Pirelli tímom odporúča, aby na hladkom asfalte v Imole volili jednozastávkové stratégie. Jeden stint by mali jazdci absolvovať na softoch a druhý na stredne tvrdej alebo tvrdej zmesi. Dvojzastávkové stratégie budú v menšine. Okrem toho, že sú pomalšie, nahráva jednozastávkovej aj fakt, že v Imole sa nedá veľmi ľahko predbiehať.
Gasly čtvrtým místem ve kvalifikaci vyrovnal svůj nejlepší výsledek z loňského Německa, kde skončil závod na 14. místě, odstoupil po kolizi s Albonem ke konci závodu.
Skoda Gaslyho poruchy, mohlo to byt zaujimavejsie. Mozno by dal aj dalsie podium.
Russel to iste co kedysi Gosjean tusim v Baku. Som zvedavy na reakcie…
Tak ja to vravim uz dlhsie, Max je jediny jazdec ktory sa vie postarat o zabavu
Dnes sa ale musim zastat Vallteriho. Ano je pomalsi ako Lewis ale to nieje hanba, ale treba si skusit predstavit ako sa on asi citi v tom time ked vsetci vieme ako sa snim v porovnanim s Lewisom zachadza. Zacalo to uz pred sezonou ciernym autom a k tomu ten Lewis ma aj castokrat stastie (napr. dnes s VSC) co mu asi na psychicke tiez nepridava. Plus Lewis ma vplyv na strategiu zatial co Vallteri musi slusne posluchat, cize odhliadnuc od toho mi je skor Vallteriho luto.
K Ricimu sorry ale musim to spomenut … RICI --> TOP TEAM. S renaultom druhy krat podium kalap dole.
Albon aj ked fakt proti nemu nic nemam ale na mieste RB by so stavil na niekoho skusenejsieho – Checo alebo Hulk… Osobne by som bol za Hulka
Na konci fakt kalap dolu aj pred Lec ze ubranil proti Chekovi inak dost nuda cely zavod.
A Ferrari no ked to nejde tak to nejde proste.
Verstappen dnes predviedol krasny vykon, mal vybornu rychlost, zdolal jeden Mercedes a potom zase smola, uz tretikrat v sezone. Co sa da na to povedat.
Russell mal konecne sancu a body a zahodi to takouto hlupou chybou. V ostrom zavode isiel paradne a za SC to zbabre. Toto si nemoze dovolit.
A ked Vettel konecne ma dobre preteky a vyborne manazuje pneumatiky, tak mu to Ferrari znici. Hanba tento tim.
Co sa tyka Bottasa, podla mna mu dnes nemozno nic vycitat. Bottas nie je jazdec, ktory by mal zvladat take situacie, ake boli dnes- dokazat v rozhodujucich okamihoch zrychlit a zdolat Hamiltona. Nie nahodou som pred zavodom predpovedal, ze Hamilton da overcut. Bottas je dvojka. Dokazat v rozhodujucich fazach zavodu zdolat Hamiltona, od toho su tam jazdci ako Verstappen, Leclerc, Vettel. Netreba si preto vybijat zlost z nudy na Bottasovi. Problemom je rychlostna prevaha Mercedesu, nie pomaly Bottas. Bottas si svoju ulohu plni dobre.
Gratulacia Ricciardovi k podiu, to je pre mna najvacsi svetly moment zavodu. Tesim sa aj z Albona, dufam, ze dneskom rozhodol o svojom osude, zahanbujuci vykon ako vzdy.
Peknu rychlost malo aj Alpha Tauri, skoda Gaslyho vypadnutia. Aspon Kvyat dosiahol pekny vysledok.
No Hornerove 2 vikendy v ktorych sa Albon mal ukazat boli jeho dve najhorsie GP od momentu kedy vymenil Gaslyho. Asi im uz naozaj nic neostava iba ukoncit trapenie a oznamit Hulka.
Dobrá fraška, VS zbytočne na niekoľko sekúnd aby si niekto v pohode mohol prezuť a vyhrať, veď má málo bodov. Na to sa už nedá ani pozerať a vraj kráľovná motoršportu.
Hamilton by sa na prvom mieste pravdepodobne vratil aj tak. PS delta time bol 27s a Hamilton mal naskok vyse 28s a narastal. V konecnom dosledku to nic nezmenilo.