Tak bublifuk .
dekompresia? 15
Odtržení? 151515
On se totiž vzduch při obtékání těles chová stejně jako tekutina.
Proto se taky obor , který se věnuje konstrukční aerodynamice nazývá dynamika tekutin a vzduch tělesa obtéká, ne proudí…
nikto k tomu nesmeruje. neoplati sa. Sucasne spalovaky su ok, kludne mozu sluzit dalsich 20 rokov, vacsinou ako hybridy a potom to vymizne.
prilis to komplikujes. EV su tu, ludia to kupuju, automobilky sa budu predhanat vo vyvoji.
nemas pravdu, ale tebe nieco vysvetlovat je hadzat na stenu hrach. ked uz sa ideme hadat o uplne absolutnych cislach tak si k ropakom pridaj aj tie triliony co sa utopili na blizkom vychode.
Dynamiku tekutin jsem napsal jako hydrodynamiku. Nevím jestli je to technicky správně, ale myslím, že se tohle označení použít dá a je dostatečně srozumitelné.
Proudění jsem použil pro tok vody v potrubí, kde jsem taky popsal možnost vzniku kavitace. Při tlaku čtyřech Barů v trubce o vnějším průměru 18 mm byť o neznámém průtoku je proudění správný název. Tenhle příklad ale neměl s aerem kromě kavitace nic společného. V tomto případě se jedná o hydraulický odpor.
suroviny na baterie sa tazia aj napr v australii nielen Afrike. Kazdy ma tak ako si spravi. nejak ta zrazu trapi osud africanov ked sa nieco hodi do hadky na f1online , inak su menejcenni a zasluzia si co maju. tak nejak si to kedysi prezentoval.
Nevím co máš na mysli. Mohl bys svůj názor trochu upřesnit?
mam na mysli, ze si cucas s prsta. aby si osral EV tak z ucinnosti pomaly odratas aj obedove listky robotnikov v bani.
Je to vsetko v procese vyvoja doteraz sa investovalo do ucinnych spalovakov, ale doba sa meni a vsetky automobilky sa orientuju na EV. takych co hovorili co vsetko sa neda bolo strasne vela a historia si ich velmi nepamata. Ked skonci verstappenovi kontrakt, tak budu na trhu auta s dojazdom cez 1000km. Ked skoncia hybridy, ktore pridu od 2026 tak mozno aj cez 2000. Zaserie sa pri tom zivotne prostredie a pride sa na nove metody ako to vyrabat a ako recyklovat. Bez omylov nie je ziaden pokrok.
Piš prosím konkrétně co si cucám z prstu.
Taky nechápu proč sem mícháš Verstappena? Snad ho nechceš použít jako součást elektrovozu jako součástku.
tu si kvalitne cucas z prstu. drzme sa dat a nie dojmov.
Vždyť po Tobě nic jiného než nějaké konkrétní data nechci.
Nějaké tady dej a můžeme je rozebrat a pobavit se třeba i o jiných možnostech, jenže sám žádné konkrétní otázky ani návrhy, ani jiné odborné připomínky nedáváš.
Proč?
preco by som mal ja davat nejake konkretne data? ty si sa tu zacal ohanat nejakou celkovou ucninnostou kde si zaratal aj tazbu a distribuciu kde si udal cislo, ktore ta jednoducho napadlo ked si to pisal. Je len tvrdim, ze ci sa ti to paci, alebo nie spalovaky su “finished”. do 20 rokov si novy nekupis nikde.
Jestli s mým názorem nesouhlasíš, tak bys měl napsat nějaký vlastní názor, případně konkrétní důkaz.
Takové označení, že diskuze se mnou bez konkrétnosti je házení hráchu na stěnu se hodí leda na dětské pískoviště.
neviem povedat ci suhlasim, alebo nesuhlasim s niecim co si si nakompletku vycucal z prstu. vlastne pocas celej diskusie som sa k ucinnosti pohonu EV nevyjadril ani to nepovazujem za podstatne resp nieco co by bolo relevantne k nahodenej teme kam smeruje automobilovy priemysel. Jednoducho sa otvara nova era.
Můj názor je ten, že se nová éra sice otevírá, ale jako čisté elektroauto ze zásuvky nikdy nebude dokončené.
Proč? Jednoduše nejsou dostatečné elektrosítě, ani kapacita elektráren. A ve městech tahat prodlužovačky z bytu až do auta, které třeba stojí až za rohem taky nepůjde.
V Česku je asi 10 milionů osobáků. Kdyby měly být všechny na elektřinu, tak by se jen do baterií nacpalo minimálně 5 milionů tun kyselin. A to jsme prťavá zemička.
V Evropě bude určitě přes 500 milionů automobilů a v kyselinách by to znamenalo 250 milionů tun kyselin.
Skutečně je na naší planetě dostatek dostupných nerostných surovin, aby dokázala zásobit kyselinový svět autoprůmyslu?
Počítal jsem pouze 500 kilogramů kyselin na jeden automobil. Běžné vozy mají více baterek.
no a? budes tie baterie snad vyrabat recyklovat ty? tvoj problem to nie je. budu pevne elektrolity. na kyselinu uz zabudni.
Já určitě kopat hlínu s Lithiem kopat nebudu.
Mimochodem k výrobě kyselin pro jeden vůz se musí překopat až 680 tun zeminy.
Dokážeš si to množství představit?