Legalne nelegalne mercedes s podporou FIA moze evidentne vsetko ![]()
Já jsem jen skopíroval článek….. co se kde píše.![]()
Když dodržíš pravidla, tak tě FIA podrží, to je jasný. Od toho tam je.
len ci sa rozvna pri hlave valca moze podla pravidiel pouzivat 3d tlac.
Dejve napiš, že jsem měl zase pravdu a nastane světový mír
To ano staci len zacvakat a FIA podrzi
chudáci v Audi ti mozu na dobry vysledok rychlo zabudnúť som zvedavy dokedy v F1 vydržia
Já tomu “nefandím” , ač nevím přesně jak to tam kdo má, či nemá….jen tady upřesňuji, že buď něco je dle pravidel a nebo není. A Mercedes pravidla splňuje. Vy si tady můžete povídat co chcete, realitu nezměníte. Ta jediná platí. Ani já na to nemám vliv…
tak si tie diskusie precitaj
nikdo netvrdil, ze sa to neda merat pri vyssej teplote
co sme spochybnovali je, ze sa to neda merat za prevadzky motora a to sa proste neda. lebo sa to meria v rozobratom stave a to akosi logicky vylucuje, ze pri tom ten motor bude bezat, ci? ![]()
Tak hlavně se vycházelo z toho, jak se to měří dlouhodobě, jaký je Benchmark. On taky nikdo nečekal, že se do toho Mercedes pustí a udělá 18:1…. to nikoho nenapadlo. Vždycky to jde změřit za vyšších teplot, jenže jen staticky. Je to geometrická veličina…
Ale hlavní je tohle :
16:1 je tehdy kdy se to měří a platí , že to co změří je ta veličina co znamená i po celou dobu soutěže. ( přestože motor po zahřatí je jinak, což je vždycky)
Bude to nejspíš nějaká technická variace na předzápalovou komůrku…
Na oslavu to není, když to vykecali…., ale hoši je to F1, tam je chytrost na prvním místě a je to jen na půl roku. Nemuseli jste to 4 roky ani tušit….![]()
![]()
Přiště zase něco vymyslí někdo jiný, jsem v klidu. A řvát bude druhá strana, v pravidlech jsou vždycky díry.
Brzo tam bude, že nikdo nesmí být rychlejší než ostatní.![]()
Podvádění není chytrost.
Každou takovou komůrku by odhalil velice lehce rentgen. Na to není třeba vymýšlet složité měření při různých teplotách.
No nie je chytrosť to je moc penazi .Mercedes vie ze im FIA zobe z ruky.
… to nevymyslíš, podporovat takovej šlendrián
Vsadím se že tihle všichni na Ferrari tehdy hodně nadávalo, hrozný jak někteří svůj posudek vytváří jen na základě vlastního prospěchu ![]()
To si nemyslím, jako motoráři jsou prostě dobří.
A je jasný, že musel dostat Mercedes čas….to změnit. To tady pár naivků nepochopilo a dle toho dopadli. Spadla klec.![]()
Však si psal že je vše v pohodě a vyhral jsi…
Že by jsi prohrál?
Nemyslim si, ze pravidla definuju sposob vyroby, len materialy, ale mozem sa mylit. Ten material, co sa spomina v citovanom uryvku je superzliatina z niklu, chromu a zeleza a je urce na na extremne aplikacie s vysokou teplotou, tlakom a mechanickym namahanim. Urcite sa vsak da tlacit aj z inych.
Ked si Honda mohla tlacit piesty, nevidim problem s hlavou, kedze v praxi spalovaciu komoru tvori piest a naleziaca plocha hlavy. Tento text som cital len nedavno a prekvapilo ma, aka bola historia Hondackeho motora. Japonci to zobrali naozaj agresivne, ale ako vsetko s radikalnym pristupom aj toto malo svoje detske choroby a bohuzial, vtedy ich obesil zetonovy system, inak by ich jednotka asi velmi rychlo ukazala Mercedesu dvere, este mozno aj za spoluprace s McLarenom
Ako motorari su dobri?v podvode??to bolo aj Ferrari s ich prietokom paliva .fakt uzasne vyzdvihovat podvod
vsetci tlieskajme podvodu ved o nic nejde o pol roka sa to mozno zmeni
Na ten text z Wikiny? Iste:
Je tam aj citacia, na ktoru sa text odkazuje, takze by to nemalo byt vycucane z prsta. V texte je to pod “Power units 2015-2025”, citacia je z odseku venovanemu motoru RA620H