Hele, Norris předjede Maxe.
Piastri nepředjede Russella.
Strategie za to fakt nemůže. McL neudělal nic špatně.
Že pak chvilku overstintoval? To už nešlo nic dělat.
Hele, Norris předjede Maxe.
Piastri nepředjede Russella.
Strategie za to fakt nemůže. McL neudělal nic špatně.
Že pak chvilku overstintoval? To už nešlo nic dělat.
slabsiu ako Redbull? ty tomu Antonellimu teda veris
Tak…
RB: Max je 10/10 - Perez 5/10
McL: Lando je 9/10 - Piastri 7/10
Ferrari: Lewis 10/10 - Leclerc 9/10
Mercedes: Russell 8/10 - Antonelli nevíme…
Zaujimave, doteraz som o takychto deadlinoch v timoch nepocul, ak vykony boli OK, nejaka novinka…
Ale otazka sa da aj otocit. Oscar ma porazat Landa a Maxa uz vo svojej druhej sezone, ked to ani oni sami vtedy nedokazali so slabsimi kolegami? Oscar sa momentalne porovnava s uplne najlepsimi…
Mimochodom, Lando je v sampionate druhy, Oscar stvrty, tesne za tretim Charlesom, robi pramalo skod/nakladov po rozbijackach (aspon su peniaze na vyvoj a zlepsovanie monopostu, z coho tazi cely tim, narozdiel od inych), co je na stale viacmenej novacika az prekvapive, ale stale je zle… A ironia je, ze ked je blizko pri Landovi, ci nebodaj pred nim, tak aj to sa kritizuje, ze ho obera o body, to nevymyslis
Oscar ma proste smolu.
Za A, ma byt vyrovnany Landovi, ale nie az tak, aby bol pred nim
za B, ma dokazat nieco, co nedokazali ani v sucasnosti najlepsi Max a Lando…
Nerob sa zase nevediacim, vieš, že existujú aj keď žiaden šéf o tom zase tak exaktne neuvažuje, že by to vedel popísať. Ale to neznamená, že sa to nedeje.
“Nováčikovský” kredit je v poriadku, ale má dátum splatnosti - samozrejme v závislosti čo od jazdca očakávaš. Kvjat tiež v 2. sezóne a v prvej RB porazil Ricciarda na body a? Letel 1 preteky po pódiu v Číne.
Takého Leclerca, ktorý išiel takisto v 2. sezóne (a len prvej vo Ferrari) poraziť Seba, ktorý pri všetkej úcte bol myslím v 2018/2019 minimálne na takej úrovni ako teraz Lando si prečo vynechal? A keby bol rovnaký rozdiel, brali by ho za budúceho majstra sveta?
Russell tiež v prvej sezóne porazil na body Hamiltona, od tej druhej navzdory chybám a občas nevyrovnanému tempu ho na Q poráža - ale tiež Toto sníva o Maxovi či možno talianskom Kimim.
A môžeme ísť ďalej do histórie.
Druhá vec je, že Max aj Lando boli ešte teenageri, tam by som bol trochu zhovievavejší, Oscar má 23, prešiel si plným programom juniorských sérií, takže Charles či George sú lepšie referencie, vekovo aj prípravou.
Na druhú stranu aj Max, už v prvej sezóne keď bol hodený do RB, bol na tom rýchlostne v Q aj na body lepšie voči Danielovi ako je Oscar voči Landovi ešte teraz. A to len oslávil 19násť, ako oslávil 20ku v 2017 rýchlostne ho už jasne porážal a na body len chýbala väčšia spoľahlivosť.
Osobne si myslím, že teraz trochu pomáha výborné auto McLarenu, ktoré mierne nafukuje kredit jazdeckej dvojice, ale ako vždy - čas ukáže. (rovnako tak sa v 2001-2004 mierne nafukoval kredit Ralfa a Montoyu a potom to veľmi rýchlo spľaslo, nemyslím, že McLaren bude tento prípad, ale ešte nie som “sold”)
Porážať nemusí, ale aspoň v kvalifikáciách by to mohlo po relatívne akceptovateľnom 7:15 v minulej sezóne lepšie ako súčasných 2:13, povedzme 6:9 by bolo v pohode.
