Nie je to len o rozťažnosti materiálu. Špekuluje sa, že Mercedes využíva kanáliky vo valcoch | Magazín F1 - F1online.sk

Naopak pochopil docela přesně.
AMuS si dělá čurinu s takových troubů jako jsi Ty.

To som sa ťa chcel opýtať, či Ferrari nevyrobili hlavu z niečoho, čo bude pevnejšie než pos**ný hliník, ale upraví im kp na18:1.
Vyplakavali o hmotnosti navyše, ale vytlkli možno oveľa viac

1 Like

No právě. Mě by nepřekvapilo. kdyby za vším stálo právě Ferrari se svou ocelovou hlavou, ale soupeři naoko obvinili Mercedes, který tradičně vyrábí vynikající motory.
Vlastně by se nějakou změnou plácli dvě mouchy jednou ranou.

Jen mě zaráží jedná věc, že každá změna by měla dopad na všechny výrobce, takže by si tím nepomohl nikdo.

1 Like

… stačí, ak dokážu upraviť štruktúru materiálu tak, aby sa rozpínal až povedzme pri 850 až 1000 stupňoch celzia. Dovtedy bude stabilný. Nik im na to nepríde.

Ferrari obviňuje soupeře, aby odvrátili pozornost od jejich ocelové hlavy. To je dobrá taktika.
Možná je čas se podívat na motor Ferrari.

2 Likes

Že by boli až takí podvraťáci?

To si myslím, že bez bez jiných vnějších vlivů, například chlazení možné nebude.

1 Like

No o chladeni ich monopostov sa už kadečo pospominalo.
Aj batérie … Zaujímalo by ma, čo všetko spiekli v tom novom aute.

1 Like

Možné je všechno. Třeba si Ferrari uvědomilo, že právě ocelovou hlavou přišli o část roztažnosti a tím dochází k menším kompresním poměrům, než má konkurence. Stejně je nemyslitelné, aby FIA přinutila ostatní motoráře, aby se vrátili k ocelolitině.

1 Like

Sice to přes neúspěchy zapadlo, ale pořád jsou nejvlivnější tým s největšíma výhodama se spoustou funkcionářů s historíí Ferrari… Takže náhoda to rozhodně není.

2 Likes

1 Like

Zatím ještě žádný tým před veřejnosti neodemkl svůj maximální výkon, tak se můžeme jen domýšlet kdo co dokáže. V tom je čekání na rozuzlení rébusu tak napínavé.

1 Like

A čo ak nie. Čo ak práve “oceľová” hlava valcov sa dokáže tak roztiahnuť, že im to vychádza. Nikto sa na to nepozerá, lebo tomu neveria a Ferrari ešte navyše útočí na Mercedes.

1 Like

Myslím, že jsem se na roztažnost ocelolitiny díval a měla menší roztažnost, než hliník. Ale je tady jedna možnost, že vrstvením materiálu, nebo různými příčkami ve chladicích kanálcích se může rozpínavost směrovat. Něco podobného jsem už tady někde taky psal.

1 Like

Možno niečo prezradia testy v Bahrajne.

Dobrú noc

1 Like

To sú len špekulácie … uverím, až keď naozaj niekto dá protest a FIA to skontroluje, inak len fabulujeme …

2 Likes

Jojo, Bretnix tu taky psal, že AMuS je bulvár a z RBR nikdo neodejde a víme, jak to dopadlo. Holt máš velmi malé znalosti Ferdo, tak tu nedělej mača, když víš prd.

vsak nech daju protest. aspon as vycisti vzduch.

1 Like

Ten by se vyčistil, kdyby v F1 Red Bull a Mercedes furt nepodváděli

Ja som to pochopil tak, že tá austenitická oceľ si aj napriek vyššej tepelnej rozťažnosti zachováva stabilnú štruktúru oproti niektorým iným typom ocelí.
Napokon tiMur tu dal vyššie dobrý popis kľúčových vlastností tejto ocele.