Omlouvám se že jsem si troufl A děkuji.
… až za měsíc, je to nějaký dlouhý
Omlouvám se že jsem si troufl A děkuji.
… až za měsíc, je to nějaký dlouhý
De facto ano. Ruske vojenske ci polovojenske oddiely posobili na Donbase a ruske okupacne sily boli pritomne na Kryme. Putin az 2 roky po invazii z 2022 oficialne priznal vojnovy stav. Dovtedy islo o specialnu operaciu. Takze z tohto pohladu bol technicky stav z 2019 rovnaky ako napr v 2022 ci 2023. Opat propinam to co som postal Mattimu - treba vznimat kontext. Keby neprislo k neustalemu zasahovniu do vnutornych zalezitosti ruska a k ukupacii casti krajiny tak by Ruska mensina nikdy o svoje jazykove prava naprisla.
Neruš diskuzi
Btw. je zajímavé jak tu @Matti dostával od určité části fóra bídu a teď se ukázalo, že sdílí nemalou část světonázoru ( čisté konstatování, žádné vyčítání
)
To jsou ty paradoxy, pane Vaněk.
Nie, moj point je, ze provokacie zo strany Ukrajiny su fakt. Netvrdim, ze to niekoho opravnuje vyvolat vojnu, len nic nie je ciernobiele. Absolutne sa stotoznujem so vsetkym co pisal @Matti .
Ale nejako si mi stale neodpovedal: Boli z ukrajinskej strany provokacie a postupne znevyhodnovanie ruskej mensiny pred vojnou alebo neboli? Je to recnicka otazka, len chcem, aby si to napisal, lebo sa tomu vyhybas.
Ok, ale na Slovensku su napriklad madarske skoly, tak ako boli na Ukrajine ruske skoly. Bolo by v pohode, keby nasa vlada prijala rovnake opatrenie ako ukrajinska? Nebola by to provokacia Madarov a znevyhodnenie velkej mensiny na nasom uzemi? Bola by s tym v pohode cela EU?
Boze toto je demagogia, ze sa to neda citat ako sa vykrucas. Ako si tam dosadzas rozne premenne, aby ti to sedelo do tvojho narativu. A ta posledna veta to je iny klinec.
Iste, keby sme to spravili teraz, ano. Predstav si ale, ze by Madari anektovali 30% juznych krajov. Napr Komarno a okolie, pripadne Gabcikovo. Bolo by to neadekvatne opatrenie? Povedzme, ze to nebolo velmi prezierave a len to dalo extra municiu ruskej propagande, ale pochopitelne to je.
Co je na tom demagodia? Anexia Krymu je demagogia? Bol by som rad keby namisto utocneho tonu za teba hovorili argumenty.
Přesně, @Matti dostával od Jose strašnou sodu, několikrát se chytli. Ale najednou je to pryč, když mají podobný názor na Ukrajinu. Ale to je i úkaz Ferda vs Jos tady vs téma F1 a Max.
Já se do toho taky zapletl, takže i moje chyba. Ale je fakt, že místní odborníci na všechno zase mají potřebu tady roze-sr.at celou diskuzi
Josov styl diskusie ale nema s Mattim nic spolocne. nebude predsa podla toho menit nazor…
To je ale David to caro, ktore podla mna svet potrebuje
Aby aj ludia roznych nazorov spolu slusne a vecne komunikovali a vedeli uznat argumenty aj tym, ktori nie su z ich “cesta” ci “tabora” a nevideli svet len ciernobielo ako funguju casto aj soc. siete ci politici a ked sa tie miestami az radikalne nazory stretnu, dochadza k skaredemu praskaniu bublin…
Pred par dnami napr. @Max_is_faster_than_you pisal k teme Hellhogr, Jos a problem fora. Mozno pol roka dozadu som pisal nieco velmi podobne (myslim ze @HellHogr ci @Situs by si to mohlicpamatat) ale tiez som nemal vela pochopenia. No ja s nim suhlasim co pisal, len som sa nezapajal, aby som do tej hadky neprilieval este viac (ani lajkami) a nespajalo sa to s mojim konfliktom s Josom k inej teme par dni predtym.
A dnes som uz s MIFTY ci Hellhogrom alebo Helmutkom mal trochu (nie uplne) iny nazor, ale dokazali sme podla mna slusne a vecne komunikovat. O tom to podla mna je
Co je na tom demagogia? Presne toto:
Vojensky konflikt zacal v roku 2022, takze ziaden rovnaky stav ako v 2019.
Utocny ton tu zacal tvoj kamarat, ktory neznesie iny (realisticky) nazor na riesenie vojny. Na nazor, ze nie je vsetko uplne jednostranne a urcite provokacie zo strany Ukrajiny tam boli, sa vyjadril nasledovne:
Toto je ta vasa slusna diskusia a “neutocny” ton.
Ak narazas na mna, tak to, ze sa s Mattim nezhodneme v niektorych temach F1, neznamena, ze s nim nemozem suhlasit v inych temach. A ako som uz viackrat napisal - ja zacinam kazdu diskusiu od nuly, jedinou vynimkou je brnensky zubaty pes, ktory je u mna ludsky hnoj.
Takze nemam ziadny osobny problem s Mattim. S nim sa diskutovat da aj ked s nim clovek napriklad nesuhlasi.
Je tu ale ina skupina, ktora si lajkuje komenty rad za radom bez ohladu na ich obsah.
UKÁAZ, hezky pěkně. To je nějaký název nového ozbrojeného vozidla?
Nie je to prec, ak si si nevsimol ani raz som na Josa nereagoval, co ma svoje dovody.
To, ze Jos (ci ini) so mnou suhlasia, napriek inym nezhodam, je prave spravne, lebo osobne konflikty do svetonazoru podla mna nemaju co zasahovat.
Rovnako tak som sa v minulosti zastal teba, ako MIFTY pred par dnami, hoci som tym isiel nazorovo proti vacsine. A tiez som vtedy tvrdil, ze veci nevidim ciernobielo, ze ci cisto ty, alebo Jos ste problem, ak si spominas
Snad sa chapeme, ja tie temy proste berem izolovane a pozeram sa na vec bez toho o kom ci o com je tema a vyjadrim svoj nazor. Myslim, ze aj slusne a vecne
Já s tím souhlasím, spíš je vtipný, jak tu Jos teď dělá, že nemá s nikým problém. Přitom do tebe ostře jel několikrát. Tady si přihřívá polívčičku, a jakože pohoda. To pak ty diskuze velmi částo váznou. K tobě to není výtka nebo podobně, já oceňuju, že si držíš názorovou linii a diskutuješ slušně
Problem je vase vnimanie fora. Vy ste tu skratka mala skupinka, ktora bez ohladu na temu a obsah, si tu budete lajkovat prispevky a drzat sa za rucicky. My sme vsak kazdy samostatne mysliaci uzivatelia. A bez ohladu na temu sa vieme bavit, ci spolu suhlasime alebo nie a ci je to o F1 alebo nie.
Pre teba tazko pochopitelne Honziii.