O nás bez nás alebo diktátorské praktiky vo FIA? Nové zmeny nepotešili jazdcov ani F1 | Magazín F1 - F1online.sk

1. Neviem, ze by doteraz ten fact-checking fungoval zmysluplne, ked na Facebooku aj Instagrame je napr. mnoho plochozemcov a bez problemov si tam pisu co chcu.
  2. Covid obdobie je idealny priklad cenzury. Nejde o to, ze by niekto normalny covid popieral. Ide o to, ze boli cenzurovane aj fakty (napr. museli cenzurovat mozne vedlajsie ucinky vakcin).

Trosku sa ten fact checking za Bidena vymkol kontrole:

Na socialnych sietach ma byt sloboda slova. Bolo mnoho pripadov kedy sa mainstreamovy “hoax” nakoniec ukazal ako pravda alebo mozna pravda (napr. to, ze covid s pravdepodobnostou hraniciacou s instotou usiel z labaku a nebol to ziaden nahodny Cinan, co zjedol netopiera, v ktorom sa sam od seba vyvinul covid).

Ludia budu konspirovat vzdy. Ale cim viac ich budu cenzurovat a zakazovat, tym viac budu presvedceni o svojej pravde a ich pocet bude rast. Staci sa pozriet na diskusie napr. na Denniku N kolko hlupakov si mysli, ze Fico postreleny nebol a bolo to len divadlo (priklad cisto nahodny, lebo mi napadol ako prvy a je pomerne aktualny a zo Slovenska, nechcem tu z toho robit diskusiu o nasej politike).

1 Like

Skoda len, ze sloboda slova na socialnych sietiach je ako ten vynalezca lieku proti rakovine z pivnice petrzalskeho panelaku, ktoremu z jeho pokusov na konci vzdy vyjde pervitin.

5 Likes

najvýstižnejšie zhrnutie… ja len dodám, menej poeticky ako ty, že sloboda neznamená anarchia. sloboda slova neznamená voľné šírenie klamstiev, s tou slobodou má byť neoddeliteľne spojená (a vymáhaná) aj zodpovednosť. a už vôbec by súčasťou slobody slova nemali byť výzvy na násilie

3 Likes

Ako vies, ze nebolo? Ved vysledky vysetrovania este nezverejnili :woman_shrugging:

Tento tvoj opis slobody slova je dobrý, v ideálnom svete. Lenže nie vždy existuje len pravda a klamstvo. A kto je ten, čo bude určovať čo sa môže a čo sa nemôže hovoriť?

Kedysi ľudia považovali Zem za plochú dosku a bola to pre nich pravda a keď niekto tvrdil niečo iné, tak bol blázon. Potom bola Zem stredom vesmíru a bola to pre nich pravda.

A keby máme túto dnešnú wannabe slobodu slova a fact-checking, tak ľudia, ktorí vtedy hovorili, že Zem je guľatá alebo nie je stredom vesmíru, by boli cenzurovaní.

Tak ako boli cenzurovaní ľudia, ktorí hovorili, že covid ušiel z laboratória a nakoniec sa to ukázalo ako pravda (najväčšia pravdepodobnosť, takmer istota). Potom boli cenzurovaní tí, čo hovorili, že vakcíny môžu mať aj vedľajšie negatívne účinky. A zase to bola pravda.

Radšej nech je úplná sloboda slova ako by sa malo s každou zmenou vlády prepisovať to, čo je pravda a čo sa môže hovoriť. To už by sme boli niekde na úrovni Ruska. Nestačilo nám 30 rokov?

Počkaj toto myslíš vážne? Vyšetrovanie sa akože toho či ho postrelili alebo nie? :sweat_smile:

ja neviem co uz 9 mesiacov vysetruju, ty to vies?

2 Likes

Na to, ako velmi boli cenzurovani, je zvlastne, ze ich nazory sa dostali az k tebe. Mas nejake tajne zdroje a metody, ktorymi obchadzas cenzuru?

3 Likes

Vsak spravy o vedlajsich ucinkoch boli bezne pristupne aj cez klasicke media. Preco by to nejako specialne cenzurovali na FB?

2 Likes

Tak fact checking vravite Kefalin.

In an interview with podcaster Joe Rogan, Mark Zuckerberg claimed Biden officials phoned executives at Meta to “scream” and “curse” at them, ordering them to remove negative posts on Facebook about the coronavirus vaccine. “It was brutal,” Zuckerberg said during his interview on the ‘Joe Rogan Experience’. “The US government should be defending its companies, not be at the tip of the spear attacking its companies.”

Zeby pokus o vrazdu (nech to je kvalifikovane akokolvek)? Ci si myslis, ze to je proces na tyzden, ked je pachatel jasny?

Ale ako normalne ma zaujima tvoj nazor. To chces spochybnit to, ze Fico bol realne postreleny? Resp. myslis si, ze to mohlo byt divadlo? :sweat_smile:

Je to az tak tajne, ze sam Zuckerberg s tym vysiel von. Tajne to bolo pokym to on nepriznal. Ci aj Zuckerberg si vymysla a je plateny Ruskom? :sweat_smile:

On nespochybnuje, on vykonava fact checking. :wink:

Aj plochozemci robia factchecking, ci je Zem naozaj gulata. :joy:

Len mi pride velmi smiesne ako sa tato nazorova skupinka smeje z inych skupin ako su ficobabky, plochozemci, spochybnovaci pristatia na mesiaci atd, pritom sami su uplne rovnaki, ak nie ste horsi. :sweat_smile:

Stale si nezodpovedal moju otazku.

1 Like

Skusim za neho. Svoje zdroje neobmedzuje na DennikN a Aktuality ako vy.

1 Like

naco potom prebieha vysetrovanie 9 mesiacov ked je vsetko jasne? Ja tu nekonspirujem iba hovorim, ze vysledky vysetrovania este nie su verejne. Ako mam vediet, ze ci bol postreleny, kam bol postreleny a co s nim robili nez ho ukazali v TV? Co ja viem, asi bol, ale pokial som to nevidel na vlastne oci mozem iba operovat s informaciami, ktore su k dispozicii.

Co sa tyka tlaku na manazovanie obsahu na socialnych sietach tak tam nemam pochybnosti, ze bol a nemam pochybnosti, ze je a bude.

Ja chapem aj Bidenovu administrativu, ze sa chceli covidu zbavit co najrychlejsie a nafukovanie vedlajsich ucinkov vakcin na FB im do toho hadzalo vidly.

2 Likes

Tak uz to nie je “fact checking” ale “tlak na verejne siete”.

1 Like

zase operuje cervene sukno?

1 Like

Trapny pokus o rypanie. Mas problem s ocami alebo s hlavou? :slight_smile:

Vysvetlim ako pre debilka, ked chces exaktnu odpoved a doteraz si to nepochopil - cenzura na socialnych sietach nefunguje tak, ze ti soc. siet nedovoli pridat prispevok, ale tak, ze “zakazane” prispevky nasledne vymaze.

Preto som ti skopiroval ten citat od @F11 , tam to mas napisane, ze Zuckerberg bol nuteny odstranovat negativne prispevky o covide: