LIVE: Veľká cena Emilia Romagna 2020 | F1online.sk

No ja netvrdím, že je to dobré pre fanúšikov. Ale FIA si potrebuje vytvoriť legendy. Ak ľudia okolo mňa, ktorí nesledujú F1 poznajú meno Hamilton a majú o ňom mienku, že to je ten fakt dobrý jazdec ktorý ostatných strápňuje svojim talentom, tak čo ti mám povedať. Reklama to je. Ostatné premenné bežný človek nevníma.

vychladli mu brzdy. kazdu sezony sa niekomu nieco take podari. Nastastie vsetko dopadlo ok.

Asi ďalší, čo to chcel dokončiť so cťou :face_with_hand_over_mouth:

Legendy se v sportu tvoří hlavně bojem s rivaly. Toto Hamiltonovi chybí. Král statistik není totéž co legenda. Kdo si dneska vzpomene na Margaret Courtovou?

ja by som sa nesmial, oni uz setria energiu na buduci rok.

HUL nebo PER, oba budou příští rok v RB pro mě zajímaví, ale ten tým stojí před propastí, těžká situace.

Jen radost :rofl:

Na prvý pohľad nuda ale nepredvídateľné okolnosti sa postarali. Škoda Gaslyho, divím sa Perézovy že išiel prezúvať s tretieho miesta, inak pekná práca od Kviata ten toho moc neukázal v sezóne a dobre aj Alfi obidve na bodoch. Čo nepotešilo asi Vettelovi mechanici a hlavne Russel, ten je asi naozaj prekliaty aj keď toto bola čisto jeho chyba. Čo sa týka Maxa síce prišiel o body ale jemu to môže byť v podstate jedno on má tretie miesto medzi jazcami v podstate vo vrecku a Redbull celkové druhé miesto, on je teraz kategória sám pre seba. Albona asi nechceli meniť v priebehu sezóny ako minule Gaslyho ale horšie by tam asi nejazdil nikto, uvidíme či bude na rok v F1.

Místní génius se hlavně nedíval na závod, který měl Vettel solidně rozjetý. Bohužel přišly boxy Ferrari a 10 sekund ztráta. A smysl moc nedávala ani jeho druhá zastávka (Leclerca k ní nepovolali a to měl mnohem starší gumy). Na trati, kde se prakticky nedá předjíždět, ta druhá zastávka mohla být opodstatněná jedině náskokem před soupeři, který umožnil vrátit se na trať bez nějaké ztráty pozice, ale ne tam, kde to znamenalo propad. Takto Perez ztratil pódium.

Ja o tom nerozhodujem. V budúcnosti sa ale nik na to tak pozerať nebude. Má najviac víťazstiev, tak asi bol najlepší. Pomyslia si ľudia, ktorí pozru na štatistiky. Pre mňa je najlepší Senna a žiadna štatistika to nezmení.

Ja myslím že Albon po dnešnom závode ukázal že si sedačku v Redbulle zaslúži, dokončil preteky pred superhviezdou VER, takže… všetci kritici by si mali zahryznúť do jazyka, v RB dobre vidia jeho potenciál.

Legendarizace je ošemetná věc, ale ti, kteří se budou rozhodovat pouze pohledem na statistiku, budou ti, které F1 nezajímá. Jinými slovy, Hamilton pro tyto lidi bude králem v bezvýznamné zemičce. S výjimkou Británie, kde své hrají nacionální faktory, to bude pravděpodobně jinak. Protože historický status pilota je vždy záležitostí paměti těch, kteří se zajímají.

Hamilton své místo v historii mít bude, ale nebude to místo někoho, kdo vyčnívá nad jinými mistry.

2 lajkov

Tak hlavne Valtteri mal dnes poskodenu podlahu a to je hlavna pricina vsetkych problemov.

Tak určite. Majstrovský materiál. Možno ho zoberú do Haasu, kde mu pre rok 2022 postavia auto na mieru a potom im všetkým ukáže :grinning:

Dnes to bola reklama na Mercedes a bolestivý závod pre mnohých ďalších - Verstappen, Gasly, Albon, Vettel, Russell a v neposlednom rade mechanik Lanca Strolla (au, to proste bolelo i pri pozeraní; snáď bude v pohode). Mimochodom nie že by som chcel nejak spochybňovať Strolla, ale posledných pár pretekov je v jeho podaní celkom fiasko.

Nakoniec tomu závodu pomohol SC a mnohé vypadnutia, inak by to bola fakt nuda.

Dnes podľa mňa tie preteky neboli až taká hrôza ako som čakala. Pôvodne ako na Mugelle sa o to postarali najmä nehody.

1. Mercedeseu treba pogratulovať k double aj 7 titulu. Dnes Hamilton zase ukázal prečo je tak silný. Vyhrali by s VS aj bez neho., tam podľa mňa nie je o čom diskutovať. Valteriho dnes nechcem komentovať mal poruchu, takže reálny výsledok to moc nebol, takžko povedať čo by sa stalo nemať ju a ak by ju nemal možno by ozaj aj vyhral. Nedá sa povedať že to je jeho vina že znova vyhral LH.

2. RB to bola dnes aboslútna tragédia. Bez tej poruchy MV mohli aj vyhrať a minimalne mať cenné 2 miesto. Bohužiaľ stalo sa znova čo sa stalo a zaurádovalo Pirelli.
    Alexa tiež asi nemá zmysel komentovať. Ten sa obávam že sa dnes odpísal úplne asi aj z F1 ako takej ak to RB myslel vážne tie reči. Čo je ťažko určiť = stále sú tam aj Thajci.

3. Renault. Ocon škoda, vlastne ani neviem čo presne sa mu tam stalo. Ricciardo ale rozhodne výtazne lepší ako on a vyťažil z tej situácie absolútne maximum. Nikdy som neverila že tie pódia dá 2 tento rok. Rozhodne si to ale zaslúžil. Jedno z mála pozitív pre mňa dnes.

4. RP. Absolútne pokazil nakoniec pretek Perézovi, ale zase nestať sa čo sa stalo tak dnes mohol z toho aj vyťažiť takže ťažko to nazvať chybou. Aj tak celkom slušne najma po štarte z 11 miesta na Imole, vôbec neviem čo tam predvádzal ale masaker toto. Stroll potrebuje ešte komentár to čo spravil v pretekoch ešte OK, stalo sa ale tie boxy boli čo ? Veď ho mohol zabiť alebo výrazne dochrámať. To bol hrozný pohľad.

5. Mclaren dnes hrozne slabo, vyťažili len zo situácie inak to nebolo nič moc, väčšinu času boli blýzko Williamsu bez bodov.
    6 . Ferrari to je Ďalší adept na cenu debili pretekov spolu zo Strollom. Leclercovo 5 miesto nie je zlé ale neviem ani či na tej trati bol, nejako ma dnes nezaujal. A Vettel dnes svojou jazdou mohol mať v kľude pekné body. Ale berie to už s humorom. Asi iné neostáva len prečkať do konca. Je to tragédia v pohybe keď ide auto aj on dodrzbú to boxy.

6. AT škoda dnes Gaslyho mohlo to dopadnúť ešte omnoho omnoho lepšie. Ale bohužiaľ znova porucha, má ten chalan dosť smoly. Kvyat podľa mňa dobré 4 miesto, zo šťastím ale uznať mu to treba, bojoval aj o pódium a má pekné body pre AT.

7. Alfa Romeo. Pre mňa tím pretekov. Čo dával Kimi, ako to nakoniec všetko zvládli a čo dal Giovinazzi. Tak to dnes bolo ozaj klobúk dole. Body si dnes viac ako zaslúžili. Kto chce Kimiho na dôchodku tak tu to za posledných pár pretekov má. Kimi mi spravil apsoň trošku radosti dnes.

8. Haas boli tam oni dnes vôbec ? nebyť Magnusena a jeho boľavej hlavy ani neviem.

9. Čo povedať. Latiffi má dnes ďalšie zázračné 11 miesto ku ktorému nevie ako prišiel.A aj keď výrazne zaostáva tak ostáva pred tímovym kolegom. Ak by dal dnes bod svet sa skončil.

