Je to nutné, než přijde Adrian
AM je tragickej, co si budeme, já se divím Alovi, že nachází motivaci vybojovat usuplenej bod, ale vidíš, že on to nevzdává. Teď už potvrdit Adriana a dominantní motor od Hondy na 2026
A v Baku je trakcia a faktor Charles Leclerc. A samozrejme všetko skoro pomalé 90° zatacky + dlhé rovinky
Neviem, preco by som mal? To je tak komplexna tema, ze sa mi nechce verit ze zrovna ty kladies taketo otazky…
V kolkatej sezone ziskal Max, mozno naj pilot poslednej dekady titul? Lando ho uz ma po omnoho vacsich skusenostiach v McLarene? Tak preco by som ja mal vediet kedy bude Oscar utocit na titul a nebodaj cakal, ze uz v tejto?
Vsetko ostatne je zbytocne riesit, lebo Oscar je teraz primarne porovnavany s Landom, preto tie tvoje prirovnania su zjavne nepochopenie. To, ze obaja Max aj Lando svojich kolegov v tejto faze kariery neporazili je proste fakt a preto sa pytam, co take vlastne aktualne robi Oscar zle, aby sa toto vobec riesilo? Ze nie je hned za Landom treti v sampionate? Ze nerobi take skody a hanbu ako Perez v RB?
Navyse, nemusime sa zhodnut, ale som presvedceny, ze Max a Lando su lepsi jazdci nez Ricciardo a Sainz… Cize ano, plati, ze ocakavame od stale relativne novacika, aby sa vyrovnal absolutne najlepsim…
Mozno sa im nevyrovna nikdy, niekto musi byt predsa najlepsi a niekto porazeny. Mozno o sezonu dve, ako to mam vediet a ako sa to moes seriozne pytat?
Seriozna otazka skor znie, preco by mal byt McLaren AKTUALNE s jeho vykonmi nespokojny, aby sa tu riesil pojem ako deadline…
Jsem zvědavej na RBR v dalších 3 závodech, tady měl RBR slabou maximálku, jinak obecně jsou horší v pomalých zatáčkách, jestli McL si udrží výkonnost a Ferrari se zvedne, tak Max může mít realný problém, do toho může promluvit i Mercedes
Sám si tragéd, ty fraškár
Ja tipujem Monza, Baku v réžii Ferrari. Sinagpur Mcl/Ferrari Qatar bude teror pre Ferrari a od Austinu uvidíme. Samozrejme Ferrari sa môže upgradom ešte vrátiť na McL a to bude bordel McL/Merc/Fer a možno RB.
A pripravte sa na 2025 to bude crazy.
Faktom ale je, ze kvalifikacnu aj pretekovu bilanciu ma Piastri v porovnani s Norrisom slabu a rychlostne na neho nestaci skoro nikdy.
Jednak tá otázka nebola nevyhnutne priamo Tebe alebo len Tebe. Len je to logické, že keď teda máte mierku na to, že Oscarove výkony sú vzhľadom na jeho status “takmer” nováčika úplne v pohode, tak asi je na tej mierke aj jasné kam to má zrejme pokračovať. Lebo potom ako?
Necháme teraz bokom to, že si implicitne pomáhate božskosťou Landa, ktorý už má byť niekde na panteóne vedľa Maxa, hoci práve len vyhral 2. preteky. Ako dnes išiel majstrovsky a možno to tak je, ale pri dileme či tam nehraje rolu aj auto a či naozaj je Lando až taká hora na prekonanie by som nechal na dlhší čas. Zatiaľ neviem či predviedol viac ako svojho času napr. Leclerc a tomu je Sainz bližšie ako Oscar Landovi a bol rád, že podpísal vo Williamse.
Zámerne uhýbaš, otázka nie je kedy ho získa - získa ho logicky vtedy keď na to bude mať sám a bude mať na to auto. Moja otázka hlavne znie, kedy na to bude mať. Auto na to možno už aj má, možno ho bude mať budúci rok.
