To je vec interpretacie a co ako ktore medium poda a informuje.
Na zaklade akeho konkretneho rozhodnutia si to myslis, ze plati to o tom jedinom?
Z akych a comu to pomohlo?
Aby sme si rozumeli, ja s vela krokmi, najma komunikacie, nasej vlady nesuhlasim a vo vojne som jasne pomenoval kto je agresor.
Len sa snazim nevidiet hned vsetko ciernobielo, rozdelovat na dobro a zlo a ignorovat nevyhovujuce fakty a pod.
To je zial celosvetovy fenomen.
Brutalna polarizacia, klzanie po povrchu podstaty a nie konstruktivne riesenia pre blaho obcanov, ale vsetko riesit a hodnotit ideologicky, nekriticky.
A zial, nerobi to iba jedna strana.
Napriklad si vyssie uviedol spravne krajiny, kde Rusko vojensky zasiahlo.
Ano, Rusko ma krvavu historiu plnu aj agresie.
Ale casto ti, co toto napisu, nevedia uznat, ako casto sa nespravne veci deju aj u toho “dobra”, napriklad zo strany USA.
Statne prevraty (napr. Guatemala a Iran), kde sa rezim nehodi, no akceptovanie nedemokratickych, kde sa to hodi (spojenci, ropa atd.). Vojenske zasahy napriec svetom, mnohe aj porusuje medzinarodne dohovory a podporene aj vyfabrikovanymi “dokazmi”, co je tiez propaganda (ktora nie je len z Ruska, hoci tam je masivna).
Nechcem vsak otvarat zbytocne velku debatu a rozsirovat bez tak zlozitu sucasnu temu. No suvisi to.
Aj posledne roky:
-
ak niekto (nemyslim dezolatov a dezinfo scenu) na istych portaloch naznacil, ze covid mohol uniknut z labaku, uz ho “tolerantni demokrati” onalepkovali bez naznaku dokazov za antivaxera, hoaxera, v horsom pripade cenzura…
-
no a podobne ak niekto kratko po incidente co i len napisal, ze co ak to neboli rusi, co sabotovali nordstream, hned politikarcenie a nalepkovanie typu rusky troll, dezolat, proPutin a podobne…
Mne sa to nestalo, ja som nediskutoval, ale ten pohlad na diskusiu bol smutny a paradoxne je, ako sa odvtedy situacia zmenila…
Mozno som to napisal chaoticky, ale snad ma chapes. Ludia zabudli na respekt a slusnost a zo snahy najst pravdu a riesenia je to ako futbalove derby, kde vobec nejde o fakty, ale o taborove ideologicke videnie a to je cesta do pekla