Marko si uťahuje zo stratégie McLarenu a chváli Verstappenovu bezchybnú jazdu | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen úspešne premenil ďalšiu pole position. Dokázal to vďaka ďalšiemu vynikajúcemu výkonu, ale sčasti aj vďaka McLarenu, ktorý sa prakticky o nič nepokúsil. Helmuta Marka pobavila taktika britskej stajne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/193938/marko-si-utahuje-zo-strategie-mclarenu-a-chvali-verstappenovu-bezchybnu-jazdu

Max odjazdil cely vikend uplne perfektne a neviem co viac moze pilot spravit aby ziskal driver of the day.

Ale teda snad uz konecne skonci ten hrozny narativ o tom ze redbull je pomalsie auto a nema na to tempo. V pomalom aute nevyhras kvalifikaciu a zavod sposobom start-ciel. Redbull je velmi rychly.

Svet je zase v poriadku

1 Like

Helmut by se měl raději starat o vlastní opakované ostudy s jezdci a vůbec nevystrkovat nos z konzervy od Red Bullu.
Včera Emil sice závod vyhrál, ale stále je druhý v těsném obklíčení jezdců McL a druhý jezdec už tradičně zase dojel s nulou.

Záleží co si představuješ pod pojmem pomalé auto. V kvalifikaci Max porazil McLaren protože dokázal poskládat ideální kolo na rozdíl od jezdců McLaren ale v žádném sektoru neměl nejrychlejší čas. A v závodě se ho Norris v pohodě držel i bez toho aby byl ve vleku v DRS, takže zase byl McLaren o něco rychlejší ale rozhodla pozice na trati ( a mizerná strategie McLarenu).
A to se bavíme o Suzuce, která RB hodně sedla. Třeba v Číně byl RB mimo okno konkurenceschopnosti.
Já bych pořád řekl, že McLaren je v průměru určitě rychlejší než RB a normálních podmínkách to bude znát

4 Likes

Tak data hovoria jasne. Ale mozes vyhrat ak v tom aute sedi niekto ako Verstappen a mna vazne udivuje ze pri tychto diskusiach stale ludia nezohladnuju to, ze o rozdiel sa stara aj jazdec. Verstappen tym jazdcom je. Je to velikan, podobne ako velikani v inych sportoch.

5 Likes

Vypadá to, že jakmile bude teplo, bude vše jinak. Mclaren by měl dominovat. V závodě, na jedno kolo to bude vždy “ošajstlich”. Tohle bylo jen o tom, že Max jel z prvního místa, kdyby nejel Mclaren by mu ujel.
Suzuka je trať na předjiždění o ničem…

1 Like

Marko si uťahuje z McLarenu. A McLaren si môže uťahovať z Marka. McLaren vedie obidve súťaže a tiež majú v rukách dobré karty. Vyzerá to byť napínavá sezóna.

3 Likes

https://youtube.com/shorts/iY1UcJ3hTsc?si=NEgJwTWbb15y_gby

:joy::joy:

Strategicky to šlo určite lépe.
Nic moc.

2 Likes

Mclaren sa tiez smeje na RB v pohari konstrukterov :slight_smile: A tomuto staremu dedkovi by som neveril, Mclaren to urobil dobre, mohli pretekat na trati tak co? Dedko len chce aby si v Mclarene brali body navzajom, takto je Lando stale prvy.

1 Like

Ak Piastri nedokázal vystrčiť rožky proti Norrisovi, tak pochybujem, že by mal nejakú šancu proti Verstappenovi. Útočiť mu nezakázali, no nezaútočil ani raz.

Jediné, čo mohol McLaren skúsiť, je iná stratégia, ale undercut nefungoval a nulová degradácia gúm tiež nedávala veľké nádeje. Jedine jedno auto potiahnuť prvý stint v čistom vzduchu a na konci mu hodiť softy.

2 Likes

Bude to ako v 2021 myslim.
Maxo bude tlacit na lepsie auto ako bude môct.
Bez chyby, bez straty bodov, konzistentne.
Verstappen je najlepsi, o tom ziadna.

3 Likes

keby mclarenaci poskladali svoje kola tak ako Max tak su obaja v prvom rade a vzhladom nato ako sa v suzuke predbieha by asi skoncili 1-2. Obe auta sa vozili do troch sekund za Verstappenom cele preteky a nic neskusili. Rychlost na vitazstvo rozhodne mali.

3 Likes

Prehrali si to v kvalifikacii. V pretekoch im uz nic ine nezostavalo, nez sa vozit. Alebo co podla teba konkretne mali skusit?

Ale neposkladali. Verstappen je najlepsi jazdec na roste. Ja to nijak nerozporujem. Co rozporujem je ze ludia tvrdia ze nema take dobre auto a podava neskutocne vykony na aute ktore na to nema. Ma. Ma dost dobre auto aby sa s nim vyhral sampionat. Je mclaren o desatinku rychlejsi? asi urcite ano. Vie max tu desatinku urobit svojou perfektnu jazdou? ano.

ja neviem, nie som F1 strateg. Mohli nejakym sposobom rozdelit strategiu. Alebo vypustit Oskara nech da do toho vsetko, vyprovokovat Maxa ku chybe. Neviem, nieco, neskusili nic.

Ibaze McLaren je celkom urcite o tri az pat desatin rychlejsi.

2 Likes

Veď vy sa dosmejete, keď vás prejde smiech.
download

1 Like

Este by som pockal s tymto hodnotenim. Ak by Suzuka umoznovala predbiehanie, asi by prve miesto neudrzal. Toto mohla byt zrovna trat kde to Redbullu sadlo a McLarenu nie. V Cine ci Australii to tak nevyzeralo. Ak v dnesnej dobe je pilot, ktory dokaze vyuzit potencial auta tak je to Verstappen. Pokial ten potencial auto bude mat, tak som si isty, ze Verstappen ho bude vyuzivat.

6 Likes