Newey: Spreneveril by som sa sám sebe, keby som zostal v Red Bulle | Magazín F1 - F1online.sk

Ja samozrejme nikde netvrdim, ze ked nejaky zdroj/novinar s niecim pride, tak sa tomu ma hned verit, to vobec nie, ved vieme v akom svete fungujeme… A o tom za mna tema ani nie je.
Ale aj ak nejake info neprijmem, nemusi tochned znamenat ze budem tvrdit, ze to tak urcite nie je.

Pamatam si, ze ked uz sa odchod AN potvrdil, stale sa pisalo o prirodzenom vyvoji a odchode, dochodku atd.
Skor o tom je rec, ze ked sa vtedy spomenulo, ze to moze mat nieco s atmosferou v time, ci uz pre aferu, alebo jej riesenie, ci mocenske boje, proste extra faktor a nie ocakavana prirodzena situacia, tak bol ohen na streche…
A uprimne moc nevnimam, ze by sa uznalo, ze ano, nieco sa tam asi predsalen udialo inak, ako sme si mysleli.

Ale berem, ze mozno niekto stale ma nazor, ze sa nic nestalo a je to vsetko prirodzeny vyvoj.
Ja si to nemyslim a nerobi to zo mna hejtera :slight_smile:

2 Likes

Ano, trvalo to 5 měsíců, ale reakce na sdílení těch zpráv? urážky, nálepkování a shazování viz twitter odborníci, viz posměšné “to je ten rozpadající se Red Bull?” až se to stupňovalo. Navíc Newey není jediný co z Red Bullu odešel. Ty teď jen potvrzuješ, že místo omluvy a přiznání si, že si se choval mimo, tak si to obhajuješ, že to vlastně trvalo dlouho, tak to vlastně nesouviselo

1 Like

Niekedy tvojim prispevkom nerozumiem.
Casto nieco spomenies, ci sa zapojis, ale ked sa ta spytam na tvoj nazor, navyse k teme clanku, tak toto je odpoved, ale OK :slight_smile:

2 Likes

Já k tomu dodám, že právě rHapo byl mezi prvními, který tu posměšně nálepkoval “twitter odborníkama”, když Newey nebo někdo jiný neodešel do týdne od začátku těch zpráv. Postupně se to zvyšovalo. No potom Helmut a Jos přiznali mocenské boje, odešel Newey, odešel J. W. a další. Reakce: a co, to je přirozený vývoj, Newey jde do důchodu atd. Prostě nulová reflekce toho co se tu psalo, raději takhle hrát hloupé, než uznat, že ti co byli nalepkováni měli pravdu.

1 Like

Ale já se přeci nechtěl zapojit, to Hogřík mě tam zatáhl :grin:

Představím ti můj koncept uzavřených témat. Existují témata, o kterých bylo napsáno tolik moc a diskuze podle mě uvázla na mrtvém bodě, protože jednotlivé strany jen dokola opakují předem jasné názory a argumenty, že prostě nemá podle mě cenu pokračovat. RB 2024 je podle mě jedno z těch témat.

3 Likes

to jako vážně? :roll_eyes:

Prostě další naše potvrzená pravda a důkaz že Adrian odešel kvůli RedBullu. Nic víc. Pak už je to na svědomí každého zúčastněného a jeho schopnosti přiznat že to co tehdy nechtěl vidět a bojoval proti tomu se ukázalo jako realita.

1 Like

Ano, původní příspěvek byl pokus o haha vtip a částečně rejpnutí do Ferdy.
Neměl jsem žádný zájem diskutovat k tématu, což jsem mimochodem napsal hned ve druhém příspěvku. :slightly_smiling_face:

A já jsem ti držel zbraň u hlavy a nutil tě psát v diskuzi dál? nebo co tady kvedláš o tom, že jsem tě zatáhl?

1 Like

Absolútne rovnako sa možeš pozerať na tú vec aj z opačnej strany. Fanúšikovia Redbullu nemusia tvrdiť, že to tak určite nie je. Ľudia čo to sem postovali, nemusia okamžite tvrdiť, že to tak určite je. Lenže sa dialo jedno aj druhé.

A tu máš presne ten clash ktorý sa stal. Ukazovať dnes prstom len na fanúšikov RB, že či už z dôvodov neobjektívnosti (lebo logicky, asi žiadny fanúšik nechce aby mu odišiel top inžinier) alebo z hocijakých iných a vravieť, že to bola jediná chyba (to teraz nemyslím ako útok alebo ta neobvinujem). Just sayin.

Nikoho nebavilo, po 5tich mesiacoch tapetovania správ pod každý jeden Redbull článok, že sa rozpadajú čítať o tom to isté. Nuž, tak potom proste nie je ani nikto z RB strany ochotný urobiť čo i len trochu krok späť. Prestalo to baviť aj ne-fanúšikov RB (napr. David alebo Ježko).

Tak isto možem ja dnes “žiadať” uznanie, že Horner do tej VC Austrálie neodstúpil a bola to teda kačica (presne tak isto ako mohla byť kačica všetko predtým).

Tak ako si spomenul vyššie, niečo sa udialo. Odišiel Newey kvôli Hornerovej afére? alebo kvôli riešeniu? alebo vôbec s tým nič nemala? alebo to bolo niečo čo doteraz nkto nepovedal? kto vie.

Nečuduj sa, že su RB fanúšikovia na to kyslí. Každý jeden odchod ktorý sa v RB udial, aj keby zajtra odíde neviem kto, tak je automaticky už teraz pridelený “rozpadu v RB”. To ti príde v poriadku ?

