Max je najlepší, Lewis nie je taký hladný ako on, odkázal Steiner | Magazín F1 - F1online.sk

Pečivo tam mají vynikající, ale musí se jíst čerstvé.
Ale už se naučili asi kvůli českým požadavků péct i chléb hodně podobný našemu.

1 Like

Nedávno som prvýkrát ochutnal Guinness a celkom dobré.

Z mexických hlavne klasika fľašková Corona s limetkou, lebo sa dá kúpiť hocikde u nás alebo potom Pacifico, ale to som mimo Mexika a USA bohužiaľ nevidel. :mexico:

1 Like

Ferdo v 19 storočí mali 4.4% cca.

Nech len pečú svoj typický Kruh a žiadny náš chlieb. Každé ráno chodím do pekárne keď som tam. :slight_smile:

Tak logicky jde o to, jak se výčep stará o svoje zařízení. Tam se hodně kvalita snižuje, když se o to pořádně nestarají. Ale není to tak, že Plzeň v ČR by byla míň kvalitní a pro zbytek světa víc kvalitní.
Btw když jsme u těch dvojí kvalit potravin a pití, tak si přečti z jakých důvodů jsou třeba Coly rozdílný v Německu x ČR x SK. Nebo například i složení pracích prášků Rakousko x ČR x Rumunsko.

2 Likes

Balkánske a Talianske pečivo je obecne najlepšie. Rozmanitosť a tá chuť. Hneď by som išiel.

1 Like

Ještě před pár léty jsem četl hodně zajímavý článek o vývoji Plzeňského piva. Tam to bylo krásně rozepsáno, jak se obsah alkoholu v jejích pivu v různých obdobích měnil.
Taky se vyráběla Plzeň pro český trh a pro export byla větší kvalita. O tom se dnes taky téměř nikde nedočteš a přesto to je pravda.

Každému chutí iné pivo. Nie každému musí Plzeň chutiť, aj keď je to taká najpopulárnejšia značka v czsk. Na umývanie nôh je však väčšina slovenských pív.

PS: Keď už sa tu toľko bavíte o plzenskom pivovare, tak odporúčam exkurziu priamo v pivovare v Plzni. :beer:

Určitě máš na mysli “kruha zpod peka”. :yum:

1 Like

On bude podle mě problém, že ty si pleteš obsah alkoholu (míru prokvašení) se stupňovitostí (extrakt původní mladiny). Ta se měnila no. :wink:

Presne ten. K tomu už len skuša na žaru a kapustový šalát. :yum:

1 Like

Nevěř všemu co čteš. Přece se nikdo dnes nebude chlubit, že se jejích kvalita zhoršila.

Více prokvašené pivo má taky více alkoholu.
Dnes se ale nejedná o kvalitu, ale hlavně o kvantitu a přesně tohle nejspíše bude případ úpadku kvality plzeňského piva.

Na lodi si spíše děláme čerstvý rajčatový salát. Je tam malá chladnička a ta je určená především pro hlazení nápojů a uchování masa v bezpochodovém stavu. :grin:
Hurbanovo je třeba hodně dobré pivo pil jsem ho tam už na vojně a bylo vynikající. Topolčany taky byly pitné.

1 Like

Myslím Ferdo, že to máš zkreslené.
Žádná změna v receptuře ani technologii už se prý desítky let nedělala. Voda se bere ze stejného zdroje jako v začátcích a chmel ze stejné oblasti…

Ne že bych se v tom vyznal, ale v jedné naší partičce je současný i minulý sládek, takže se to tam pořád řeší dokola.

4 Likes

Za komančů bylo nepředstavitelné, aby ku nám z Japonska vozil chmelový granulát, když máme chmel vlastní a hodně vysoké kvality.
Klasický chmel se dnes ve velkých pivovarech nepoužívá, protože výrobu piva hodně prodlouží. Alespoň takhle nějak mi to vysvětlili v nějakém malém pivovaru poblíž resortu Svatá Kateřina. Značku si nepamatuji, ale místní jejích pivo pojmenovali jako Řiťos.er stříkavý.
Možná právě přechod z poctivého chmele na granule je důvodem proč se šlo s kvalitou Plzně tak hodně dolů.

Ja mám zase rád Krušovice 11

2 Likes

Mi nejvíce chutná Bernard. Ten ještě není pasterizovaný a proto má stále svou jedinečnou chuť piva.
Pasterizací se z orginálního piva stává europivo.

Zbytecny skepticizmus, to je to takovej problem dat si Radegast ze :beers:

Radegast si kupuji zcela bežně.

2 Likes