies co je na tom najlepsie? Ze Kremel sa svojimi imperialnymi ambiciami ani netaji a uplne otovrene deklaruje svoj ciel, znicit nie len Ukrajinu ale aj cely “kolektivny Zapad.” Nechapem, preco to tolko ludi odmieta vidiet.

4 Likes

… a slnieckar. uz vyznam toho slova zacinam chapat…

5 Likes

Je to škoda, ale hlavní admin si z toho udělal svoje hřiště a takhle to dopadlo

1 Like

Trosku si vecnu debatu otocil na znacne ideologicku a istym slovam si sa mohol vyhnut, ja na teba neutocim a nezosmiesnujem ta, napokon vsetci k tomuto mame len nazory a pocity… :slight_smile:

Presne toto sa hovori a v nejakej miere aj robi 3 roky.
Preto som sa pytal na nieco realne.
Neviem dokedy svet, kde vsade chybaju peniaze, moze dotovat roky trvajuce nezmyselne vojny, kde kazdy den zomieraju ludia a aj preto sa nalady v inych krajinach menia.

K tym realistom. To si si trosku vytvoril vlastnu kategoriu lesne ovocie, kde si pospajal co si chcel. Ti tvoji realisti su primarne bezni ludia, co vzdy tvrdia vselico.
O tom, ze ocakavat vratenie Krymu, ci znovuziskanie, je viacmenej nerealne, hovoria analytici a vojenski experti, to by sa muselo stat nieco necakane zavazne, o com nevieme.
Ktore relevatne kapacity tvrdia opak, ked tak zosmiesnujes realistov?

Ti, co pisu podobne ako ty, tvrdia, ze Rusko chce potom utocit dalej na ich byvale satelity su ti isti, co sa smeju, ze nevedia dobyt Ukrajinu a co pisu kazdy rok, ze Rusko kolabuje (cim nechcem ja spochybnovat ich problemy). To sa tiez nepotvrdilo a zaroven si to odporuje…

Kazda vojna konci bud porazenim supera, alebo primerim a mierom. Tak sa este raz spytam:
Mier viacmenej opakovane neriesis resp. zosmiesnujes. Tvoje realne riesenenie je teda este vacsia podpora USA a EU/NATO s cielom uplne vytlacit rusov a ty tomu naozaj veris?

Co konkretne za uplnynule roky dava nadej na realnost takehoto scenara?

Jasne ze Trump ma vzdy mega reci.
Ale ak Trump donuti obe strany k mieru, aj za cenu uzemnych strat, kto bude smiesny?

Je tam zatial par dni, uvidime. Ale zahr. pomoc (mimo Izraela a Egyptu) vratane Ukrajiny uz pozastavil. Presny opak zintenzivnenia podpory a pozri si aj vyjadrenia Rubia.
Preto som sa pytal na nieco realne, nie idealne, co si zelas…
Geopolitika zial nie je rozpravka :slight_smile:

3 Likes

Dodrželi se Minské dohody? nedodrželi.

Pardon, ale spoléhat se na to, že Rus dodrží svého slova je extrémně naivní. Už to tu zmínil @Max_is_faster_than_you Rusko přeplo ekonomiku na vojesnkou, to není lusknutím prstu. Oni nepřistoupí na to, aby se to ukončil s tím, že jim zůstane Donbas a Luhansko. To už tu bylo, že Krym je poslední kapitola a bude klid. Od nich klid nikdy nebude, dokud nebude záruka ochrany spojenců nad Ukrajinou. Nevím z jakého důvodu by Ukrajina neměla být v NATO, když přímý sousedé (Finsko a Poblatské státy jsou v NATO).

Putinovi samozřejmě nejde o nějaké dobro rádoby ruských občanů na Ukrajině, mu jde o území včetně nerostných surovin. Myslet si, že se s tímhhle spokojí je prostě naivní.

5 Likes

Mistr byl normální chlap, žádnej teplouš.

Mne je úplne jasné, že sa to s istotou nedá povedať. Preto sa ťa pýtam na tvoj názor, čo si o tom myslíš ty, že ako sa to ukončí.

Nebude to žiadna katastrofa, bude to oveľa lepšie ako to čo je teraz a mali by sa obe strany pri konci vojny k niečomu zaviazať a to by sa malo dodržiavať a kontrolovať treťou stranou.

Tomuto sa dá predísť záväzkami prijatými pri konci vojny. Tá genocída a rusifikácia mi pripomína opak. To robila Ukrajina od majdanu. Určite neschvaľujem vojnu, ale nie je to všetko jednostranné, provokácii a krokov zo strany Ukrajiny, ktoré sa na západe prehliadali, bolo až až. Hovorili mi o tom sami Ukrajinci, ktorí prišli na Slovensko okolo roku 2010 a je toho dosť aj na internete. Keby sa naša vláda správa rovnako k maďarskej menšine, tak tu je Orban oveľa skôr ako bol Putin na Ukrajine. Tak isto ako vojna v Gaze, tá tiež nevznikla len tak. Rovnako komplikovaná história na tom území a tiež provokácie až sa Izrael na to vysr*l a rozhodol sa to ukončiť.

1. Sankciami zničíme akurát sami seba, keď Rusko má napríklad Čínu (ktorá to samozrejme nerobí nezištne)
  2. Hlavne by európski lídri mali poslať do r1ti Zelenského. Je to chrapúň, blázon a arogantný nevďačný hayzel. Odmietnuť s ním jednať, donútiť ho odstúpiť a požadovať ozajstného diplomata.
  3. Vojenskou podporou Ukrajiny budeš predlžovať konflikt donekonečna a nič tým nezískaš.

EDIT: @Matti to napísal úplne perfektne a so všetkým sa stotožňujem. :+1:

1 Like