Možeme sa baviť, že napríklad takýho Neweyho odchod bol vyvolaný nejakým interným konfliktom (nejdem sa tu teraz zamýšlať čo to bolo, zbytočne).

Bol odchod JW tiež kvôli tomu? No nemyslím si.

Príde mi to tu zbytočné rozoberať. Tak ako možeš rýpať do RB fanúšikov, že čas ukázal, že v RB sa niečo dialo, tak možeš rýpať do druhej strany, za správy ktoré sa napostovali sa neukázali ako pravdivé.

Anyway, mne to je ukradnuté. Dôležité je, že to urobilo celé radosť osobám, ktoré RB nemožu vystáť, tak je to ok, vesmír je v rovnováhe :slight_smile:

6 Likes

Okej, že jsi to ty.

Podle mě nevíme zdaleka celý příběh, protože to co měl Horner udělat je v podstatě banální chyba a nemohla jen tak z čistého nebe rozjet ten marast co se v RB očividně přihodil.
A jak si možná pamatuješ z minulosti, já nerad řeším věci o kterých víme jen část příběhu :stuck_out_tongue:

1 Like

No vidíš a ty se divíš, že s tebou nechci diskutovat seriozně :smiley:

2 Likes

a tohle je seriozní?

nebo tohle? :thinking:

1 Like

No ty si mě relativně jasně konfrontoval s tématem i když já jen šel okolo a z toho Matti vydedukoval, že se chci bavit k tématu. Jasně že za to můžeš ty, kdo jinej :stuck_out_tongue:

Adrian je charakter, a proto na to hodil RedBullu bobek, to už nikdo nemůže popřít, když před tím to byly jen spekulace, především nedůvěryhodného AMuSu a toho pisálka z Holandska, že. Měli pravdu. To je vše, jak jsem psal, je na každým jak si tuto zprávu dosadí do oněch dřívějších sporů.

1 Like

Kluci, měli by jste se přes to přenést. Však jak tu psal rHapo, ať už byl průběh jakýkoliv, tak nakonec to zasáhlo RB super tvrdě, z toho jste museli mít minimálně aspoň trochu radost.
A taky teda bylo pro vás potěšující to, že nějaká ta pravda tam byla, no :slightly_smiling_face:

2 Likes

My jsme přes to přenesený, i tato (ne)reakce dotyčných byla plně očekávána :smile: Navíc několikrát jsme tu vysvětlovali že Adrian se na začátku sezony jinam vůbec nechystal, vždyť nedávno prodlužoval smlouvu s RedBullem, že. Nebylo to opakovaně bráno v potaz a psali se nadále pohádky jak jen šel za novou výzvou, že to bylo normální. Očividně si to namlouvali, nenechali se přesvědčit tehdy a byli útoční, a teď … tolik k tomu. Už to tedy nechme být, vše dle očekávání.

1 Like

Ja som RB fans, ani konkretne mena nespominal.

Je tu konkretny clanok, s trochou novych info a myslim, ze je normalne sa teda bavit o odchode AN, jeho dovode a ako sa nazory a vnimanie situacie menia (ci sa menia) v case.
Ak to nebodaj vnimas ako rypanie, tak ma to mrzi, ale minimalne odo mna sa mylis… :slight_smile:

Ano, Horner neodstupil, kacica (pripadne to bolo naspadnutie, ale zvratil to a mozno aj preto AN odisiel a Helmut bol kysly?), tak ako mnohe ine, suhlasim ze tieto veci netreba uz riesit, ale samotny odchod AN je fakt velka vec a preto je fajn vediet nazory kohokolvek, ci to berie ako prirodzeny vyvoj v kariere, alebo nasledok diania v RB. Co je na tom?

A to ze sme v diskusii, navyse vyslovene k teme clanku, ale niekto ma problem napisat svoj nazor, je pre mna novy a zaujimavy ukaz :slight_smile:
Pod tymto clankom by vlastne asi nemal byt ziadny prispevok, lebo nie je o com…
Ved to nie je utok.

Vies co bol utok (nebudem riesit tie na mna od inych)? Ked po VC Rakuska sa viaceri navazali do McLarenu ako si vymysla ohladne nepovoleneho branenia Maxa, ze nech dodaju data atd. A ked par dni na to FIA uznala ze mala Maxa varovat, tak to hrobove ticho tych co naozaj rypali, bolo komicke. Ale to nemyslim teba, len ze sa to deje napriec timami.
Taky Hamilton tu posledne dni neskutocne schytava, to snad vidis. Brown a Lando kolko schytavali za mozne aj nemozne, tak to bolo rypanie?

Ja ta chapem, ze to ako dlhorocny fanusik vnimas citlivejsie prave u RB a Maxa, ale neber to tak, aspon urcite nie odo mna :wink:

To nie je útok na teba.
Len vravím.

Keď sa jednalo o info, že v RB sa niečo deje, trebalo to akceptovať.
Keď sa to dnes potvrdilo, treba sa “ospravedlniť”.

Keď sa jednalo o Hornera a VC austrálie, trebalo to akceptovať.
Keď sa to nepotvrdilo, je to ok, veď to vraveli len novinári.

Keď sa jednalo o tom, že AM rozmýšla o Maxovi, už je to novinársky výmysel a zbožné prianie fanúšikov Maxa :slight_smile:

That´s it. Až tu bude rovnaký meter aplikovaný, potom budem mať asi k tomu čo diskutovať ďalej. Dovtedy ti miestny odborník ktorý prišiel s overenými info vysvetlí, že Newey odišiel určite kvôli tomu, že je charakter :smiley: . On už vie ten pravý dôvod.

Prepáč, nechce sa mi na túto tému diskutovať. Ako povedal David, všetko už bolo povedané.

2 Likes