Pečivo tam mají vynikající, ale musí se jíst čerstvé.
Ale už se naučili asi kvůli českým požadavků péct i chléb hodně podobný našemu.
Nedávno som prvýkrát ochutnal Guinness a celkom dobré.
Z mexických hlavne klasika fľašková Corona s limetkou, lebo sa dá kúpiť hocikde u nás alebo potom Pacifico, ale to som mimo Mexika a USA bohužiaľ nevidel.
Nech len pečú svoj typický Kruh a žiadny náš chlieb. Každé ráno chodím do pekárne keď som tam.
Tak logicky jde o to, jak se výčep stará o svoje zařízení. Tam se hodně kvalita snižuje, když se o to pořádně nestarají. Ale není to tak, že Plzeň v ČR by byla míň kvalitní a pro zbytek světa víc kvalitní.
Btw když jsme u těch dvojí kvalit potravin a pití, tak si přečti z jakých důvodů jsou třeba Coly rozdílný v Německu x ČR x SK. Nebo například i složení pracích prášků Rakousko x ČR x Rumunsko.
Balkánske a Talianske pečivo je obecne najlepšie. Rozmanitosť a tá chuť. Hneď by som išiel.
Ještě před pár léty jsem četl hodně zajímavý článek o vývoji Plzeňského piva. Tam to bylo krásně rozepsáno, jak se obsah alkoholu v jejích pivu v různých obdobích měnil.
Taky se vyráběla Plzeň pro český trh a pro export byla větší kvalita. O tom se dnes taky téměř nikde nedočteš a přesto to je pravda.
Každému chutí iné pivo. Nie každému musí Plzeň chutiť, aj keď je to taká najpopulárnejšia značka v czsk. Na umývanie nôh je však väčšina slovenských pív.
PS: Keď už sa tu toľko bavíte o plzenskom pivovare, tak odporúčam exkurziu priamo v pivovare v Plzni.
Určitě máš na mysli “kruha zpod peka”.
On bude podle mě problém, že ty si pleteš obsah alkoholu (míru prokvašení) se stupňovitostí (extrakt původní mladiny). Ta se měnila no.
Presne ten. K tomu už len skuša na žaru a kapustový šalát.
Nevěř všemu co čteš. Přece se nikdo dnes nebude chlubit, že se jejích kvalita zhoršila.
Více prokvašené pivo má taky více alkoholu.
Dnes se ale nejedná o kvalitu, ale hlavně o kvantitu a přesně tohle nejspíše bude případ úpadku kvality plzeňského piva.
Na lodi si spíše děláme čerstvý rajčatový salát. Je tam malá chladnička a ta je určená především pro hlazení nápojů a uchování masa v bezpochodovém stavu.
Hurbanovo je třeba hodně dobré pivo pil jsem ho tam už na vojně a bylo vynikající. Topolčany taky byly pitné.
Myslím Ferdo, že to máš zkreslené.
Žádná změna v receptuře ani technologii už se prý desítky let nedělala. Voda se bere ze stejného zdroje jako v začátcích a chmel ze stejné oblasti…
Ne že bych se v tom vyznal, ale v jedné naší partičce je současný i minulý sládek, takže se to tam pořád řeší dokola.
Za komančů bylo nepředstavitelné, aby ku nám z Japonska vozil chmelový granulát, když máme chmel vlastní a hodně vysoké kvality.
Klasický chmel se dnes ve velkých pivovarech nepoužívá, protože výrobu piva hodně prodlouží. Alespoň takhle nějak mi to vysvětlili v nějakém malém pivovaru poblíž resortu Svatá Kateřina. Značku si nepamatuji, ale místní jejích pivo pojmenovali jako Řiťos.er stříkavý.
Možná právě přechod z poctivého chmele na granule je důvodem proč se šlo s kvalitou Plzně tak hodně dolů.
Ja mám zase rád Krušovice 11
Mi nejvíce chutná Bernard. Ten ještě není pasterizovaný a proto má stále svou jedinečnou chuť piva.
Pasterizací se z orginálního piva stává europivo.
Zbytecny skepticizmus, to je to takovej problem dat si Radegast ze