Ako vravel Alex Albon----Geooooorge ???
Tu sa nedá povedať nič. To bola bohužiaľ jeho chyba. Technická porucha to určite nebola ( teda by ma veľmi veľmi prekvapila lebo na toto by muselo svinsky odísť riadenie, čo sa už dnes v F1 sa takto ozaj nestane ani Williamsu). Sám to uznal že je na vine len a len on a napísal na Twitteri aj ospravedlnenie sa celému Williamsu.
Ja už nechcem preteky v Taliansku, ja už v nich nechcem pre neho body a už hlavne nechcem žiadne SC :sob: Ten chlapec urobí 2 väčši chyby za sezónu v pretekoch a 2x v takomto momente. Jeho najväčší problém nakoniec bude jazda za SC. A už nechcem počas pretekov počuť, že dnes dá body…lebo ako vravím, potom vždy príde katastrofa.
Dnes rovnako ako v Mugelle neurobil nič zle…vôbec nič až do toho konkrétneho momentu. Mal tempo dobre šanoval gumy. A potom toto…ja vlastne neviem ani čo to mohlo byť že ho to takto vyhodilo z trate. Neviem si toto ničím vysvetliť. Čo vlastne urobí pretekár aby sa toto stalo, videli ste toto už niekedy ? Ja asi nie.

Dnes to mohli byť nie 1 ale 2 body. Dnes by som bola 100x radšej keby skončil 11. Ja som sa poviem uprímne splakala a (ak nerátam tragické nehody) asi nikdy mi nebolo po pretekoch tak ľúto a nikdy som nebola z výsledku tak veľmi sklamaná (alebo neviem ako to nazvať) Myslím že aj on a nejde mu to zazlievať. Vidieť toho chalana ako sa mu toto udeje a ako sedí pri trati v úplnom zúfalstvem, nechce s nikým hovoriť a nemá chuť ani vstať a odísť, musí byť ľuto už len ľudsky každému. Je to proste kruté bez ohĺadu na okolnosti. Po tom ako vedie ten Williams, vždy ide naplno a drží hlavu hore je toto príliš kruté. A bude mať môj obdiv ak toto mentálne 2x za sezónu prekoná, viac ako keby získal ten bod.

Dnes si znova vypočujem svoje a asi aj do konca sezóny, ale uznávam že bude zaslúžené, slepá nie som ani ja.

1 lajk

Ano a v Sochi bola hlavna pricina problemov vcela. Mozno mal poskodenu podlahu, uznavam. Ale rozhodne to nebola hlavna pricina problemov. Bottas na Hamiltona v zavode nema nikdy, nie len dnes. Nie je na tom nic zle, Bottas tam nie je od toho, aby Hamiltona ohrozoval. No neda sa vyhovarat na podlahu, ked predviedol vykon, ktory absolutne zodpoveda jeho standartom.

Russellov problem nie je to, ze robi chyby. Jeho problem je to, ze nevyuziva sance. O to viac je tato chyba smutna. No netreba do neho za kazdu cenu kopat, ked je na dne. Je este mlady a treba dufat, ze sa pouci. Jedina moznost je nadalej predvadzat konstantne a dobre vykony, ako to robil doteraz a potom pridu dalsie sance na body, to je len otazka casu. A ked ta sanca pride, nemusel by to napalit do bariery za SC, to by bolo celkom fajn. :wink:

Podobnu chybu spravil aj Grosjean, tusim v Baku 2017. Aj Vettel v Abu Zabi 2012 si odpalil kridlo za SC. Takze Russell nie ani zdaleka prvy, ani posledny, kto chyboval za SC.

2 lajkov

Dobre, netreba tu toho Russella dramatizovat. Urobil hlupu chybu (tak ako Max v Monaku napriklad), stane sa. Je mlady a nakolko o rok tak ci tak ostava vo Williamse, bude mat este dost prilezitosti ukazat, ze na to ma. Ked nadviaze na svoje dobre vykony a vyvaruje sa chyb, tak tie vysledky pridu. Casu bude mat dost, nakolko o rok do Mercedesu nejde, ho tato chyba mrziet az tak nemusi.

1 lajk

A co rivalita Hamilton-Alonso, Hamilton-Massa, Hamilton-Rosberg, ci Hamilton-Vettel? A mozno sa s trochou stastia este dockame aj Hamilton-Verstappen…

1 lajk