Prečo práve Q? Lebo ako sme videli aj teraz v Holandsku a ako sa neraz potvrdilo, je fajn ak je človek schopný v pretekoch a rozumne zbierať body, na titul je väčšinou prvou absolútne základnou, aj keď nie postačujúcou, podmienkou tá bájna “čistá rýchlosť” - čím viac sa auto posúva dopredu poľa, tým je to kritickejšie.
Veď v poriadku, zatiaľ je to výborné, len sa pýtam kedy teda má byť Oscar na Landovej úrovni a útočiť na titul.
Tak Mick Schumacher?
Taky jsem to četl jako možnost.
Možná to bude Lawson
Actually ten sk preklad je zle.som to robil pre ferdu a neprečítal si ho. Ale origo je že Ferrari bude to top1 v baku a monze a ostatný ho budú musieť dobiehať
Toho nechce pustit RBR
Dává to smysl, Ferrari je na top speedu lepší, než RBR, McL a Mercedes. Myslím si, že Monza možná bude bolestivá pro McL a Mercedes, Williams by měl zkompletovat top 10, pokud bude sucho
Už na to hodil oko.
Je to nutné, než přijde Adrian
AM je tragickej, co si budeme, já se divím Alovi, že nachází motivaci vybojovat usuplenej bod, ale vidíš, že on to nevzdává. Teď už potvrdit Adriana a dominantní motor od Hondy na 2026
A v Baku je trakcia a faktor Charles Leclerc. A samozrejme všetko skoro pomalé 90° zatacky + dlhé rovinky
Neviem, preco by som mal? To je tak komplexna tema, ze sa mi nechce verit ze zrovna ty kladies taketo otazky…
V kolkatej sezone ziskal Max, mozno naj pilot poslednej dekady titul? Lando ho uz ma po omnoho vacsich skusenostiach v McLarene? Tak preco by som ja mal vediet kedy bude Oscar utocit na titul a nebodaj cakal, ze uz v tejto?
Vsetko ostatne je zbytocne riesit, lebo Oscar je teraz primarne porovnavany s Landom, preto tie tvoje prirovnania su zjavne nepochopenie. To, ze obaja Max aj Lando svojich kolegov v tejto faze kariery neporazili je proste fakt a preto sa pytam, co take vlastne aktualne robi Oscar zle, aby sa toto vobec riesilo? Ze nie je hned za Landom treti v sampionate? Ze nerobi take skody a hanbu ako Perez v RB?
Navyse, nemusime sa zhodnut, ale som presvedceny, ze Max a Lando su lepsi jazdci nez Ricciardo a Sainz… Cize ano, plati, ze ocakavame od stale relativne novacika, aby sa vyrovnal absolutne najlepsim…
Mozno sa im nevyrovna nikdy, niekto musi byt predsa najlepsi a niekto porazeny. Mozno o sezonu dve, ako to mam vediet a ako sa to moes seriozne pytat?
Seriozna otazka skor znie, preco by mal byt McLaren AKTUALNE s jeho vykonmi nespokojny, aby sa tu riesil pojem ako deadline…
Jsem zvědavej na RBR v dalších 3 závodech, tady měl RBR slabou maximálku, jinak obecně jsou horší v pomalých zatáčkách, jestli McL si udrží výkonnost a Ferrari se zvedne, tak Max může mít realný problém, do toho může promluvit i Mercedes
Sám si tragéd, ty fraškár
Ja tipujem Monza, Baku v réžii Ferrari. Sinagpur Mcl/Ferrari Qatar bude teror pre Ferrari a od Austinu uvidíme. Samozrejme Ferrari sa môže upgradom ešte vrátiť na McL a to bude bordel McL/Merc/Fer a možno RB.