Na nehodu Bearmana reagovala aj FIA. Vedia, čo sa môže stať, odkázali im Bearman i Colapinto | Magazín F1 - F1online.sk

No a přesto Toto po Austrálii zablokoval návrh na úpravu poměru 60/40. Ale teď pod hlavičkou bezpečnosti to můžou změnit i bez souhlasů týmů

Už jsou jako EU a Trumpova administrativa.

jeden detail, Colapintovo auto bliklo, dvakrat ked este bola vzdialenost velmi velka… ked sa bearman zacal priblizovat auto neblikalo…. Toto je otazka, ktora trapi mna, preco neblikalo?

Ja ale nerozumiem tomuto vasemu vyplakavaniu. Tvarite si ako keby sa bateria nabijala sama od seba, uplne nahodne, a nepredvidatelne…. To je somarina, bateria ti nedojde len tak z nicoho nic, ked si ju minies v skorsej faze kola, alebo nedostatocne rekuperujes, tak dojde, to je fakt, ale podmienky pre vsetkych rovnake…

Rok 2037….fia zaviedla závody cúvanim…čisto elektromotor….dovod je ze počas vojny spotrebovali všetky emisie

netusim, nestudoval som to ale Čo bude znamenať blikanie svetiel v roku 2026? | Magazín F1 - F1online.sk - #2 podľa Tyrrell

predpokladam, ze zablika len ked sa zmeni stav, nie cely cas pocas dobijania (alebo ineho stavu).

Nuž ten rozdiel rýchlosti je asi naozaj problém … prečo je v kvalifikácii 107% limit na účasť v pretekoch, aby sa v pretekoch negúľali pomalé autá, lebo by to bolo nebezpečné a zrazu už to problém nie je s pomalými autami na trati počas pretekov …?

5 lajky

ale hlavne ze russell rozpraval o sebeckom ferrari, ktore sice pristupilo na zmenu startovej procedury, ale nepristupilo na este dalsiu zmenu, ktora by im uplne zmazala vyhodu :smiley:

3 lajkov

no prave to je ten problem, že bateriu ti manazuje softver, cize pilot ani poriadne nad tym nema kontrolu

Ale presne tak to je. Ty si myslis, ze pilot stlaca plynovy pedal, tym ovlada spalovak a niekde na volante si “primackava” elektriku na styl nitra v NFS? A kedy a ako to minie je jeho vec/problem? To chapes velmi zle. Pilot operuje len s plynovym pedalom a soft mu uvolnuje energiu z baterie kde a ako ma naprogramovane. Pilot nad tym nema kontrolu. Pilot stlaci plyn a v jednom useku okruhu ma vykon ICE+elektrika, v inom nema asi ani plny vykon ICE lebo mu to rekuperuje a pod. Jazdci nad tym vobec nemaju kontrolu :smiley: Ak su do sekundy za superom, dostanu 0,5MJ naviac. Ak spravne chapem, jedine nad cim maju kontrolu je Boost tlacidlo, cim mozu vytlacit baterku, ale ked ju vymlati softver predtym, jazdec si moze zlomit prst na tom tlacidle

Pozrel som sa do spätného zrkadla, ale on už bol v hodinách na tráve.
Řádná blbost to co řekl. Proč tedy v mírné pravé která se jezdí při pravém okraji vozovky to povolil a vjel doprostřed tratě?
Bohužel do jeho hlavy nevidíme.

1 lajk

No nič z nestačilo, že v Austrálii na štarte skoro došlo k nehode, nestačilo, že Bearman odkrival z vraku tak sa asi bude musieť niekto prizabiť aby sa niečo zmenilo

Inak FIA, skvela praca chlapci, dobre ste to vymysleli …

5 lajky

FIA: bezpečnost je naší prioritou

Taky FIA během jednoho dne na Suzuce

1 lajk

Som cakal, ze zato dostane poriadny trest ale vsetci to zvaluju na FIA. To je ako ked niekto kto je mimo trate si vbehne rovno na trat.

2 lajkov

Jasne a tim ani pilot s tym nic nemaju, sprava sa to nahodne? Ja som programator, a viem, ze software sa takto nesprava. A iba my v grafike vidime, ako maju nabitu baterku, oni ani len netusia. To su vyhovorky a hluposti.

Chapes tomu uplne zle.

Pritom, ked minuly rok Alonso umyselne braketestoval Russella, tak vsetci pisali, ze to bolo OK, a Russel mal davat lepsi pozor, a teraz ked bola situacia podobna ale nebolo to umyselne, tak to uz nie je OK, ale chyba je v pravidlach…

1 lajk

20m breaking test, aha :smiley:

1 lajk

Mas teda dost velky problem s citanim. Ja totiz nikde nepisem o tom, vi pilot nevie kolko ma baterky. Ja som pisal o tom, ze pilot nerozhoduje o tom, kedy a kolko energie sa rekuperuje a kedy a kolko sa pouzije. To rozhoduje softver. Pilot moze robit ked tak korekcie nastaveniami ale priamy vplyv na to nema, jedine ked stlaci boost. Nikde nepisem, ze soft sa chova nahodne, chova sa ako je naprogramovany. Ale pilot asi nema nastudovany cely kod aby vedel, kedy sa ako bude program chovat.

Ale fajn, ak sa mylim, rad si to necham vysvetlit, kludne daj, ako to funguje.