Motory F1 sa budú prispôsobovať potrebám cestnej premávky, trvá FIA | Magazín F1 - F1online.sk

1. Ľudia to kupujú len kvôli dotáciam. Skončili by dotácie a iné umelé uprednostňovanie EV a skončil by aj ich predaj.

2 Automobilky sa budú predháňať vo vývoji jedine kvôli euronormám a podobným sr4čkám z pera pseudoaktivistov v Bruseli. Tesla je tu už dlhé roky a kým EÚ neuvažovala o zákaze spalovákov, žiadne automobilky sa nepredhanali vo vývoji.

EU dotuje EV v USA alebo v cine? Brutalny naskok europskych a japonskych automobiliek v oblasti ICE nad zvyskom sveta sa pradoxne stala ich achylova pata v globalnej ekonomickej “vojne”. Miliardy investovane do ICE sa zrazu nedaju spenazit a negarantuju do buducnosti nic len dlhy.
Regulatori EU spravili velku chybu, ale nie tam kde si myslis - ta chyba bola Euro 7. Automobilky zbytocne splachli miliardy na vyvoj vybehovej techniky.

Ci EU tlaci na elektromobilitu alebo nie v konecnom dosledku nema velky vplyv na to co sa v globalnom meradle deje. europske automobilky stracaju podu pod nohami v Usa aj v Cine a to ich moze poslat ku dnu rychlejsie nez si myslis. Dotacie EU na EV su defacto pomocna ruka.

BTW ja s vami suhlasim, ze sucasne ICE su ekologickejsie a ekonomickejsie. uplne bez debaty. EV nie je stavka na ekologiu, ale na ekonomiku.

toto dalej od pravdy uz nemoze byt.

1 Like

clanky takychto ekoromantikov co vobec nepochopili situaciu mam najradsej. najlpesie ako odrovnat cely europsky automobilovy priemysel, je nechat ich predavat (a vyvijat) spalovaky dalsich 10 rokov. resp nutit ich paralelne vyvijat ICE a EV. potom v 2035 sa sem zacnu dovazat selfdriving EV z ciny , ameriky a japonska s dojazdom 3000+km a VW a spol bude moct ist akurat tak do řiti.
Nastuduj si ako v Detriote zaspali dobu a kam to dostalo kedysi najvacsie firmy na svete ako GM Ford a dalsich.

K tomu můžu říci, že právě díky kyselinám začíná evropským automobilkám ujíždět vlak stejně jak se to stalo v Americe.
S klasickými motory by to Čína tak pohodlné neměla.

Takže si radši koupíš číňana, než evropana?

Rozhoduje poměr ceny s výkonem a jestli bude výhodnější čína, tak bych byl masochistou, kdybych šel do horšího.

asi si necital najnovsie spravy, ze predaj eauticok nejde tak ako si automobilky predstavovali. a ludia to kupuju preto, ze su na to dotacie a vlady davaju eautickam rozne vyhody a zaroven znevyhodnuju spalovaky

takze blizsia kosela ako kabat. Ked sa jedna o teba tak mas na salame ci “kyseliny” nicia zivotne prostredie, ved aj tak je to niekde v cine ci v Afrike… Ja dufam, ze dufam, ze im narubu dobre prisne cerifikaty povodu baterii a ekologickej vyroby a likvidacie a poriadne ich zdania :stuck_out_tongue: .

to mam uplne jedno ci to je koli dotaciam (voci spalovakom) chces sa hadat, ze je trend opacny? na to blbcov nemam cas. prihlas sa ked budes mat graf ktory ukazuje nieco ine.

mna netrapi osud africanov, ja poukazujem na pokrytectvo tych ktori bojuju za “EKO” a pretlacaju ev, ale zaroven im nevadi, ze v inej casti planety ten ich boj za eko ma na eko planety ovela negativnejsi dosah

ano v tom s tebou suhlasim, predavat EV ako “eko” je pokrytectvo. aj ked vsetko sa da otocit, ze v “nasom meste” bude cisty vzduch a to sa rata.

Myslíš že postavení čínské zdi v Evropě našemu hospodářství pomůže?
O zvýšení cla se nedávno pokusila Amerika v domění, že Čína slevní. Neslevnila a konečným důsledkem je pouze to, že v Americe přišlo zdražení.

Přitom Amerika je na čínském zboží dnes ještě více závislá jako Evropa.
Na japonské vozy je nejspíše taky vyšší clo a jak se zdá, tak se jich prodává nejen u nás stále více a více.

ano pomoze. toto nie je ziaden free market. Cina svoje EV priemysel dotuje podstatne viac ako to co sa deje u nas. colne bariery su v takomto pripade obranny mechanizmus a su na mieste. Takisto namieste su aj nepriame zdanenia vo forme poziadavok na ekologicku likvidaciu a vyrobu skrz rozne certifikacne mechanizmy.
Agrodotacie su dalsi taky priklad kedy obycajny Jozko nadava ako je vsetko zanormovane, ale nevie si predstavit, ze potravinova sebestacnost je strategicka priorita celeho EU spolocenstva a bez nej by sme boli s v dlhodobom vyhlade v ovela vacsej slamastike ako predstavuje extra zdanenie.

Světová ekonomika není taková jednoduchá jak si představuješ.
Evropa je dnes na Asii hodně závislá. Rusko se snažíme odmítnout, ale suroviny které odebíraly z Ruska najednou chybí. Proto se i obyčejné uhlí začalo dovážet až z Austrálie. Opravdové ECO v přímém přenose. Stejné je to se surovinami z Číny. Ta taky není blíže než Rusko. A najednou nikomu nevadí ani cena, ani ekologie.
Hlavně se musí brblat, že Afrika a Asie je zaostalá. Rusko naoko neexistuje. Amerika neumí udělat auto. V Arábii jezdí na velbloudech.

Prostě odmítáme mít otevřené oči a přitom se nenápadně sami stáváme zaostalým regionem.

Vaří, ta voda okolo lopatek vaří…

ale najprv musia vzniknut bubliny aby mohol vzniknut var, a ty si sa pytal na

1 Like

Nechapem preco musis otvarat svoj argument urazkou… dost mi to znechuti celu diskuziu, v podstate si nijako nevyvratil nic z toho co som povedal a zacal si do toho tahat politiku. to sa potom tazko s tebou da o niecom pokecat.

1 Like

Ano souhlasím s vařením.

1 Like

Kde někoho urážím?

Robis z helmutka blbecka ze ma chabe znalosti ohladom svetoveh politiky, ked si ani necital jeho zivotopis :grinning::grinning:

A uz zase padim pryc