Kedy sa dočkáme žien vo Formule 1? V nasledujúcom desaťročí, predpovedá Coulthard | Magazín F1 - F1online.sk

Nemuzes mi zjistit jak se to presne jmenuje, youtube nic nenabizi, kdyz hledam Star Racer reality show vyjedou mi holky s ptakama, nekecam…

1 Like

Otazka odkud zenske do FW prichazi, neznam podrobnosti, jestli si prosly cestu jako chlapci, nebo to jsou modelky naucene na simulatoru, podle toho co jsem videl, to druhe…

Ten Star Racer na videu pro me zatim nedohledatelny…skoda…

Urcite bych sledoval lokalni verzi, misto dance, lokality, treneri i soutezici, o ty by rozhodne nebyla nouze…

No tak máme to trošku jinak, pro mě je Black Album z prvních pěti nejslabší - přestává to být ten thrash/progressive metal, ale taky na něj nedám dopustit, jen už to neni Ta Metallica. kdyby žil Cliff Burton, tak by podle mě Black Album nevzniklo - Metallica po tom incidentu :pensive: dokázala ukázat i jinou polohu a pokud říkám, že už se i to nelíbí, stále je mám rád a i v dalších albech se najdou skvělé songy. Pro mě prostě jen objev jejich prvních LP znamenal nastavenou laťku moc moc vysoko. :slight_smile:

Master of Puppets, Ride the Lightning, …And Justice for All … jsou top a nevím jestli bych jedno řadil nad druhé.
Kill em All je něco jako Terminator 1, to se mi právě líbí taky. :sweat_smile:

2 Likes

Maratón je hodne o stavbe tela (chudý) a vytrvalosť, šprint je už dosť bližšie k F1 - silovo rýchlostný sport svalnatejsie ženy ( a halvne krk). Žien čo by zvládli fyziccky F1je dost ale % zas tak moc nie.

Lewis na 98% je Valtteri

@spineIesssheep Ja osobne zase kvalitou a melodickosťou skladieb radím najvyššie nasledujúce albumy Load (1996), Reload (1997), Garage Inc. (1998), S&M (1999) a S&M 2 (2020). Najstaršie albumy, ktorými Metallica prerazila sú samozrejme kultové a albumy Ride The Lightning, And Justice For All a The Black Album obsahujú také pecky ako For Whom the Bell Tolls, Fade To Black, One, The Unforgiven a Nothing Else Matters, takže nie je o čom :slightly_smiling_face: Metallicu mám celkovo na 1. mieste, nasleduje Linkin Park, Saint Asonia (predtým Three Days Grace), Apocalyptica, Slipknot, Nirvana, The Offspring, Papa Roach, Godsmack, VV (HIM), SOAD atď :slightly_smiling_face:

2 Likes

Áno? to čítam asi prvý krát, ale hold, proti gustu žiaden dišputát :slight_smile:
Black je práveže jeden z najlepšie, ak nie aj najlepšie napísaných albumov, a to nemyslím textami (ktoré sú dobré a chytľavé) ale myslím to technicky resp. čo sa týka hudobnej stránky. Preto mne osobne prídu aj tie “vedľajšie” skladby taktiež zaujímavé, ja sa osobne do toho až tak úplne do detailu nevyznám, nejaké základy viem ale rozhodne to viem rozlíšiť, keď sa mi albumy “zlievajú” a kedy to vie byť viac vyvážené - práve Black mi príde v tomto najlepší.
Napr. Kill em All mi príde všetko na jedno kopyto, možno len Four Horsemen trocha vyčnieva. Ale chápem :slight_smile: , mne osobne tie thrash metal songy prídu príliš identické, ale určite si ich rád vypočujem. :slight_smile:

1 Like

Ja som tieto novšie počul len tak letmo, že či ma to chytí a bohužiaľ sa tak nestalo, preto skôr dookola počúvam len prvých 5 albumov. :slight_smile:
Tieto skupiny (okrem Nirvany) si už až tak nejdem :slight_smile: , skôr si rád vypočujem klasiky typu: Iron Maiden alebo Black Sabbath (najmä s Diom, ktorý je podľa mňa najlepší spevák metalu).

