LIVE: Druyhý tréning na VC Austrálie 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 05:58

Prvá veľká cena nového ročníka sa rozbieha. Piatkový program zavŕši druhý tréning na okruhu v Melbourne, na ktorý sa tímy pripravujú prakticky už celé roky. Zelené svetlá zhasnú na konci boxovej uličky o 6.00 h nášho času.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/227894/live-druyhy-trening-na-vc-australie-2026

1:15.096 Pole Norrisa z 2025

Audi jazdí neskutočne skvele, klobúk dole pred nováčikom :+1:

1 lajk

Audinka zatím moc hezky. Jinak je to ještě takové syrové, těžko říct. Mercedes začíná vystrkovat růžky.

1 lajk

Nejhorší vozy jsou Alpine, Cadillac a Aston.
U Alpine se potvrzuje, že je tenhle tým na odstřel.

Zatiaľ Audi vyzerá že nahradí Williams v pozícii 1vého tímu za top4. Uvidíme koľko pohonné jednotky Mercedesu skrývajú kompresného pomeru :upside_down_face:

Cadillac na to má právo, Alpine je v situaci jaké je a uvidíme, jaký tam bude další vývoj. Na druhou stranu, vždycky bude někdo poslední. Teď pěkně Oscar (Lando toho zatím moc nenajezdil), Ferrari se taky ukazuje dobře.

Já mám zatím nejvíc ze všeho pocit, že se po té změně měření nestane vůbec nic, no ale nepředbíhejme :slightly_smiling_face: .

Cadillac je novější tým, než továrna Astonu, takže tam je vše OK a zdá se, že má větší potenciál, než Alpine.

Výkony Alpine a zejména Astonu jsou nedůstojné F1.
Ámen.

Jedno je jisté. Kvalifikace bude pomalejší.
V kvaldě bude max 7MJ, v tréninku je povoleno 8,5MJ.

Umělá show. Dávám si pauzu.

2 lajkov

Ty joule mě baví. Když sepisovali pravidla, tak měli v komisi jako hlavního poradce Rajka Dolečka. :winking_face_with_tongue:

107% čas najrýchlejšieho Alonso tesne splnil, Stroll tesne nesplnil, ak to takto dopadne v Q tak si v nedeľu môže Stroll naplánovať tenis :tennis:

1 lajk

Jediný nováček Lindblad zatím taky hodně slušně. Na začátku sice přejel Russellovi křídlo :smile: , ale jinak ok.

A Mario Andretti se dočkal a je osobně na trati! Moc mu to přeju, ani nevím, kolik let vlastně bojovali o účast, a je to konečně tady.

2 lajkov

Emil v kačírku zajímavě odlehčil podvozek.

Checo toho zatím taky moc neodjezdil, Valteri aspoň sbírá data. Smůla.

Horner s Markom naďalej mačkajú gombíky Perezovi :grinning_face:

6 lajky

2 lajkov

Audi pekne konzistentne za svym cilem, vepredu se to bude odvijet od sikovnosti pilotu, nezalezi jestli je nekdo o 3km/h rychlejsi, zatim dle predpokladu.

Tak první dojem u mě zatím ok, vypadá to, že to půjde. Na kvaldu jsem hodně zvědavá, ale kdo není :smile: .