Newey stále pracuje pre Red Bull. Na technické porady ho nepúšťajú, tvrdí Kravitz | Magazín F1 - F1online.sk

Ďalší osud Adriana Neweyho zostáva neznámy, ale z vonkajšieho pohľadu to vyzerá, ako keby Red Bull nikdy neopustil. Tím oficiálne oznámil odchod geniálneho konštruktéra 1. mája a očakávali sme, že sa okamžite vytratí, aby konkurencii priniesol čo najmenej informácií. Aj v Silverstone sa však objavil v tímovom tričku Red Bullu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163214/newey-stale-pracuje-pre-red-bull-na-technicke-porady-ho-nepustaju-tvrdi-kravitz

Nerozumím tomhle článku, když se ohlašoval budoucí odchod Neweyho, tak se psalo o tom, že bude ještě několik měsíců pracovat v operativě Red Bullu, kde si plní svoje povinnosti, a k tomu pracuje na RB17 hypercar. Nevím, kdo teda mohl očekávat, že bude sedět někde v kavárně, místo toho, aby pracoval?

1 Like

Jestli planuje pristi rok nastoupit poznamky se hodi.

Byla by sranda, nebo nebyla kdyby nastoupil znova do Red Bullu. :sneezing_face:

Tam ho už nechcú, podľa niektorých vraj konštrukčne “pokazil” auto na túto sezónu a neodchádza po dohode, ale uteká…

To auto toci uz treti sezonu, je s nim na konci vyvoje, ale porad je zarazejici ztrata naskoku 30s v rozmezi dvou zavodnich vikendu, divim se ze to nikoho z odborniku netlaci, divne.

1 Like

kto konkretne tu toto pisal?

Neviem presne. Zrejme nejaký fanúšik Maxa sa tu vyjadril, že Newey s evolúciou auta asi šliapoľ vedľa a možno z RBR neodchádza, ale uteká.

Ano to je moje spekulace. A priznavam, ze spekulace to je.

Vysvetleni Kravitze logicke je, ale ja mam, v duchu me konspiracni teorie jine.

Newey odchazi od RBR, protoze to auto se mu nepovedlo. A protoze je genialni, prisel na to podle me driv nez Mercedes. Coz me neprekvapuje. Nevim co se v RBR stalo, ale kazdopadne Newey dostal souhlas s odchodem, ale nebyla aktivovana vystupni klauzule.

Ted jeste navrch ma dostat nejake odstupne za to, ze nerekne kam pujde do, nebo co. No nevim jak vam, ale me to prijde jako blbost.

No a pak beha po padocku a kouka na auto a neco si pise do sesitku.

Me z toho vychazi, ze odstupne dostane, pokud to auto da do kupy. Co muze RBR ztratit?

Uvidime.

Newey už udělal větší fauly, takový, že auto ani nemohlo vyjet z garáže.
Tohle auto je pořád 1-2 auto dle okruhu.
Určitě by kvůli tomu neutikal. To je nesmysl.

Prostě už má dost Hornyho.
Newey je čistá duše, a tyto bitvy, a skandály, které mohou skončit velmi špatně, ho stresují.

3 Likes

Myslím si, že se tak děje jen proto, že mezi RB a Adrianem došlo k lidské dohodě bez právníků, kteří by mezi oběma stranami napáchali pouze zlo.

1 Like

To se nevylucuje. A je to mozne.

Tady zase fans Maxe vytváří konspirační teorie a kopou do všech, když Max nemůže vyhrávat s 30s náskokem :smile:

3 Likes

Klud, Newey ostane len čo odíde Horner po VC Austrálie

6 Likes

Hlavně Newey odešel v době, kdy McL a Mercedesu nákladali v rp asi 1s na kolo. Mercedesu i v Q. :grin::+1:

2 Likes

Taky přidám jednu technickou radu.
Venku máme nepřiměřeně teplo a v noci se špatně spí. Klasické přikrývky jsou moc teplé a v těchto vedrech spíše nepoužitelné.
Jednou jsem se na lodi přikryl osuškou z mikrovlákna a vtom mě napadlo, že by se tahle osuška dala použít i jako noční přikrývka a ejhle. Zkušenost byla vynikající.

Proto jsem se rozhodl s Vámi o tuhle nepatrnou moudrost podělit. Ještě připomenu, že je důležitá velikost. Čím větší, tím lepší.

2 Likes

Díky za zajímavý tip, asi vyzkoušíme.

1 Like

Je to velmi jednoduché, stačí si jen sundat klapky z očí (příspěvek není o zajímavé, ale až příliš odvážné spekulaci z pera @tiMur výše). Newey se dohodl na odchodu, protože chce ještě jednu životní výzvu a jednu změnu prostředí a načasovat ji musí z podstaty věci k roku 2026. Proto nyní. Jeho domnělý totální odpor k osobě a počínání Christiana Hornera, který si haters vycucali z palce, příčinou jeho odchodu zjevně nebude, protože Newey se v prostředí Red Bullu pohybuje i nadále (morálně by měl Red Bull přece bojkotovat).

Navíc jeho odchod probíhá klidným způsobem na obou stranách. Tolik k “rozvratu” týmu a “toxické” atmosféře, v kterém měl už dávno zůstat Horner jako kůl v plotu.

5 Likes

Neprohloupíš. Mikrovlákno má ještě jednu velkou výhodu. Kapilárně odsává vlhkost, tak budeš mít pocit, že se nepotíš.
Jediná nevýhoda je v tom, že ten ručník nedrží fazónu jako deka, tak sebou nesmíš v noci moc házet, jinak si ho zachumláš do rozměru kapesníčku. :grin:

1 Like

No vidis. To vyzkousim. Dobre, diky.

1 Like

Ano tohle dava smysl. Ale jak jsem psal, je to moje konspirace a asi taky blbost, ale je moje a tak si ji hyckam. :grin:

P.S. Hornera bych za ty jeho reci o tom jak je RBR v pohode, kdyz dostava naloz nejdriv od Ferrari, pak McLarenu a ted od Mercedesu a za ten bordel v Rakousku vyhodil natotata. Ma kliku ze mu tam sedi Max. Za me by s jinym pilotem tyhle vysledky nemeli. A to se nebavim o smlouve s Perezem, za kterou stoji udajne take on.

Pokud mas rad Hornera tak se omlouvam, ale podle me tenhle rok snad kopiruje Wolfa a Binotta

1 Like