McLaren zaujíma situácia okolo motora Red Bullu, poukazuje na rozpočtový strop | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull sa pred pretekmi v Sao Paule rozhodol celkom prekopať nastavenia auta. Max Verstappen bol pre porušenie pravidiel parc fermé nútený štartovať z boxovej uličky, a tak červení býci využili príležitosť a rovno mu nasadili celkom novú pohonnú jednotku. Andreu Stellu to zaujalo, McLaren by totiž na mieste Red Bullu motor nevymenil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/219193/mclaren-zaujima-situacia-okolo-motora-red-bullu-poukazuje-na-rozpoctovy-strop

Zmíněné směrnice nejsou veřejně přístupné

… a tady to pro nás končí :smile: :fu: :-1:

4 Likes

Mekies sa dobre strelil do nohy a nezachrania to ani Maxove poznamky. Stacilo povedat, ze citia zvysene vybracie a podla dat by ten motor nevydrzal do konca sezony a museli by ho pre koncom menit aj tak. Teraz vyzeraju ako blbci. Zaklad je nekomunikovat plany s novinarmi.

1 Like

Základ je neodxbávať. Či?

1 Like

ako vies, ze odrbavaju? kludne im to so stropom moze vychadzat. Mozno sa rozhodli vypustit 26 pretoze su aj tak pozadu s motorom tak sa rozhodli vrhnut vsetko to suboja o titul tuto sezonu vratane alokacie prostriedkov na novu PU.

1 Like

Ja neviem. Ja sa pýtam. Raz už boli nachytaní. Či

1 Like

mclaren zas nema co na robote. rozpocet za 25 sa bude skumat o rok, do vtedy to uctovnici pekne zaobalia.

Ajaj, to zas mal Stella co povedat. To tu bude shitstorm o podvodnikoch

4 Likes

To jsem nevěděl, že týmy mají dohodu, že výkonnostní motor zapíšou pod stropy a spolehlivostní ne.

To RedBull může rovnou zrušit celou sezónu, protože za kompletní PU je taková pálka, že to letos pod strop nenarovnaj ani kdyby chtěli…

1 Like

Príde mi to veľmi veľmi nepravdepodobné, že by v RB boli takí hlupáci, aby kvôli už takmer stratenej sezóne riskovali prekročenie rozpočtového stropu… Navyše riskovať pred novými pravidlami akúkoľvek stratu vo veternom tuneli… to neznie reálne… myslím si, že buď na to mali priestor alebo si to vedia obhájiť. Skôr mi príde divné, že McLaren napriek už obrovskému náskoku sa stále potrebuje venovať redbullu a Maxovi? 49 bodov by si mali ustrážiť…tento strach im neprinesie nič dobré…

2 Likes

Ať si vezme zpátky ten původní a vyřešeno.

Můžou sezónu zrušit, celou PU do stropů na konci sezóny nenarve ani Copperfield.

1 Like

Oba víme, že se dohodnou v zákulisí a ty nebudeš vědět vůbec nic :slightly_smiling_face:

1 Like

Přesně tak to bude.

Musel by se do toho opřít Wolff.
Stella a spol. jsou jen manažerská štěňátka.
Wolff, ale nebude plýtvat náboje.

toto je inak super pravidlo.

1. je tajne
  2. rozdiel medzi tym, co riesi spolahlivost a co vykon je asi tak jasny ako ked mi kedysi v lokalnej krcme spravili rezane pivo.
1 Like

Kdyby vyměnili spalovák, tak to uhrajou na něco.
Ale oni vyměnili všechno, mgu, turbo, spalovák, elektroniku, baterii novou… Tak GL

1 Like

Došlo ke zkratu v elektoinstalaci a ta jak známo ovlivňuje všechno :slightly_smiling_face:

1 Like

Este stale verim Verstappenovi a RBR, v Mclerane z nich maju strach a to im bude zvazovat ruky a nohy.

49 bodov a 3 GP do konca. Norrisovi to ale momentalne ide. To by musela priste nejaka obrovska dvojita smola.