Realisticky, jakkoli je Horner úspěšný a kompetentní šéf týmu, právě teď chybuje i on. Souhlasím s tím, že Max mu zachraňuje status. Mimomanželský vztah, když už k němu došlo, si měl uhlídat, notabene v dnešní době, která umí zkombinovat bulvár s honem na čarodějnice. V smlouvě s Checem se promítají, jak jsem napsal jinde, komerční ohledy (velikost mexického trhu, hispanoamerický segment v USA), ale ze sportovního hlediska je Checo krok vedle a jeho angažmá v Red Bullu jako celek ztroskotalo, prodlužovat oboustranně neproduktivní spolupráci nemá smysl. Určitě bych Hornera nepropouštěl (kdo místo něj?), ale aktuálně Horner jedničku na vysvědčení nedostane. Kritika je na místě. Chybu mechaniků v boxech při zastávce MV bych ale opomenul jako něco, co se stane i nejlepším (v roce 2011 takto Sebastian přišel o výhru na Silverstone) a samotné závodění mezi MV a LN se zbytečně nafukovalo; to už je ten dnešní hysterický svět.
Nemám to rád. Mám z toho materiálu takovej divnej pocit.
Suhlasim. Ja som Hornera mal rad za to ako viedol team a ako vystupoval, ale tento rok je to hotova katastrofa. Ak sa niekomu s tou kauzou nepodarilo ho vypoklonkovat z teamu, minimalne ho dobre rozhodili. Asi sa nedozvieme, ako to cele bolo, ale uz to nie je ten Horner, co vytvoril sympaticky a konkurencieschopny team.
Perez tam moze byt aj z financnych dovodov. Parkrat sa spomenulo, ze od Mateschitzovej smrti sa balik penazi, co dostava zavodny team od materskej spolocnosti zmensil a je mozne ze stale zmensuje, takze existuje aj varianta, ze Perez je tam primarne na vykrytie diery v rozpocte. Ak Horner vie, ze od RB nebude dostavat dost na prevadzku teamu a sponzori to nevykryju, potom by upisanie Pereza na dva roky a zaistenie si potrebnych milionov nebolo az take zle rozhodnutie. Moze jazdit zle, ale bez penazi na chod teamu nebude jazdit ani Verstappen…
Něco na tom je.
Ad Horner: s úspěchy roste nejen sebevědomí, ale i samolibost. Možná se to událo i u něj. Jedna věc, která mě dráždí, zvláště ve srovnání s Vettel érou: když závistiví soupeři okopávali Red Bullu kotníky v médiích, Red Bull si uměl zachovat důstojnost a soustředit se sám na sebe. V současné době Horner zbytečně oplácí stejným tónem. Chápu, že s aktuální bilancí má Red Bull pocit, že by měl být respektován a ne znevažován často až trapnými výpady, ale elegantnější by bylo nechat zlostného Browna, ať vypadá jako zlostný Brown, a závistivého Wollfa, ať vypadá jako zlostný Wolff.
Chybu mechaniku bych mu odpustil, ale tam slo o nacasovani zastavek. Max tam drahnou dobu hlasil, ze ztraci cas.
Dale RBR jako team si tusim volí boxy, nekde jsem to cetl. Az do Rakouska byl stale na pozici c.1. Duvod je, ze je tam vic mista v najezdu. Vsiml jsem si ze uz pri nekolika hromadnych sprintech do boxu, tohle predstavuje pro RBR problem. V Rakousku to gradovalo. Mit RBR boxy nekde v polovine boxove ulicky, nerkuli za McLarenem, k tomu co se stalo by nedoslo. A dalsi a dalsi stripky.
A nejde jen o Maxe. Kazi zavody a kvalifikace i Checovi. Ano Checo je pomaly a nejezdi dobre, ale RBR v jeho pripade obcas nefunguje jak by mel a urcite mu nepomaha. Ne @Ferda , nemyslim si ze je to umysl, pouze neschopnost.
O jeho kauze s otcem jeho klicoveho muze snad jen na okraj, bez detailu. Ano Jos je asi tak trosku byk bez moznosti reprodukce, ale stejne. Necham ho jezdit, otocim na nej kameru a mam v pazi ne? Misto toho dostanu svou jednicku do situace, kdy zase musi na neco tak blbeho reagovat. Neverim, ze by takovou chybu udelal treba Wolf. Tohle bych cekal u Ferrari.
Jestlize jsem vinil Wolfa z toho, ze ma bordel v teamu a neumi si je postavit do late. Opustit to co nefunguje, srovnat mechaniky, strategie a pod., nebudu setrit ani principala RBR.
Nahradu sice taky uplne nevidim, ale nekdo tam zkusenosti mit bude.
Tohle dava smysl a asi je to jedine co to muze omluvit.
Pokud si tedy někdo myslí, že Adrian Newey se chystá do důchodu, tak, ehm, jste na omylu!
… další šach mat pro místní rozumbrady
V každém případě je neskutečně dobře že ta toxicita v RedBullu měla až takový dopad a odchod Adriana z RedBullu prospěje všem (až na RedBull samozřejmě). No a pro koho se rozhodne tak pro něj to bude přínosem dvojnásob. Ať to bude kdokoliv, do 3 let titul, a David to ví
Měl jsem stejný pocit, když jsem na tuhle novinku narazil poprvé a chtěl jsem se s ním utřít jako s klasickým ručníkem. Tenhle stačí přiložit a kapky vody si rychle nasaje sám.
Ale mnoho jiných výhod. Je velice skladný a lodi ho hodně používám jako mini sukni když si spálím stehna. Dnes spíše už jenom jako prevenci před spálením.
Prostě je to víceúčelová věcička.
Hlavně, aby to neokoukali ve Ferrari.
Parádní finta.
FIA by ani nezaznamenala, že je něco divného
Možná né ani vyslanci od Pirelli.
To má potenciál
Nějak je divný že Andretti do toho stále takto sype
No Andretti prý kope za odkup licence od Visa
Newey je čistý technik a jeho nebavia politické boje
Každopádně na VIsu by si měl někdo posvítit.
Přeci je nemyslitelné, aby jeden majitel měl 2 týmy a ještě k tomu pod jednou střechou.
V době, kdy jsou rozpočtové stropy a rozhoduje každý dolar a detail…
Kdyby tohle dělal Mercedes, tak se všichni pos.erou do výšky a ještě výš.
Okamžitě by to měli prodat + zákazát aby týmy byly v jedné továrně.
Však se někteří mohou posrat z úzké spolupráce Williamsu a Mercedesu. To jsem říkal několikrát, že v současné době není možný, aby majitel měl dva týmy