O nás bez nás alebo diktátorské praktiky vo FIA? Nové zmeny nepotešili jazdcov ani F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Je to len búrka v pohári vody alebo došlo k ďalšiemu vážnemu zásahu do vzťahov medzi FIA a F1? Nie je to prvýkrát, čo máme pocit, že sa Mohamed bin Sulajem správa ako jediný a samozvaný vládca celej Formuly 1. Veľkú pozornosť médií vyvolalo aj drakonické zvýšenie trestov za tzv. priestupky. Zatiaľ netušíme, ako sa k veci stavia GPDA či FOM; nevieme ani to, či tieto tresty vôbec niekto aplikuje. Budeme sa tak baviť skôr o tom, čo sa stalo, a čo sa môže stať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185777/o-nas-bez-nas-alebo-diktatorske-praktiky-vo-fia-nove-zmeny-nepotesili-jazdcov-ani-f1

Moc ovladať všetko a všetkých. Týmto syndromom trpí čím dalej viac magorov. Dajte tomu magorovi vačšiu pravomoc a máme tu arabského Hitlera.

1 Like

Jestli se jezdci nevzbouří hned, tak už budou talibánem zotročení navždy.

Říkám vám, Sulajem to dotahne až ke druhemu kolu FIA vs FOTA (FOM, GPDA, stáje… ). Ani diktator Sulajem si nemuze dovolit ztratit F1.

Rikam si …Muze byt F1 bez FIA ? … A proc tak FIA tlaci na F1? … je to miliardovy business koneckoncu, nerikejte mi , ze vsechny ty ega/ milionari co tam jsou , si nechaji libit diktaturu jednoho Mohameda … tam musi byt neco jineho .

1 Like

spravil by som to, ze vsetci jazdci by sa dohodli, vyfuckovali by v prvom preteku tolko bodov, ze by na dalsi mali zakaz :slight_smile: pootom by ma zaujimalo, co by FIA urobila.

2 Likes

Usáma bin Sulajem začína pripomínať diktátora. Aj jazdci sú len ľudia a potrebujú si uľaviť hoci aj pred kamerami. Pokiaľ samozrejme verejne niekomu nenadávajú. Ale uľaviť si napríklad po zbabraných pretekoch, je predsa ľudské

Skoro posledne slova z povodneho clanku su hlavny problem celeho “vylepsenia” pravidiel:

FIA pritom nezabudla na ďalšie zadné vrátka. Úplne rovnaké tresty sa majú udeľovať za „akékoľvek slová, činy alebo písomnosti, ktoré spôsobili morálnu ujmu alebo škodu FIA, jej orgánom, členom či výkonným predstaviteľom, ako aj vo všeobecnosti poškodili záujmy motoristického športu a hodnoty, ktoré zastáva FIA“ .

Z tohoto sa da volne prelozit, ze akekolvek spochybnovanie rozhodnuti zastupcov FIA moze podliehat tomuto pravidlu. Podla mna to uz hranici s obmedzovanim slovody prejavu, lebo spochybnenie rozhodnutia komisarov sa da brat ako poskodenie FIA… A nemoznost vyjadrit nesuhlas uz zavana diktaturou a vsetci sa len prizeraju

3 Likes

jednoduche, jazdci nech sa dohodnu a urobia to co robil Max, oficialne rozhovory obmedzit na jednoslovne odpovede. kym nestiahnu tuto totalnu debilinu

1 Like

Nebo stačí na tiskovkách mluvit slušně.
Věřím, že to dokážou. :+1:

Čo mi len tá diktatúra začína pripomínať :thinking:

Tu sa priznam, ze by som potreboval napovedu

Žiješ na slovensku? Či niekde von. Pýtam sa pre kamaráta :grinning:

Obdobie prezidenta Bidena, počas ktorého bola cenzúra a vláda prikazovala sociálnym sieťam, čo môžu povoliť a čo musia mazať? :sweat_smile:

1 Like

“Stupid idiot” :slight_smile:

No a teraz idu socialne siete namiesto generovania zisku robit politicku agendu, toho sa obavam najviac … tiktok, instagram, facebook a ich community notes, to este bude zabava

Veď to robili aj doteraz. Jediné čo sa zmenilo je, že zrušili cenzúru, ktorá bola pomaly ako pred '89. :slight_smile:

Až na to, že žádná cenzura nebyla

4 Likes

Zrušili fact-checking pokiaľ viem. Neviem čo to má spoločné s cenzúrou, práve naopak teraz dostanú ľudia typu Fico, Blaha a Šutaj neobmedzenú moc šíriť svoje nezmysly aj bez toho, aby na to boli ostatní užívatelia akokoľvek upozornení.

4 Likes

ak mas na mysli fact checking - tak s tym FB prisiel v 2016 a bolo to zamerane na fake news. Nemyslim, ze s tym Bidenova administrativa mala nieco spolocne…

5 Likes