podla mna v dnesnej dobe nejde ani tak o spolupracu na trati ako o to co sa deje v tovarni a v garazi. Keby som vsadzal tak tento rok vsadim na to, ze Piastri skonci tuto sezonu pred Norrisom.
Ale to bolo v istej faze zavodu za istych podmienok a prave pre pracu s pneu - nie podla toho sa ale udava strata samotneho monopostu.
A to iste (len mensiu stratu) ako Fred, prislo aj z RB a M, tak tu mame vela vymyslov
To je možné, o tom ale nepíšu. Tyhle dva musejí mít stejný cíl, a to je individuální titul, a pro ten musejí udělat všechno, protože další šance nemusí přijít. Zbytek jsou jenom povídačky právě pro ty dvojky. Tým je může stokrát platit, ale když přijde na lámání chleba, tak je nedonutí, to jsme viděli mockrát. A pokud se jezdec vzepře pokynu týmu a ukáže svoji rychlost, v dalším angažmá mu to neublíží - taky jsme viděli mockrát. Naopak se dá říct, že pro toho “neposlušného” je to lepší varianta než nechat se zatlačit do pozice dvojky. Teď je to pro vedení týmu tanec mezi vejci, ve kterém mají minimum možností, jak zvládnout třaskavou situaci.
V akej istej faze zavodu? V Cine stratil Verstappen takmer 17 sekund, to zodpoveda trom desatinam na kolo.
V Cine ano, tam bol za mna RB treti a preto ani nebojoval o podium…
Tu v Suzuke mal druhe naj auto a vdaka perfektnej Q vyhral v zavode kde nikto nepredbiehal.
Cize vyrok, ze RB ma rychle auto plati (narozdiel od vyrokov ze je horsie nez VISA, ako Haas ci najhorsi), kde je problem?
Bolo 17 stupnov, po prehankach. Nerelevantne podmienky. Akonahle bude cez 20-25 stupnov a pogumovane, tak plati tych 0,3-0,5s, ako pise kolega vyssie. McLaren ma problem, cim je chladnejsie, ale to neznamena, ze RedBull ma rychle auto. Uz nema.
To není o Mclarenu, Marko tímhle neustále dělá reklamu na Redbull!!! jeho vyja´dření jsou vždy umyslně vedeny tak , aby provokoval, jakkkoli a cokoli.Aby to ve vzduchu rezonovalo.
Čo znamená rýchle auto? V porovnaní s Astonmi, Alpinmi či inými je rýchle. V porovnaní s McLarenom si myslím, že je RB pomalé. V Austrálii nebyť dažďa tak Verstappen dostane minimálne 20s v cieli. V Číne ich aj dostal… A verím, že ak by v suzuke mali McLareny čistý vzduch a Max krúži za nimi, tak takisto mu nadelia 20s. Za mňa je zase zázrak, že Max je len 1 bod za Norrisom v PJ. Alebo to nemusíme nazvať zázrakom, ale pravým menom. Lando opäť robí chyby, ktoré Max nerobí(najmä v kvalifikáciách, ale aj napr. v šprinte). A znova aj tím to strategicky strašne volí konzervatívne… ak niekto tvrdí, že Max vyhral kvalifikáciu preto, že mal konkurencieschopné auto voči Mclarenu, tak sa na tú kvalifikáciu nepozeral a nevidel ani tréningy… kto toto všetko videl, musí vidieť že Mclaren má o parník lepšie auto…
Rychle neznamena najrychlejsie.
Ak mas na danej trati druhy naj monopost, lepsi ako 8 inych timov, tak len preto, lebo McLaren je prvy, tak uz nie je rychle? To ako vazne? To snad nie… cize iba prvy tim ma rychle a ostatni maju pomale kraksne?
To, ze za inych podmienok, to bude moct byt cez tie 3 desatiny suhlasim. Ale tu boli podmienky ake boli a to sa predsa podpisalo pod zmenu rozlozenia sil a rozostupov. Ak by RB mal pomale auto, nema sancu ziskat PP, nesrandujme.
Z prvych 3 VC mal jednoznacne najslabsi vykon RB v Cine a aj tam bol treti. Na PP nemal a v zavode ani na podium. Tie vysledky koreluju…
V Suzuke uz boli druhi, ale Max vyhral vdaka skvelej Q.
@Horatio7777
Toto by mohla byt viacmenej odpoved aj tebe
“Myslím, že strata na McLaren je rovnaká, akú sme mali vlani na Red Bull, keď na prvých dvoch pretekoch získali dve double. Keby sme sa vrátili v čase na tlačovú konferenciu po druhých minuloročných pretekoch, asi by ste sa ma spýtali: Myslíte si, že sa stanú majstrami sveta už v júni?” opisuje hypotetickú situáciu Vasseur
Vaser rozhodne netvrdi ze ta ztrata je mensi nez rikas. To jen nekteri zde blaboli. Myslim, ze tvuj odhad je pomerne presny. George dokonce po prvnim zavode odepsal cely rok az ho Toto musel krotit.
