Když jsme tady u těch nesmyslů a nenavisti, tak konečně se začali řešit příspěvky na sociálních sítích schvalujíci střelbu z UK, jeden manzelskej pár napsal, že to bylo jen divadlo placený vládou, a že by si zaslouzili postrilet vládní poslanci … jako ano, covid očividně hodně lidem ublížil na zbytku mozku
Některé represe jaké na lid uvalila naše vlastní vláda nebyly ani za fašistické okupace.
I za války mohli lidé navštěvovat restaurace, chodit do kin, stýkat se na volném prostranství a zcela svobodně se věnovat sportu.
Za hranice okresu lidé taky mohli svobodně.
A chodit do práce a dokonce ani do škol jim nikdo nezakazoval.
No jó no. Lidé opravdu dokážou mít v hlavách vygumováno.
covid neni sranda Ferdo
Panečku, tolik demagogie v jednom příspěvku, ty se opravdu překonáváš
Tak se tu dozvíme, že pod nacistama jsme se vlastně měli dobře
no, nebol covid, bola sranda zjavne
A za dob španělské chřipky se taky mohlo vše dělat a nikdo neumírál určitě
Sluší ti to, tohle nosíš běžně?
V globálu ale tyhle perzekuce lidem spíše ublížily, než pomohly.
len ked idem von
nechap ma zle, ja nerypem, len ma zaujima, jak presne tieto restrikce ublizili ludom?
na něco se Ferdy zastanu - některé restrikce nvedli k tomu, že by pomohli zpomalit šíření covidu a opravdu ublžiovali - třeba ty zákazy pro maloprodejce, když velké obchody mohli mít otevřený. Ty okresy neopoštět taky vedlo k tomu, že rodiny, kde žijí v jiných městech se nemohli jet postarat o ty co to v rodině potřebovali
Ale rozhodně to nesrovnávat s nacismem, kde stavěli lidi ke zdi za názor, odváželi do koncentračních táborů a dávali do pracovních táborů …
Hodně.
Zanedbaní lékařské péče. Mnozí kvůli odloženým operacím umřeli zcela zbytečně. Někteří kvůli covidu nebyli ani odborně vyšetření, natož aby byli léčení.
Částečná ztráta imunity kvůli menšímu kontaktu s lidmi se projevuje dodnes.
Rozvrácené rodiny. Lidé částečně ztratili družnost. Hodně firem padlo ekonomicky aniž by udělaly něco špatně.
Jiní se zase na covidu napakovali nehorázným způsobem.
A podobně by se dalo vzpomínat ještě hodně dlouho.
Jenže v tomto případě se nejednalo o válečný stav a lid byl přesto okupován vlastní vládou.
Ferdo, tvoje přirovnání jsou zcela mimo, opravdu nesrovnávej hrzůzy války s tím, že někdo musel být zavřený doma
ja som izolaciu ocenil, a aj v nutenom home office som ten covid chytil a to mi nakup aj tabak vozili domov a nikam som nechodil
Já byl doma na samotce 19 dnů jen proto, že jsem se s jedním prý nakaženým setkal. Já ani ten údajně nakažený jsme nikdy neměli žádné příznaky.
Jinak se mě covid nikdy nedotkl a to patřím k ohroženému druhu.
Lidi byli tak zblblí, že mi vyčítali jak jsem si mohl dovolit vyplout na moře mimo dosah lidí a přitom sami běhali denně po Kaufu za slevami.
U mě v činžáku jedna baba zavírala v létě větračky na schodišti, aby tam náhodou nějaký covid nepřiletěl a přitom si vůbec neuvědomovala, že větrání bylo pro její dutou hlavu bezpečnější.
o tom uz nehovoris, ze boli na prijmoch vsetky postele obsadene kovidakmi, jisky, plucne ventilacie… Bola panika. Niekde to bolo horsie, niekde lepsie, zodpovedni museli konat. Preventivne opatrenia sa kritizuju najlepsie, pretoze nie je hmatatelny dokaz ci pomohli. Vezies sa na vlne dezolatizmu bez stipky kritickeho myslenia.
Bylo hodně případů smrtelných, to se popřít nedá, ale taky se na Covid svádělo i přejetí tramvají.
Bodejť by se tak nedělo, když za každého pacienta s covidem dostávaly nemocnice, lékaři i sestřičky mnohonásobné příplatky.
V nezvráceném světě se takovému přístupu říká hyenismus.