Max mal auto na to získať titul až v 2021 a vtedy ho získal. Ale, že má na to získať titul bolo jasné minimálne od 2018. Kedy to bude jasné u Oscara?
Tak to buďto znamená, že je teraz Lando určite lepší ako Seb v 2019 či Lewis v 2022/23 čo je celkom odvážne, alebo neviem či si povedal to čo si chcel povedať.
Lebo trochu ostrejšie videnie ako len čierno-biele a detaily? Oscar je o 2-3 roky starší ako boli Max či Lando vtedy. A hoc aj vezmem, že je Lando teraz lepší ako 2016-2018 Daniel a určite lepší ako 2019-2020 Sainz, tak oni im zase boli o dosť bližšie ako doteraz Oscar.
Ale opäť, OK, dajme tomu, je to vývoj, treba počkať - pýtam sa dokedy? Resp. dokedy aby Oscar mal právo na moniker “nádej” (implicitne sa vždy rozumie na majstra sveta).
Ak to budúcu sezónu s Landom bude 8:16 na Q a dajme tomu 250:350 na body, tak stále ešte?
Vysvetlil som prečo. Pozri ja z Teba tú odpoveď nebudem páčiť, to nemyslím v zlom. A dík za ochotu aspoň nejako odpovedať.
Ide mi len o prosté konštatovanie, že Oscar je sympaťák, veď aj mne je sympatický. Ale treba si priznať, že aj kvôli tomu má zrazu kopec pochopenia tam, kde sa inde zase tak ľahko nerozdáva.
Nie je úplne sám, taký Alex Albon berie myslím podobné dividendy.
Ale ak to aj budúci rok bude vyzerať, že smeruje skôr ku kariére ako napr. Bottas, tak to treba skonštatovať. Bez ohľadu na to, že Valteri dostával pravidelne naložené.
A? O tomto tu bola diskusia? Niekto tvrdil, ze je Oscar tuto sezonu lepsi? Ukazes mi prosim kde? Dnes, ci kludne hocikedy?
Rovnako je faktom, ze napriek tomu, ze Lando je momentalne v McLarene 6ty rok, je povazovany za uplne top pilota, aktualne asi jedineho co vie tuto sezonu porazit Maxa a Oscar, iba druhym rokom v McLarene, ma 80% bodov takto talentovaneho skuseneho pilota, utociaceho na titul…
Do toho je to perspektivny mladik, co to nerozbija, nerobi problemy, F3 a F2 ziskal titul na prvy pokus, to neznie zle… Ale nie, stale sa kope a ja sa pytam jednoducho, preco?
A tohle je dokola. Jak dlouho je Lando v F1, a jak dlouho je tam Piastri?
Podle mě je debata o tom, kdo je lepší, úplně zbytečná, protože na tom nezáleží. Oba jsou kvalitní piloti, způsobilí bojovat o titul. Není podstatné, ve které sezóně ten který šampión bojoval o titul, prostě když přijde šance, tak se musí využít, a to oba, Lando i Oscar, dobře vědí. Problém je, že se dostávají (nebo už dostali) dva na místo pro jednoho . Tak uvidíme, kdo tam nakonec bude.
Tak to je jeden z mála příspěvků zde, který dává smysl. U těch, co kritizují dnešní strategii McL mám pocit, že snad viděli závody F1 poprvé v životě.
Piastri je určitě nadějný jezdec. Rozhodně se nebojí předjíždět a už to párkrát ukázal. Ani v těch kvalifikacích to není nějaká trgédie. Ale dlouhodobě neumí pečovat o pneumatiky.
Tak Ferrari, který tam jezdil jako ohňostroj si nevybrali…
The plank and skid wear was checked on car numbers 11, 81 and 18
Prepac, ale az ma unavilo tak vela citat a zazit dalsie sklamanie, ze napriek dlhej reakcii zase absolutne ziadna odpoved na moju otazku, ktora bola tak jednoducha a pritom ta najpodstatnejsia.
