Leclerc: Zaujímalo by ma, kde sa vzala prevaha McLarenu | Magazín F1 - F1online.sk

Napísal ten, čo sem ako nový prispievateľ prišiel s útokmi na mňa, že ja patrím do nejakého tábora a bojujeme proti inému táboru. :clap:

2 Likes

Kto si myslí, že Red Bull nikdy nepodvádzal, nech zatají na 20 minútiek dych…

1 Like

Někteří příznivci RB to už udělali dávno.

ja neporovnavam prepad, ja som len podciarkol tvoje tvrdenie, ze sa ziadny iny tim tak neprepadol… dovody si sem zatiahol, ked som poukazal na mercedes…
Ked ti zubar vytrhne zub, povies ze ta to jedineho bolelo, lebo si z neho mal iba polovicku ? A ten co ho mal cely tak ho to az tak nebolelo :smiley:
Ty hladas dovod prepadu, ja som len poukazal na prepad… A tak isto McL sa prepadol na koniec startoveho pola s hodnou. Tak tu neries, ako keby jedinemu RB sa to stalo :slight_smile: To je cele…

A medzi ktorymi ? Pokial viem na spici bol stale mercedes za nim rb… potom sa medak prepadol aj za mcl a ferrari… a na cele bol rb za nim mcl… teraz sa prepadol rb a mcl je na cele… ale rb je stale na tom 1-2 mieste uz asi 5rokov… ak neratame druhu sedacku RB ktora body nevozi… inac by aj PK vizeral trosku inaksie a podla toho PK si tu ludia robia vlastne tabulky vykonnosti a prepadu RB :slight_smile:

Takto to bolo za cias nadlvady mercedesu. Fanusikovia vsetkych ostatnych stajni boli spojeni a kidali na Mercedes, Hamiltona, Wolfa… :slight_smile: To je dnesny obrazok fandenia novodobej F1.

1 Like

Za tym bude Bob Marshall. Po tom ako opustil RB sa tam vydali zlym smerom a McLaren sa zrazu vydal dobrym smerom.
Treba ale dodat, ze McLaren uz mal aj pred jeho prichodom (od 2022) pullrod / pushrod configuraciu, rovnako ako Redbull. Tusim to boli, alebo stale su jedine dve stajne s touto konfiguraciou. Mozno aj toto Marshallovi pomohlo pri zlepseni McLarenu.

1 Like

Preto tie trvale nasledky …

2 Likes

Těch týmu je více.

Asi nevies citat. Ja som tam pisal ze mali toho najvetsieho motivatora. A Lauda bol ozaj velky motivator a urcite vedel co treba este zlepsit ci uz vo vyvoji auta alebo aj v ramci strategii. Niki Lauda mal významnú úlohu v tíme Mercedes vo Formule 1, kde pôsobil ako poradca. Jeho angažmán v tíme sa začal v roku 2012 a trval až do jeho smrti v roku 2019. Bol kľúčovou postavou pri budovaní úspechu tímu Mercedes, ktorý dominoval v ére hybridných motorov.

Niki Lauda bol známy svojimi skúsenosťami v motoristickom športe, svojou ostrou kritikou a tiež schopnosťou motivovať tím. Jeho vplyv na vedenie tímu a na samotných jazdcov bol výrazný. Počas jeho pôsobenia Mercedes získal šesť jazdeckých titulov majstra sveta a sedem titulov v Pohári konštruktérov.

Okrem jeho poradenskej funkcie, Lauda mal aj obchodný podiel v tíme a bol veľmi aktívny v rokovaniach s jazdcami, najmä s Lewisom Hamiltonom, ktorého angažmán do tímu bol do veľkej miery jeho zásluhou.

Jeho odchod v roku 2019 bol pre tím veľkou stratou, no jeho odkaz a prínos pre Mercedes zostávajú nezabudnuteľné.

1 Like

Lauda byl k tomu velký zákulisní hráč, což se taky počítá. Nemusí se nám to líbit, ale je to tak.

2 Likes

Nemam problem priznat, ze som zmenil nazor. Ani nebudem nikoho presviedcat, ze trava je modra len preto, ze som to povedal ja :upside_down_face:

Ja tiez nie som nestranny, ale tych obvinovaciek na RBR tu bolo drasticky viac. Opat, podla mna. Red Bull tu ma viac haterov ako vsetci ostatni dokopy fanusikov. Staci sa pozriet pod clanky

3 Likes

To nenamietam nikde a ani o porovnavani (kto viac) to nebolo.
Ako napisali uz viaceri ini, kazdy dominujuci tim mal casom narastajuci pocet hejterov.
Na McLaren (ci ich predstavitelov) sa pomaly zacalo utocit, ci podozrievat atd. uz minulu sezonu (dovtedy nikoho netrapil lebo nebol ani len top tim) a pokracuje to tuto a to su na cele len cca rok (za tu dobu uz asi 5 “kauz” podozrievania), RB kraloval od 21… Predtym to schytaval Mercedes (o Ham ani nehovorim), kto tvrdi opak, musi mat nejake fanusikovske okuliare. A nenahovorajme si, ak do uvedeneho vstupi aj nejaky faktor diskusie k “rozpadu” RB ci kolizie Maxa a pod., neda sa ocakavat pokojne more :slight_smile:

Napokon, vidiet to aj pri inej teme - kritika clankov (a pocetnosti) o RB/Maxovi, ze redakcia pise co aj zahranicne portaly. Ale ked sa neustale pisalo napr. o (ne)TR McLarenu, ci Landovej psychike atd., tam to moc nevadilo.
Takze ano, nejaka fanusikovska obrana tu vzdy bola a bude, to nevadi pokial debata zostane vecna a slusna :slight_smile:

1 Like

Nestranny je tu len Matti. Vsetko co napises ty, je nazor. Vsetko co napise on je fakt.

2 Likes

Máš tam chybu, nestranny je Matti, já, Situs a Spine, jinak je to jen zaujatost

1. Lebo minulu sezonu miniDRS bolo fakt nelegalne - nepriamo to potvrdila aj FIA, ktora im zakazala to kridlo pouzivat.

2. Ich dominancia a raketovy vzostup a praca s pneu podozriva bola, ale teraz uz nikto nepise o tom, ze by mali nieco nelegalne, pretoze sa vsetko vyvratilo.

3. Nezda sa ti to trosku ako rozdiel oproti tomu, ze o RB tu stale falusoidi tvrdia, ze nelegalny bol, hoci sama FIA povedala, ze nebol?

Teba tu neberie vazne uz ani Evap, takze k tebe sa aj skoda vyjadrovat v tejto teme.

2 Likes

A Evap je měřítkem čeho? Nebo co to zas plácáš?:grinning:

1 Like

Evap je tu meradlom slušnosti, morálky a rozumnosti. Ježko je meradlom rovnováhy. A ty si tu meradlom klauniády.

1 Like

Tak na pobavení dobrý :grinning:

2 Likes

Čo ti iné ostáva ako zúfalý smiech? :joy:

1 Like