Z toho môžeš v živote aj ťažiť, mnoho veľkých ľudí malo ťažké detstvo.
To byla sranda
Nevím, jestli se chce @Triper řadit k Hitlerovi nebo Stalinovi, ale možná jo, když furt chce lidem brát svobodu
Tvoje četnost příspěvků o ANO, které postuješ už násobně překročila ty o Alonsovy.
Je evidentní , že jsi si našel nový smysl života.
Ano, tím je vyvracet tvé nesmyslné teze
tak v rychlosti som si to vyhladal a su to stale len plany, ze ro uvedu niekedy v 2027/2028 a nema to byt 1400km, ale 1000km samozrejme s dodatkom “vdaka zlepsenej aerodynamike a znizenej hmotnosti vozidla” ono keby zlepsili aerodynamiku a znizili vahu pri spalovakoch tak aj tam vyrazne klesne spotreba
navyse to znizenie vahy auta sa dosahuje podobne ako pri tesle pouzitim drahsieho a neekologickejsieho hliniku namiesto bezneho zelezneho plechu. cize auto sa zvysuje cena a hlavne ide to uplne proti logike ekofanatizmu, ked sa namiesto zeleznych plechov pouziva hlinik, ktory ma ovela vacsiu ekologicku zataz pri jeho vyrobe
e auto z hliniku bude mat ekologicku stopu vyrazne vacsiu ako spalovacie auto zo zelezneho plechu, ked k tomu pridame ekologicku stopu baterii tak by ma vobec neprekvapilo ak byt to pre cely zivotny cyklus vyslo horsie pre eauto ako pre spalovak
dobre vies, ze to nieje pravda
daju sa vyrabat plne synteticke paliva
Tak uz vies preco mam najviac reakcii na teba.
Protože jsi posednutej
Takze ty si posadnuty Babisom a ANO ?
slubuju 950mil a 10 min nabijanie. uvidime kedy. nebudem riestit to co este nie je. Pokrok pride ci sa ti to paci, alebo nie.
EV maju jednu obrovsku vyhodu, dnesne spalovaky mozu ist iba na fosilne paliva uhlovodiky pripadne vodik, ale EV moze ist uz teraz na cokolvek z coho sa da vyrabat energia.
spokojny?
vsadzat na ICE do dlhodobej buducnosti je ako vsadzat na paru po vojne. Vo vysvpelom svete v 60 rokoch parne lokomotivy navzdy odisli do historie. Aj ked treba uznat, ze na vychode prezilli sovietsky zvaz…
Zatím jsou kyseliny stále ekologická katastrofa, která v tomhle provedení nemá budoucnost.
ved keby to bola najsamlepsia vec na svete, ktora sa uz neda vylepsit, tak vsetci mozu zalozit ruky a zapalit ciagaro a rozpustit vsetky vyvojarske timy.
Už naší pradědové kyseliny poslali k ledu a za těch 100 -130 roků se toho technicky moc nezměnilo.
Chápu, že se EU snaží vymyslet za ropu nějaké jiné technické řešení, ale zatím si celý svět pouze škodí.
Nebude trvat moc dlouho a za každou ojetou baterii se bude platit při likvidaci více než za novou a bez staré Ti žádnou novou neprodají.
Už teď je v bateriích více kyselin, než obsahuje Černé moře a až si to někdo z ecoteroristů uvědomí, tak se svět začne divit.
netaraj a chod sa prevetrat na svojom parnom stroji…
Ty tu proti mne bojujes ako keby som to cele vymyslel ja.
Ja za to nemozem, ze ludia chcu auta na baterky a EU a Cina nemaju ropu.
BTW premysli sito:
samozrejme, ze tam je viac kyselin aj vzdy bolo. morska voda je zasadita.
Nic osobního v tom nehledej. Kyseliny beru pouze jako technickou debatu a psal bych úplně stejně s kýmkoliv jiným. Z mé strany je tohle téma spíše osvěta, protože EU jedné neuváženě a tvrdou realitu se snaží spíše ututlat.
Já Černé moře použil pro porovnání množství.
Nezapomeň že ty kyseliny se do moře dostávají řekami a potoky. Vše co mají tyhle toky po cestě do moře kyseliny zamořují.
opat tam mas dost podstatnu nepresnost. Ano znizovanie ph je problem, urcite si pocul o kyslich dazdoch. Tie okrem vulkanickej cisnnosti vo vacsine sposobuje spalovanie fosilnych paliv nie primarne vyroba baterii. To len taka fakticka na okraj nez ma obvinis z ekoterorizmu, viem ako sa vyraba podstatna cast EE v europe.
Samozřejmě se nejedná pouze o kyseliny, ale taky o nebezpečné těžké kovy. Lithium, Kadmium, Rtuť, olovo a kdoví co ještě.
Ekologická likvidace baterií stojí zhruba 2x více než výroba nových baterií, tak je pouze otázka času, že se jich lidé a hlavně firmy budou zbavovat nelegálně jako je běžné u pneumatik, nebo jiných škodlivých materiálů. Jak jsou těžké kovy pro přírodu i lidské tělo nebezpečné tady rozebírat nemíním.
Sám by sis určitě nedovolil odhodit starou baterii do akvária. Ale určitě bude hodně obchodů které mají povinnost použité baterie od zákazníků odebírat, ale pak je kvůli pohodlí stejně hodí do smetí.
to zalezi na tom ako sa zmanazuje cely proces. Ani teraz ludia nezhadzuju stare auta z mosta do rieky, 300 kilovy battery pack len tak nevymontujes a nehodis do potoka. Idealna cesta je zdanit predaj a odmenit zber. Pride nato. Nechce sa mi tu riesit podrobnosti.
Odkedy ludia zliezli zo stromov tak zasieraju zem, vodu, vzduch… vsetko. Toto je len jedna epizoda. Osobne v tomto verim viac EU ako ktorejkolvek inej narodnej ci nadnarodnej entite.
Špínu přinesla průmyslová revoluce.
Nejdříve se zplodiny řešily vyššími komíny. Pak přišlo odprášení a luft se rázem hodně zlepšil.
V automobilismu přišly katalyzátory a filtry DPF s močovinou.
Pak přišly čističky vody v každé dědině, které ekům taky hodně pomohly.
DDT a Agent Orange se už taky běžně nepoužívá.
Ale chemie je stále na vzestupu a nikomu to nevadí.
Schválně si projdi domácnost a spočítej kolik tam máš různých chemikálii. Jestli se dostaneš pod číslo 15, tak máš ekologickou domácnost.
Nebo obyčejné dětské pleny. Každé dítě jich ve svém věku spotřebuje kolem osmi kusů denně. Mi stačí jedny jeansy na rok. Trencle, triko a fusekle si taky si taky vybírám z přírodních materiálů. Synteticko plechové podprsenky zásadně nenosím.
Ale zpátky k bateriím. Je známo, že rychlonabíječka sam spotřebuje cca 17% energie sama pro sebe aniž by předala kousek energie do baterií. To číslo je šílené. I 30 roků starý dýzl má pouze dvojnásobnou účinnost, než je spotřeba nabíječek. A je jedno jestli se jedná o vysavač, auto, nebo lampitka na psacím stole.
Prostě vše co je na kyseliny je ekologická katastrofa.