daj nejaku hadanku
Teď se ji snaží vytvořit
Protože litas moc po světě čímš vytváříš znečištění, které vede ke změně klimatu a bez míření tohoto znecisteni se urychluje cyklus “obnovy” přírody
Teď jsi mě příjemně překvapil .
Má to jenom jedno řešení a neptej se mi na něj, nechceš to vědět…
Těžkou, nebo lehkou?
Vyhladit polovinu populace, omezit leteckou dopravu a přestat s waste?
Daj ľahkú a zajtra ťažkú
tazku, aspon na dva-tri dni
Dneska máš výjimečně dobrý den, zjisti proč a drž se toho .
Ok, dej mi chvilku
Lehký jsou nudný
Když bych si jako automobilka chtěl nahrabat plnou kapsu bez ohledu na skutečnou realitu, tak bych se taky vydal cestou elektromobility, protože jsou to lehce vydělané peníze.
Ale kdybych dal přednost ekologii, tak bych světu nahlas řekl skutečnou pravdu.
Tak záleží čo je pre koho ľahké a ťažké. Ale keď si najskôr vystrelíš tú ťažkú, tak ptm dávať ľahkú už nemá zmysel.
Každý už si asi všiml, že kolem točícího se lodního šroubu vzniká množství vzduchových bublin, které stoupají k hladině.
Pozor, neplést si to s čeřením vody u hladiny u malych loděk, když je šroub blízko hladiny.
Jak se nazývá tento jev - vznik vzduchových bublin?
Každý ho známe.
P.S. To správné pozdvižení nastane teprv,
až napíšu odpověď.
toto ma byt hadanka na 2 dni?
Tak mi zkus překvapit
dobre, tak toto som este nikdy nepocul
Je to kavitace a netvoří se pouze u lodní vrtule.
Kavitace je velký problém u ponorek, protože každé prasknutí bublinky je slyšet v echolokátorech protivníka.
Další problém kavitace je v destrukci povrchu vrtule. Proto jsou na každé starší lodi vidět na vrtuli drobné dírky jako od důlkové korozi.
Ale abych nevypadal jako googlista, tak přidám poznatek, že se kavitace může projevit třeba i na měděném potrubí ve kterém proudí voda pod poměrně vysokým tlakem i průtokem. Tenhle problém se stává především když se nepoužijí oblouky, ale kolena, které mají ostřejší úhel.
Google je potvora, nicméně to není kavitace.
Kavitace může, ale nemusí být počátkem toho procesu.
Je to mnohem známější jev.
Právě jsem chtěl přípsat, že bublinkování je jev, který nechce vidět Adrian. Každá bublinka je důkaz, že aero není vyřešené správně. Hydrodynamika určitě bude v mnohých případech přesnější, než sledování čmoudíků v aerotunelu.
Když se koupu ve vaně a rychle mávnu rukou ve vodě, tak taky dokážu vytvořit bublinu i když nejsem pes od Rychlých Šípu. Dokonce umím ve vaně vytvořit bublinky i jinak, ale ty asi na mysli nemá nikdo.
Nechám se poddat a rád si přečtu správnou odpověď.