Mercedes sa kajá. Fanúšikom adresuje otvorený list | Magazín F1 - F1online.sk

Ja si nemyslím, že strop je dôvod neúspechu týchto týmov. Resp. z iného pohľadu áno

Ferrari aj MB majú svoje, separátne dôvody prečo sú tam kde sú. V prípade Fer je to pre mňa hlavne politická situácia v rámci teamu.
V prípade MB, je to pre mňa odchod kľučových mien do iných teamov alebo do iných sérii.

Čomu ale pomáha ten strop, je napraviť tie chyby v krátkom horizonte. Zatiaľ čo kedysi sa vedeli natlačiť milióny dopredu a tieto chyby spozorovať (alebo prípadne ich vyriešiť v priebehu pár VC) dnes ich strop limituje a teda nevedia svoje koncepty tak dobre vyskúšať dopredu resp. ak netrafia koncept, tak trvá veľmi dlho vyriešiť všetky problémi.

Neviem, vravíme to isté? :smiley:

2 Likes

List, adresovany fanusikom Mercedesu a nie fanusikom inych stajni a tu sa prislo ■■■■■■■ XY ludi, ktori ani nie su fanusikovia a nemusi ich to vobec trapit a aj tak budu hejtovat. Normalne ste na smiech :smiley:

2 Likes

Súhlasím :slight_smile:

1515

Strop je větší blokáda, než je navenek vidět. Jen si vzpomeň na vznik Brawn GP. Honda souběžně vyvíjela dva vozy a ten vydařenější vůz se nakonec dostal na dráhu.
Něco podobného dělalo Ferrari, Mercedes a RB taky.
Teď už to ale nejde. Prostě na vývoj dvou vozů holt nejsou k dispozici dostatečné prostředky i když je kešeňa plná.
Pak stačí krok špatným směrem a ztráta se těžce dohání.
Úbytek klíčových inženýrů bych ani moc nebral. Týmy by stejně musely dát mnohým výpověď. Však uvidíme, že po odchodu lidí z vysokých pozic nakonec ani nebudou nahrazeny.

Ano v mnohém oba píšeme to samé.

1 Like

Psal jsem o tom na jinem miste, chybi moznost zpetne konverze aut, moznost kombinovat reseni nova se starsimi atd. vymizela konstrukterska flexibilita, ne vse je o penezich. Lonska auta se vyrazuji z provozu uplne zbytecne…

Co se tyce reseni problemu, nejhorsi vec je udelat vice zmen najednou, pak se ztraci prehled o ucinnosti.

Dnes tymy vyjedou s autem a bud se trefi nebo ne, kdyz ne tak cela sezona ztracena, na konci mozna neco a dalsi rok od zacatku…

Vubec nerozumim proc Russell nesedi v upgradovane lonske W13 atd…

1 Like

Lewisovi fanúšikovia sem neprídu lebo sú tu haters, ktorí zo seba nevedia vyplodit ani jedno konštruktívne súvetie :wink: ja som sem prišiel, aby som tie ich vyjadrenia korigoval, ale tiež už ma to nebaví … a to čo predvádza Kiks to je fanatizmus, nie konštruktívna debata alebo vecne okomentovanie situácie, tam nie je možnosť, že by vyšlo niečo v neprospech Georga

5 Likes

Realita je, ze tady neni ani jeden clovek ktery fandi Red Bull a mel aspon trochu rozumu :slight_smile: to je treba si na jejich strane priznat…

2 Likes

Jen jednou stačilo aby se Alonso přehnal přes oba Mercedesy a rozsypali se z toho na součástky :joy:

2 Likes

Rozsypali sa z toho len hejtreri LH. Ostatní sme boli spokojný z toho, že sme vydelí pekné predbiehacie manévre, a ani samotný Lewis nebol z toho nešťastný.

3 Likes

Hateři jsou na každém fóru a byli i tady, i když na počátku, než sem přišly některé typy z f1.sk + f1sports.cz, tady bylo pěkné fórum. A fanoušci LH tady běžně chodili. Takže si myslím, že vazba mezi úspěchy a neúspěchy tu je. Jakkoli se nedá paušalizovat, individuální motivy a důvody se mohou lišit.

Je pravda, že v současné době navzdory snaze řady normálních uživatelů, schopných zapáleně argumentovat ve prospěch své pozice, ale zároveň se bavit s jinými, jejichž názory se liší (“open systems”), je to tu už kolikrát pro otrlé.

@Kiks je velmi zapálená, ale nesnaží se shodit druhého.

2 Likes

Myslíš, že ani já nemám trochu rozumu?

Já jsem jediný fanoušek RedBullu, který má rozum. :slightly_smiling_face:

1 Like

Ty si bol fanúšik LH pokial sa darilo, ak ma pamäť neklame :wink:

5 Likes

Ten rozum nepopírám, ale s tím fandovstvím RBR myslím, že kecáš. :wink:

2 Likes

@bob2 si z nás dělá legraci (anebo ten rozum nemá on).

@PUFF Ty FANDÍŠ Red Bullu??? Since when?

5 Likes

Sa tu v tej diskusii bavíte úplne o :poop: 8 rokov dominancie Mercedesu si na F1.sk a neskôr teda sem chodili fanúšikovia Mercedesu do všetkých kopať, prestalo sa dariť tak pozaliezali a vynoria sa tu len keď sa niečo zadarí a teraz tu budete nakladať na fanúšikov RB, ktorí robia to isté :smiley: A až zas bude vyhrávať niekto iný tak spoločne budete nakladať na nich. Popritom sa netreba prestať tváriť jak ste všetci nestranní

8 Likes

No, jen by mě zajímala jeho reakce :slightly_smiling_face:.
Myslím, že to může zachránit jenom nějakým povedeným vtipem.
Nechám se překvapit :wink:

1 Like

Ještě k tomu @PUFF , když tu možnost obhájit se evidentně vzdal.
Psal že je fanoušek Redbullu, což je evidentní, já napsal že není fanoušek RBR…
Dal jsem mu šanci z toho vycouvat lehce a beze ztráty…

1 Like

Že píšeš Charlottce ještě nějak vezmu, i když je moje, ale fanoušek RB?!!!

1 Like

Já fandím všem týmům… Někomu víc někomu min, ale nejsem negativní vůči nikomu.
Takže se můžu titulovat jako jediný fanoušek RB, který má rozum. :slightly_smiling_face:

1 Like