Vykony obou pilotu na McLarenu, maji k perfektnim vykonum typu Max, George, Alex hodne daleko a presto vedou oba pohary. Obavam se, ze s desetinou na jedno kolo v zavode, by to tak nebylo.
Co sa tyka ovladatelnosti, predvidatelnosti a velkosti pracovneho okna, je na tom pre mna Red Bull definitivne horsie, nez Visa, inak by Lawson a Tsunoda nepredvadzali vo Vise lepsie vykony.
Rychlostny potencial ma urcite lepsi Res Bull, ale aj tu daleko zaostavaju za McLarenom a podla mna stracaju aj na Mercedes.
V Suzuke sa zase taky zazrak nestal, na zaklade ktoreho by som auto Red Bullu oznacil za dobre (relativne k McLarenu a ocakavaniam). Jazdci McLarenu a Russell zbabrali svoje kola v Q3 a Verstappen caroval, vdaka comu startovsl z PP. A trat este celkom zakryla problemy Red Bullu. V pretekoch Verstappen uz len zatkoval.
V Bahrajne sa bude Red Bull zase trapit.
Mi to jako reklama nepřipadá. Spíše na sebe poutá ostudu.
Je to tak jak pises.
A zajimalo by me, kdo kde napsal ze RBR ma horsi auto nez VRB, nebo Haas.
Pokud se narazi na me, tak jsem napsal, ze pokud by v tom aute sedeli Checo a Liam, pripadne Liam a Yuki, tak by nemel RBR ani bod a byl by hodnocen mozna jako nejhorsi auto na rostu a rozhodne horsi nez VRB pripadne Haas. A pohled na vysledky bez Maxe to jednoznacne podporuje.
To jen pro poradek. A pokud ma nekdo problem s pochopenim psaneho textu, tak se omlouvam za tak slozita souveti, ale jinak to neumim.
Která taktika se Vám jeví lepší?
- Jednoho jezdce a jedné nuly?
- Dvou rovnocenných jezdců?
0 účastníci
Presne tak. To je i muj nazor. A protoze s temi auty jezdi lide, tak bavit se o hypotetickem potencialu auta, ktery ve finale dokaze vytezit jen jeden pilot na rostu, je uplne mimo.
Klidne muzu prohlasit, spolecne s Maxem mimochodem, ze pokud by mel Max k dispozici McLaren, nadeli vsem v zavode kolo. Ten to sice uplne takhle nerekl, ale vypujcim si obrazek ktery sem postnul Puff.
Jsou to samozrejme jen reci. Nikdy nebudeme vedet jak by to v realu bylo, ale to ze Yuki a Liam jsou v RBR horsi nez ve VRB je snad jasne ne? Nebo?
Predtym podobne vyroky a k tomu viacere vyroky priamo z Mercedesu aj samotneho RB o strate 1-2 desatiny.
Nikto v padoku nekvantifikoval stratu na takmer ci pol sekundy, ale vsetky top timy teda blabotaju a niektori za klavesnicami vieme viac…
A ja len zopakujem, tu nejde ani o to kvantifikovat naskok. To je velmi komplexna tema (typ trate, Q vs RP, cisty/necisty vzduch, pocasie, setup atd.), a to pisem od zaciatku:
Toto je a bola podstata. To boli blaboly tvrdenia, preco si myslim, ze rattata to napisal, ale mozno pre nieco ine. Ja som sa zapojil pre toto, naskok uz ukaze cas, zatial sa to dost meni a 3VC nie je vela…
A viac to uz riesit nebudem, jasne som odcitoval ludi z F1 a tu si samozrejme mozeme pisat co chceme, aj mimo odbornikov a ludi priamo z F1.
To nie je moj odhad, to som vydelil Verstappenovu casovu stratu v Cine poctom kol. Jednoducha matematika, ak sa zhodneme na tom, ze Verstappen je schopny vyzmykat z auta vsetok jeho potencial.
Kombinacia jazdca a „nuly“ brala za poslednych 25 rokov 20 titulov, kombinacia dvoch rovnocennych jazdcov 5, ak si zhovievavy a za rovnocennu povazujes dvojicu Button-Barrichello a Raikkonen-Massa.
Jako ano, Ferrari ma navic, ale ted je to takhle. Ja nechapu co je na tom textu nejasneho krome toho, ze Ferrari ma ted ztratu na McLaren 2 az 3 desetiny?
Mame data, ktera jednoznacne ukazuji ztratu 3 desetiny az pul vteriny na kolo a debatujeme o tom co rikaji jednotlivy sefove teamu?
A taky si myslim ze debata je vyresena. Proste ten text chapeme kazdy jinak.
Jasny uz jsem to nize v odpovedi Mattimu opravil.