Pytam sa, preco by mal AKTUALNE McLaren byt s Oscarom nespokojny a nebodaj mal riesit nejaky deadline v suvislosti s nim? Nic k tomu… A to je sucasnost.
Co sa pytas ty je do buducnosti a do takej hry sa mi nechce ist, preto neodpovedam (ciste spekulacie a nazory, nic relevantne), lebo ako mam vediet co bude, ked ty poriadne nevies co je zle na deadline teraz, ked si to tak moc riesil?
Ale napisem to inak. Ak by Oscar buducu sezonu mal monopost ako RB v 2023 a za kolegu mal Pereza, tak si myslim ze je pripraveny utocit na titul uz teraz A co to riesi? Nic… Za mna sa k Landovi priblizuje a buducu sezonu dve by mohol byt na jeho urovni, ale nemozem vediet ci bude, preto nechapem snahu o taku absurdnu temu. Povedz mi ako sadnu pravidla 26 timom a jazdcom k ich stylu a ja ti poviem co si myslim… Vies to, ked sa ma takto pytas?
V porovnani s minulou sezonou sa Lando skor vzdialil.
Tak to vidělo hodně lidí, jen si to nechtějí přiznat.
I když tu F1 sleduje, jakože fakt sleduje, jen hrstka lidí. 70% tu jsou tzv. reagovači, kteří jen reagují na to, co někdo napsal, aby ho za to mohl potahat…
Tak je v tom legitimní otázka, jak dobrý je vlastně Oscar Piastri - a v závislosti na tom, jak hodnotit jeho dnešní výkon, kdy podle mého na jedné straně nepropadl, na druhé ale ani neoslnil. Vzhledem k tomu, že jede teprve druhou sezónu, si stále zaslouží určité hájení, proti tomu ale vzniká otázka, zda nebylo legitimní čekat pódium, když McLaren měl právě na tomto okruhu dominantní auto.
Fakticky mezi ním a LN vznikl podobný rozdíl jako v řadě závodů mezi MV a SP, kdy MV jasně vyhrál a SP neudělal ani pódium. MV dokázal v případě potřeby zdolat soupeře na trati, SP se zasekl za pilotem X. Ale pro Sergia z toho rezultovaly negativní známky.
Samozřejmě, tady vstupuje do hry nováčkovský poukaz: Checo byl ostřílený matador, Oscar jede teprve svou druhou sezónu.
@Arafinwe se ale legitimně ptá: jak dlouho ještě bude možné tento poukaz ve prospěch Oscara Piastriho vznášet?
A dovětkem jeho otázky je dílčí otázka, zda se už nyní ve výkonech OP nedají číst ukazatele jeho úrovně v příštích sezónách. Samozřejmě jen v přibližných konturách, ale říká se tomu “očekávání”. Aniž bych v této chvíli dával své vlastní odpovědi, to, jak @Arafinwe postavil celou záležitost, je podle mě v pořádku. Samozřejmě s vědomím, že odpovědi nemohou být zcela exaktní.
@Evap U Oscara je ta způsobilost bojovat o titul s otazníkem. Určitě to není typ “podržtaška, nosič vody”, ale jak @Arafinwe, tak @Unleash_the_lion mají pravdu v tom, že tady lze vyslovit značnou skepsi. A není to jen akademická otázka, resp. předmět zapálené debaty fanoušků. Řešit ji totiž musí sám McLaren a navíc hned. Max má v šampionátu značný náskok a teoreticky by ho měl uhájit. Ale nelze vyloučit ani to, že z McLarenu se v důsledku nejnovějšího balíku vylepšení stal dominantní tým schopný vyhrát prakticky všechny zbývající závody. Neříkám, že si to osobně myslím, říkám, že v této chvíli nelze vyloučit ani takový scénář. Pak by Lando ještě mohl mít šanci urvat šampionát pro sebe. Má tedy McLaren nechat piloty, ať mezi sebou volně závodí, nebo začít uplatňovat - pouze pro zbytek sezóny - model “all for Lando”?
Ano, s tymto suhlasim