LIVE: Druyhý tréning na VC Austrálie 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Motorový nováček má vyšší strop i vyšší hodiny na testing.

Jinak by mě zajímalo jak to funguje. Co to zahrnuje a nezahrnuje.
Mercedes se 4 zakazniky nemůže mít stejný rozpočet jako 1 motorář.

Takže to bude nějaký paskvil na oko, aby se neřeklo.

Alonso je v pasti, obávám se, že tohle je i pro něj neřešitelná situace. Co na tom že rychlostně byl pořád mezi nejlepšími, co na tom kolik toho obětoval pro F1, tady mu to evidentně hodně lidí přeje. Bude to asi hodně smutné zakončení…tohle je druhá rána pěstí od Hondy a asi finální. No aspoň vidíme jak moc je tento sport individuální.

…ale its not over, until its over.

1 lajk

Bohužel, nedovedu si představit, že by Honda od července nasadila motor, který by byl spolehlivý a neměl takovou obrovskou ztrátu

1 lajk

Tak z historie víme že tohle nemá rychlé řešení. Hlavně ne s lidmi kteří se snaží udělat top motor do F1 a zkušenosti mají na solárních panelech. :skull:

1 lajk

Lidi šli dělat soláry, ale problém je na straně AM :face_with_bags_under_eyes:

2 lajkov

Ak bola nedostatočná spolupráca/komunikácia/jazyková bariéra tak za to nemôže nikto iný ako Aston s Hondou

1000014123

1 lajk

Myslím že kolem těchto věcí musela být i ta událost s Neweyem a Cowellem. Někdo v AM byl hodně naivní.

2 lajkov

Aston určitě nebude bez chybiček ale konečnou zodpovědnost za motor má nepřekvapivě motorář.

A on to není první mostr fail Hondy v moderní historii, že?

5 lajky

Ale bude se vytahovat jak strašně ubližil Alonso hláškou GP2 engine Hondě. Stačí se podívat co od nich schytal. GP2 engine bylo to nejmenší co k nim mohl říct a měl pravdu.

2 lajkov

To ja viem, vie to aj McLaren a divim sa, ze Aston si nedaval vacsi pozor. Takuto situaciu si neviem predstavit a viem o com hovorim. Pri rozbiehani projektu sa vypracuje timeplan, ktory sa sleduje, ci sa plnia ciele, priebezne sa robia navstevy, ak jedna ci druha strana nekomunikuje transparentne alebo vobec, robia sa extra navstevy, pomaha sa s inzinieringom atd. Proste nieco sa robi. Ako hovorim, tuto je to zlyhanie manazovania na oboch stranach. V Honde ocividne podcenili situaciu a v Astone tomu nevenovali ziadnu pozornost. Viem, ze komunikacia s Japoncami je tazka, najradsej robia sami a za zatvorenymi dverami, ale toto je partnersky projekt.

Stale mi vrta hlavou podstata problemu a info k tomu asi nebude. Vibracie sposobuje motor Hondy? U nich na stolici to nevibrovalo? Ked Alonsovi drkocu zuby, Strollovi brnia ruky a rozslaha to baterku tak im to muselo pomaly rozbit dynamometer. To naozaj zatajovali? Alebo vibracie sposobuje motor Honda ale az po vlozeni do auta? Potom ide o spolocny problem

2 lajkov

Honda testovalaa na stolici jen maketu, kterou ani nenastartovali

1 lajk

Ako bežalo dynamo, keď motor ani nenaštartovali? Či prvý štart motoru bol v Barcelone?

Tady to ľudia prajú hlavne vám, nie Alonsovi. :slight_smile:

První byl v továrně AM a vibrace rozsypali šasi, tak měli zdržení pak do Barcelony

No, Alonso uz jednou s Hondou pohorel, jestli bude tohle repete nebude to hezkyy…

Už jednou mu to vyšlo s Red Bullem. Vyjít to podruhé. Asi ale neočekával takové problémy. A asi málokdo.

1 lajk

Pre mna je najatie Checa a Valtteriho ultimativny sposob, ako sa vzdat akychkolvek ambicii nad ramec pravidelneho dovazania 13. miesta este predtym, ako sa prvykrat rozsvietia startove svetla.

Přemýšlím, co odpovědět, a asi není co. To, co píšeš, vlastně vůbec nepopírá, co jsem napsala já :smile: . Nic se nedá opakovat, tím spíš, že nynější situace se stropy a omezeným testováním je jiná než když se připojil k Red Bullu. Prostě to dopadlo takhle :woman_shrugging: .

1 lajk

Pro mě je jejich angažmá legitimní způsob jak za málo peněz získat hodně. Waltteri je podle mě zkušený se zkušenostmi z top teamu a dává dobrý feedback. Checo nese peníze a je solidní pilot se zkušenostmi z top teamu. Pravda asi trošku lenivější, ale velice rychlý a vynalézavý. Rozhodně ve městě.

Ale já ti přeci neodporuji. Vždyť jsem ti dal srdíčko jako souhlas. Jen jsem naspal xo mu tak mohlo běžet hlavou. Protože jak píšeš jinak to moc smysl nedávalo. Jo to kdyby šel k Ferrari, to by byla jiná píseň.

1 lajk