Je to docela možné. Asi jsem si už tehdy uvědomil, že RB kope za Vettela, tak jsem právě tento závod bral jako poslední ve kterém si mohl šanci na titul udržet.
V kvalifikaci nebo v závodě? Kvali pokud vím prostě vyhrál a tím se dostal do lepší pozice pro závod, to je celkem běžné. Webber šel do boxů, protože si poškodil gumu při kontaktu se svodidlem, @Ferda má pravdu. Že za ním Ferrari poslalo Alonsa byl jejich problém, špatně to odhadli. Seb udělal svoji práci nejlíp, jak to šlo, a vyhrál, nic víc, nic míň.
Tady je to v “dobovém tisku” https://www.idnes.cz/sport/formule/mistrem-sveta-f1-je-vettel-alonso-a-webber-finale-v-abu-zabi-nezvladli.A101114_134835_formule_mah
Uvědomil sis to špatně. Před VC Brazílie měli v Red Bullu briefing, kde se řešila možnost, že Vettel podpoří Webbera v boji o titul a přenechá mu případnou výhru v závodě. Jenže Vettel to odmítl, takže týmu nezbývalo než se s tím smířit. Byl to Sebastian, kdo jim nedal jinou možnost.
Webber měl kontakt v 9 kole, do boxů šel o kolo později, kolo nejezdil s defektem, takže to mi tam nesedí, že by to byl ten důvod.
Ale těch momentů, jak se rozhodoval Red Bull bylo v sezoně vícero, co bylo na zamyšlení, proč to dělají, když měli oba jezdce ve hře o titul
Dakujem za super clanok, najskor sa mi ho nechcelo citat vzhladom na jeho dlzku, ale ked som zacal, uz sa nedalo prestat.
F1 nie je vzdy fer a Marko protezoval perspektivnejsieho a uz vtedy lepsieho pilota, kedze nemali pohodlny naskok pred konkurenciou, ale museli bojovat aj s McLarenmi a Ferrari. Koniec koncov sa to ale da uzavriet tak, ze Webber mal vsetko vo svojich rukach a o titul bojoval aj vdaka Sebovym technickym problemom pocas sezony a nezvladol to len a len on.
Je ale velmi sympaticke od neho, ze je nad vecou a vie to otvorene priznat:
Nic z toho by ale nemělo snižovat práci, kterou Seb odvedl. Naprosto upřímně můžu říct, že je ve všech ohledech lepším jezdcem formule 1, než jakým jsem byl kdy já. Má některé naprosto neuvěřitelné kvality. Občas dokázal předvést takové věci, před kterými šlo jenom smeknout.
Zaroven mu nemozme mat za zle to, ze sa citil ukrivdeny.
Tak to funguje vsade, aj vo Ferrari aj v Mercedese a bude aj v McLarene, ked pojde do tuheho a bude si treba vybrat.
Barrichello aj Massa by vedeli rozpravat o Ferrari, Rosberg zas o Mercedese. Vyhodou Mercedesu (narozdiel od RB) ale bolo, ze sa nemuseli obavat konkurencie.
Zrovna Webber měl zastání právě u Mateschitze, měli mezi sebou přátelský vztah. Ten mimochodem pomohl i tomu, že po Webberovi podepsal Red Bull Ricciarda a nikoli Vergneho (Webber tehdy loboval zs krajana). Nebýt Mateschitze, Helmut Marko, který Webbera nepovažoval zase za takového závodníka, by ho z Red Bull vyprovodil mnohem dříve.
Kapitolou pro sebe pak zůstávají Webberovy tragické starty. Podporuj pilota, kterému se před startem klepou kolena, protože se bojí, jestli ten start zvládne, jak na něj prozradil i Coulthard.
To aj podporovali. Nebyt Vettelovych technickych problemov uprostred sezony, tak Webber v boji o titul ani nie je.
V McLarenu otevřeně upřednostňují Norrise před Piastrim a dělá z toho někdo aféru?
Takze RB chcel strategiou odpalit Webbera a Ferrari chcelo strategiou odpalit Alonsa? Ty si nesktucony klaun.
Webber uz v 8. kole hlasil, ze straca zadne pneumatiky a zaroven ho chceli dostat pred Alonsa, preto ho zastavili skor, lebo inak by stracal kazdym kolom, kedze sa trapil s pneu. A Ferrari primarne pokryvalo neskor Webbera, kedze verili, ze Alonso sa cez Petrova dostane. Ale nedostal. Od 17. kola ho nebol schopny predbehnut.
Pst, tu sa hejtuje RB.
Jak už jsem psal. Šance na titul Vettela byla pouze teoretická, takže RB by pod Webberem klidně podřízl větev i za cenu toho, že by přišli o titul v PJ.
Sorry, ale kdo pod ním co podřízl? Sám se nekvalifikoval líp, měl to ve svých rukou.
Teoretická šance pro Vettela?
No, nakonec vyhrál.
Sázka na Webbera by nevyšla, byl pomalý a před Alonsem by patrně nedokončil.
Teoretickou šanci měl v AZ Hamilton.
Zapomínáš na to, že když šlo v poslední třetině sezóny do tuhého, jako mistr světa jezdil pouze Vettel. Webber jezdil jako ponocný a Alonso čekal, kdy Vettelovi zase selže technika.
ja si to tiez pamatam. Webberovi nove kridlo nesadlo a vyziadal si stare. Vettel bol s novym spokojny, ale ho znicil takze stajna mu dala Webberove, ktore nechcel. S tym uz mal ale Mark problem.
Ok, já jen, že to ve Webberově autobiografii je napsáno jinak, ale místní odborníci určitě ví víc, než samotný Webber
@Bretnix
Když člověk vidí jak byl Vettel protlačovaný, tak si samozřejmě položí otázku jak by to asi jezdilo Weberovi, kdyby dostával stejnou podporu jakou měl Vettel.
Jak byl protlačovaný? Jako tlačenka nebo protlak? Mark měl kromě jiného mizerné starty, a to už v době, kdy jeho kolegou byl David Coulthard. A v roce 2009 vyhrál dva závody proti Vettelovým čtyřem. Not bad, not great. Vettel se protlačil sám. Svými výkony.
Ako oproti Hamilton - Bottas tam bola protekcia minimálna