Která taktika se Vám jeví lepší?
- Jednoho jezdce a jedné nuly?
- Dvou rovnocenných jezdců?
0 účastníci
Která taktika se Vám jeví lepší?
0 účastníci
Presne tak. To je i muj nazor. A protoze s temi auty jezdi lide, tak bavit se o hypotetickem potencialu auta, ktery ve finale dokaze vytezit jen jeden pilot na rostu, je uplne mimo.
Klidne muzu prohlasit, spolecne s Maxem mimochodem, ze pokud by mel Max k dispozici McLaren, nadeli vsem v zavode kolo. Ten to sice uplne takhle nerekl, ale vypujcim si obrazek ktery sem postnul Puff.
Jsou to samozrejme jen reci. Nikdy nebudeme vedet jak by to v realu bylo, ale to ze Yuki a Liam jsou v RBR horsi nez ve VRB je snad jasne ne? Nebo?
Predtym podobne vyroky a k tomu viacere vyroky priamo z Mercedesu aj samotneho RB o strate 1-2 desatiny.
Nikto v padoku nekvantifikoval stratu na takmer ci pol sekundy, ale vsetky top timy teda blabotaju a niektori za klavesnicami vieme viac…
A ja len zopakujem, tu nejde ani o to kvantifikovat naskok. To je velmi komplexna tema (typ trate, Q vs RP, cisty/necisty vzduch, pocasie, setup atd.), a to pisem od zaciatku:
Toto je a bola podstata. To boli blaboly tvrdenia, preco si myslim, ze rattata to napisal, ale mozno pre nieco ine. Ja som sa zapojil pre toto, naskok uz ukaze cas, zatial sa to dost meni a 3VC nie je vela…
A viac to uz riesit nebudem, jasne som odcitoval ludi z F1 a tu si samozrejme mozeme pisat co chceme, aj mimo odbornikov a ludi priamo z F1.
To nie je moj odhad, to som vydelil Verstappenovu casovu stratu v Cine poctom kol. Jednoducha matematika, ak sa zhodneme na tom, ze Verstappen je schopny vyzmykat z auta vsetok jeho potencial.
Kombinacia jazdca a „nuly“ brala za poslednych 25 rokov 20 titulov, kombinacia dvoch rovnocennych jazdcov 5, ak si zhovievavy a za rovnocennu povazujes dvojicu Button-Barrichello a Raikkonen-Massa.
Jako ano, Ferrari ma navic, ale ted je to takhle. Ja nechapu co je na tom textu nejasneho krome toho, ze Ferrari ma ted ztratu na McLaren 2 az 3 desetiny?
Mame data, ktera jednoznacne ukazuji ztratu 3 desetiny az pul vteriny na kolo a debatujeme o tom co rikaji jednotlivy sefove teamu?
A taky si myslim ze debata je vyresena. Proste ten text chapeme kazdy jinak.
Jasny uz jsem to nize v odpovedi Mattimu opravil.
Áno súhlasím… preto som napísal, že je pomalé/rýchle podľa toho ako si to kto zvolí prezentovať. Ja si myslím, že je niekde na úrovni Ferrari a Mercedesu. McLaren je o parník vpredu. A samozrejme podmienky zapríčinili, že ten rozdiel nebol tak jednoznačný ako v Číne. Ale na druhej strane aj v Suzuke mal Mclaren jasne navrch. To, že nevyhrali kvalifikáciu ide na vrub pilotov. To, že v závode nemali jasne navrch bolo zapríčinené tým, že jazdili pod 2 sekundy za Maxom v špinavom vzduchu. Ale opäť je to vec, za ktorú si môžu sami… to mi len potvrdzuje to, že ak by minulý rok mali Lando s Maxom vymenené role, titul by bral Max aj v Mclarene… pretože na začiatku sezóny by Lando nezískal taký veľký náskok v RB ako to dokázal maximalizovať Max. Teraz má najrýchlejší monopost a po 3 závodných víkendoch má 1 bod náskok. Ja si myslím, že zatiaľ najlepšie výkony podávajú Max a George…aj ten pekne maximalizuje svoje výsledky… rovnako Kimi na to, že ide prvú sezónu… títo traja robia najväčší dojem… Lando za mňa sklamanie, aj keď je prvý…
Pojďme se bavit konkrétně o tomhle roce.
Nejsem si jistý, ale myslím, že v prvních třech závodech udělal RB s výměnou jezdců rekord.
Původně měl podle smlouvy nastoupit Pérez, ale toho nahradili Lawsonem a třetí závod nastoupil Tsunoda.
Takže by se s přimhouřením oka dalo říci, že životnost jezdce číslo 0 je v průměru jeden jezdec na závod.
Opravdu skvělé plánování, kterým se RB s tak vyhlášenou jezdeckou akademií chlubit ještě dlouhá léta.
Přitom se tým propadává hned od začátku sezóny je až na třetím místě se ztrátou rovných 50 bodů na nejlepší tým.
A to se vyplatí.
Tato sezona kazdopadne ukazuje, jak vyznamnou velicinou je pilot. Mimochodem to dokazoval v sezone 2023 v jeji prvni polovine i FA.
A opět, proč furt bulis, že red bull má jen jednoho jezdce? Tobě prostě vadí to, jak je Max dobrej, tak buď chlap a začni hejtovat, jak chlap a ne se furt schovávat za tyhle pasivně agresivní náznaky. I hejtovat se musí umět. Takhle ses na úrovni místních panicu.
System jednotky a dvojky je bez debaty efektivnejsi co podporuju historicke statistiky. V dnesnej dobe rozpoctoveho stropu sa to este nasobi. Investicia do vyladenia nastavenia pre timovu dvojku je nielen uplne zbytocna z pohladu WDC, ale este stajnu stoji prostriedky, ktore by mohla minut na buducorocny vyvoj.
Unleash pise o urcite naskoku 0,3 az 0,5s a to bolo RB vs McLaren.
Ja pisem k Suzuke, ze este aj Fred (nech sa prihlasi ten, kto tvrdi ze Maxov RB tu bol pomalsi nez Ferrari) hovori o mensej strate a ty na to napises o blabotani a:
A ja ti postnem jeho vyrok o 2-3 desatinach a ty
To fakt nema zmysel ak ani toto sa nevieme, alebo nechces pochopit a nevidis to tam…
Napokon, opakovane si tvrdil, ze Max by vyhraval aj v Haase a podobne veci, tak sa len basnicky spytam, preco teda 14x zo 17VC nevyhral s RB, ak je pravda, ze si nikdy netvrdil, ze je RB mozno horsi nez Visa ci Haas?
Mne ide o toto. Ze (podla trate) sa tu z 2-3. naj auta robi pomaly srot na urovni konca pola.
Nie o kvantifikaciu naskoku, ktory v zasade nikto nepopiera. Ale kaslat uz na to, v inej teme mozno najdeme pochopenie
Král říkal, že red bull má 4. auto
To vela vysvetluje
Já přece nad Red Bullem vůbec nebulím. Mi jsou jejích výmluvy pouze pro smích.
Bulis tady furt. Tak si to priznej, není nic špatného na tom být hater. Pořád lepší být hater než pasivně agresivní panic
Jednička a dvojka je trochu něco jiného než jednička a nula.
Týmová dvojka v každém týmu jedničku podporovala a to se v RB neděje. Ani v taktice, ani bodově.
to uz je len vec retoriky. do toho ja nejdem.
Jsi moc toxik a ja mel hezky vikend.
Sve jsme si rekli, pojdme dal. Hezky den.