Leclerc: Zaujímalo by ma, kde sa vzala prevaha McLarenu | Magazín F1 - F1online.sk

Pred inžiniermi McLarenu musí celý padok F1 sňať klobúk. Továreň vo Wokingu je ospevovaná najmä pre takmer dokonalú prácu s pneumatikami, ale Charles Leclerc si nemyslí, že len pneumatiky sú tajomstvom úspechu papájového tímu. Pripúšťa, že veľmi ho zaujíma odpoveď na otázku, prečo je McLaren v posledných mesiacoch taký rýchly.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/208224/leclerc-zaujimalo-by-ma-kde-sa-vzala-prevaha-mclarenu

najnovsi veterny tunel + ludia z Redbullu.
Redbull 2.0 ide

Proč je McLaren rychlý? To bude určitě nějaký podvod? :stuck_out_tongue:

Konečně tě vidím bulet. :joy:

Dejv tu bulí pokaždé, když Max nevyhrává :face_with_hand_over_mouth:

Já myslím že tuhle věc chystali delší dobu, Stella to avizoval rok dopředu že udělají něco, co se bude dát použít i v dalších letech a mluvil o podvozku.

Taky už předem změnili pravidla na přiští rok, a to se ještě nevyjelo …nesmí se chladit pneumatiky., příště je zakážou zahřívat.Směšné…

Ferrari má taky novej tunel.

ono by ten vzostup mclarenu bol vnimany uplne inak ak by rb nedoje…bal svoje totalne dominantne auto, tak ako sa to nikomu pred nimi nestalo
ak by neprisiel ten velky prepad redbullakov tak mclaren by bol stale za nimi a nebol by ten jeho vzostup tak napadny. islo by o vyrazne zlepsenie ale pozornost by bola stale na vitaznom redbulle a bolo by to celkovo vnimane inak ako dnes

2 Likes

Nejrychlejsi je Red Bull.

Je to jednoduche,Mclaren pouzival roky stary veterny tunel este od Toyoty a pred 2 rokmi postavil uplne novy veterny tunel a ihned isiel na celo.Ferrari ma este stary tunel,ma viac ako 10 rokov a to je v sucasnej F1 doba kamenna…

A co mercedes po roku 2021 ? Tiez im to neslapalo. Prepad bol vacsi, ako teraz u RB.
Ked si na vrchole, dokazes sa tam udrzat rok/y ako u koho, ale dalsia cesta vedie uz iba dole :slight_smile:

To plati len ked je rychly Red Bull :upside_down_face:

2 Likes

Podla mnohych komentov k McLarenu tuto sezonu (vratane teba) k clankom o vode v pneu, zadnym kridlam, prednym kridlam, chladeniu atd. je lahko preukazatelne, ze to neplati len pre RB :wink:

1 Like

Rozdiel je v tom ze Mercedesu neprospela zmena pravidiel. A je dost mozne ze tym najvetsim motivatorom bol prave Niki Lauda ktory mohol mat velky vplyv na vyvoj auta. Po jeho smrti uz to nevedia tak vsetko poskladat dokopy. Naopak RB sa zo suverene najsilnejsieho dominujuceho timu prepadol na 2 mozno 3 najrychlejsie auto behom 2 sezon pri tych istych pravidlach a tam podla mna je za tym odchod Adriana Neuwyho ked oznamil odchod uz v minulom roku a RB ho odstavil z vyvoja monopostu

Az taka pravda to nie je - ze keď sa ocitnete v poslednom roku danej sady pravidiel, všetko sa zvykne vyrovnávať. V roku 2020 to urcite neplatilo, Hamilton si v pohode prisiel po titul. Rok 2021 bola covidova prechodna vec, ktora sa neplanovala.

Hadat sa nebudem, mam kratku pamat, ale k vode v gume som sa nejak extra nevyjadroval pokial viem. Kridla minulu sezonu mali vycihane, za tym si stojim. Ta flexibilita tam jednoducho bola.

A hlavne nemyslim si, ze som ich obvinil z podvadzania. Len medzi diskutujucimi panuje minimalne dvojaky meter. Ked na nieco na z ysenie vykonu pride RBR, je to podvadzanie, ak vyhodu ziska Mercedes ci McLaren, je to len vyuzitie sedej zony, vagnych pravidiel.

Keby RBR najde nieco, co ich vystreli na konci cyklu pravidiel na spicu(kedy sa ma vykonnost dorovnavat), automaticky to znamena podvadzanie. V McLarene je to sikovnost a prebrati ludia. Just sayin’

2 Likes

Tak to tu fans RBR prokazují opakovaně. Nechápu, proč si zarovna ty na tohle stěžuješ

1 Like

No a ja ti len oponujem, ze to co ty vycitas, ze niektori pisu, ci pisali o RB, pisu ini, ci aj ty osobne (nie ze ty tomu kralujes hehe) o McLarene, cize neplati, ze je to jednostranna zalezitost.
To nepisem ako nazor, ale fakticky take prispevky najdes :slight_smile:
A tym, ze som reagoval na teba, nepripisujem vsetky uvedene veci tvojim vyrokom, tak som to nenapisal, ani nemyslel :slight_smile:

Neviem ako inak sa da nazvat napr. toto:

Ale nepisal som to aby sme sa hadali, nazor si urobi kazdy sam, len cisto fakticky, bez emocii, sa da lahko preukazat, ze to nie je len o RB (ja som napr. take nikdy nenapisal…).

1 Like

… to není obvinění z podvádění, to je jen popření legálnosti :smile:

3 Likes

zabudas na jednu podstatnu vec, ze mercedesu to prestalo slapat po velkych zmenach pravidiel
teraz nebola absolutne ziadna zmena pravidiel ktora by ospravedlnila taky prepad

porovnavat prepad mercedesu po roku 21 a prepad rb po 1/3 roku 24 moze len …

to snad nemyslis vazne, ze lauda sa podielal na vyvoji auta :slight_smile:
a s cim im asi tak pomahal, nosil im kavu a pizzu ako miso vo ferrari? :slight_smile:

laudu do mercedesu zobrali z jedneho jedineho dovodu a tym boli velmi dobre vztahy s berniem. ten robil mercedesu prieky a nechcel im dat ziadny bonus ked sa vyjednavala nova CA lebo mercedes bol podla bernieho novy tim bez historie a zrazu ked dali podiel laudovi tak mercedes dostal tretiu najlukrativnejsiu ponuku po ferrari a redbulle od bernieho
a nasledne robil takeho akehosi reklamneho panaka. on sa na vyvoji nijak nepodielal, nemal na to vedomosti