No to je právě to, my se o těch 10 mega za jeden motor bavíme.
Tak ten motor má nějakou výrobní hodnotu. Ale jinak jasně.
Jinak to není nic nového. Třeba Playstation na konzolích prodělává. Vydělává až na službách jako je PS plus atd.
T-Mobile taky dával telefon za 1kč, a pak tě oškubali na paušálu. 
Takže ty si myslíš, že balík 8 motorů stojí 10 mega? Aha, to je vidět, jak se zajímáš o F1.
v 2014 to bolo nieco od 16-22mil. v zavislosti od dodavatela
dnes by to malo byt tych 15 mega
puffe netaraj
ziadny vyrobca nepredava so stratou
cisto vyrobne naklady a zakladny servis co vyrobca tomu zakaznikovi dodava neprekroci tych 15 mega za co to zakaznikovi dodava
cisto na vyrobe a sluzbach vyrobca stratovy nieje. to, ze nemoze do ceny premietnut vsetky vyvojove naklady lebo to by mozno mohlo potom atakovat aj tych 10mega je uz ina vec, ale samotna vyroba so zakladnymi sluzbami je proste pod urovnou toho za co to zakaznikom dodavaju
ani fia by netlacila vyrobcov aby to dodavali pod vyrobne naklady
Samozřejmě máme nějakou inflaci a výrobci si taky musí přijít na své když jsou počty motorů limitované, takže ta cena zhruba odpovídá.
Na stránkách Red Bullu z konce roku 2022 píšou.
Nejdražší částí monopostu je však samotné šasi a motor s převodovkou. Do každého článku této svaté trojice může tým investovat 10 000 000 $ (asi 250 000 000 00 Kč). Kdokoliv, kdo odhaduje celkovou cenu monopostu mezi 13 a 15 miliony dolarů, není daleko od pravdy.
balik 8 motorov a zakladny servis nutny pre prevadzku tych motorov stoji 15mega a to je suma na ktorej vyrobca rozhodne nepreraba
cize vyrobna cena 1 motora je pod 2mil. a nie tie nezmysly, ze vraj 10
to je mozno ked sa do toho zapocitaju kompletne naklady na vyvoj, ale tie by vyrobcovia mali uplne rovnake aj keby vyrabali 8 motorov len pre svoj tim alebo ci vyrabaju 40 motorov aj pre zakaznikov
Pravidla moc nesleduji, ale mám pocit, že letos se počet pohonných jednotek snížil na dva kusy.
Ale raději mi moc nevěř, sám nejsem si jistý.
som si precital ten clanok, ale popravde poviem, ze nechapem ako mysleli tuto vetu
tato “svata trojica” stoji na jedno auto dokopy 10mega, alebo kazda cast stoji na jedno auto 10mega, alebo su to rocne naklady na 1 auto a 1 tu komponentu
proste nedava to velky zmysel tak ako je to napisane
ja tiez neviem zhlavy kolko je tych motorov, ale goole a nejake tie ai tvrdia, ze 4
ono mal 1 motor vydrzat 7 pretekov a aj ked fia neskor chcela este pritlacit tak vyrobcovia uz protestovali a asi to ostalo na tomto cisle a pri dnesnych poctoch pretekov by to davalo tie 4 motory aj vzhladom na sprinty
Třetí část jsou křídla, které jsem nekopíroval. Takže do svaté trojice patří pohonná jednotka, šasí a křídla.
Je to tak. Původně se měly počty motorů snížit, ale když se zvyšuje počet závodů, tak zůstalo u čtyřech motorů na sezónu.
Tak to potom nevychází, když Mercedes dodává motory Williamsu, AM a McLarenu a inkasuje 37mil ročně. Proto se psalo, že dodavatelé se domlouvaji na určitých podmínkách skrze dodávky a nákup motorů. Je nesmysl tvrdit, že si vyrobce bude účtovat výrobní cenu. Pochybuju, že Honda účtuje RBR a Vise výrobní cenu motorů
kridla su spotrebny material, ich vyroba sice nestoji desat euro, ale z pohladu nakladov na auto su to drobne
len ci sa rozumieme a ci obaja rozpravame o tom istom
vyrobna cena je kolko ta stoji fyzicky vyrobit ten motor, bez zapocitania nakladov na vyvoj a fixnych nakladov ktore mas rovnake ci vyrabas 10 motorov pre jeden tim, alebo ich vyrabas 4x10
no ono tie sumy nemusia sedie uplne presne, lebo nikto nepozna presne cisla, ale 37/3 je 12,3mega na zakaznika a to uz nieje daleko od sumy co sa spominala, ze vyrobca zakaznikom nemoze uctovat viac ako 15mega za pravidlami stanovene pocty motorov plus nutny servis
no a ja tvrdim, ze ziadny vyrobca nejde pod vyrobne naklady cize vyrobit fyzicky 1 motor navyse nestoji ziadnych ustrelenych 10mega ako to tu tvrdi puff, musi sa to zmestit pod sumu ktoru si uctuju zakaznikom /(deleno) 8(9 ak sa dodava specialny motor na testy)
ja si neviem predstavit, ze by ferrari a mercedes dotovali svojich zakaznikov tym, ze naklady na vyrobu motorov a nutny servis by boli vacsia ako suma ktoru od nich inkasuju
ale zas ako som pisal, nemozu sa tam rozpocitavat naklady na vyvoj a fixne naklady. to si viem predstavit, ze to by bola cena uplne niekde inde a aj preto nieje ziadny nezavisly dodavatel lebo tie motory by musel dodavat v prvych rokoch za 100-200 mega na jeden tim a aj to len v pripade, ze by mal tak 3-4 zakaznikov
kedze sa hovorilo, ze vyvoj toho motora stal cez miliardu
Jak jsem koupil tak prodávám.
Vývoj křídel probíhá neustále.
Ratal som iba 10bodov za 3 miesto 15.