1 Like

Tak ono hlavně na ty první alba je třeba si asi více zvyknout, mně se master of puppets na první poslech zase tak nelíbil, pak mě to ale chytlo a nepustilo - neoposlouchá se. Je to opak více mainstreamových tvůrců - tam se to často oposlouchá velmi rychle. Pro mě je Black skvělý, ale už to míří na ten mainstream no. Proto je taky jejich nejvíc prodávané album, ale nejlepší rozhodně ne.:stuck_out_tongue_winking_eye:

Hej, to je pravda :slight_smile: , Black definitívne otvára cestu viac laickej verejnosti, vidno to aj na tom, že napr. Enter Sandman, Nothing else matters a Unforgiven hrávajú aj mainstream rádiá skoro dookola, iné pesničky som jakživ nepočul, pokiaľ som si nenaladil nejaké rockové rádio. :slight_smile:

Je to individualní a asi chapu že někomu se víc líbí Black, teda vlastně nechápu - pokud by ta alba měl naposlouchaná, tak to nechápu. :smiley: Ale pokud to občas někde zaslechne, tak beru, že Black je chytlavější.
Pro mě je napaditost, drive, originalita větší v těch prvních 4 s tím že Black je skvělé album, ale mířící na širší publikum, které mělo obrovský dopad na hudební průmysl.

Myslím, že v mainstreamových rádiách hrávali aj ďalšie skladby ako Fade To Black, One, The Unforgiven II, Whiskey In The Jar, Turn The Page, The Memory Remains, Until It Sleeps, Mama Said a možno aj nejaké iné. Sú to všetko výborné skladby a okrem prvých dvoch spomenutých sú tieto skladby z albumov od 1996 (Load) a neskôr, kedy bola skupina hudobne a zvukovo stále vyzretejšia. Tieto “neskoršie” albumy obsahujú aj ďalšie vynikajúce skladby ako Bleeding Me, Hero Of The Day, Wasting My Hate, The Outlaw Torn, Fuel, Die Die My Darling, Astronomy, Tuesday’s Gone, So What, St. Anger, The Unnamed Feeling, The Day That Never Comes, The Unforgiven III, Confusion, Halo On Fire, ktoré v rádiách síce nezvykli hrávať, ale osobne ich radím kvalitatívne vysoko a nikdy sa mi neopočúvali, ako spomína aj @spineIesssheep. Metallicu vo svojej podstate nepovažujem za mainstreamovú, a aj napriek tomu dosiahla svetovú úroveň.

Metallica jednoznačne vydala najlepšie albumy od albumu Kill ’Em All po album The Black . Tie albumy boli každý trochu iný , ale ak si si ich napočúval , každý je super. Od albumu Load kapela začala hrať pre iného fanúšika. Toto už nebola Metallica ako som ju poznal. Je zaujímavé že Metallica vykopla Dava Mustaina pre agresívne správanie a alkohol. Ten istí Dave Mustaine založil kapelu Megadeth a má asi toľko vydaných albumov ako Metallica. Asi nebol až taký neschopák. Možno keby bol zostal , mohlo to byť inak.

1 Like

Ja to píšem len z vlastnej skúsenosti, čo sa týka slovenských rádií, ako Express, Vlna, Europa 2, prípadne BestFM = na nich som fakt počul len tie tri, ktoré som vymenoval :slight_smile: .
No oni sú v podstate dosť mainstreamoví, čo sa týka tohto žánru, je to taká vstupná brána, vieš potom ideš hlbšie, a tam máš napr. skupinu práve ich bývalého člena Mustaina = Megadeath, skupina, ktorá patrí do tej “veľkej štvorky” (Anthrax a Slayer) ale povedal by som, že Metallica je jednoznačne z nich najviac mainstream.

1 Like

Mustaine sa vraj rád bije, keď si vypije (resp. tak to sám popísal u Rogana v podcaste :smiley: ) a Hetfield spolu s Ulrichom skôr len rozbíjali a ničili veci, čo Mustaine považoval za taký idiotizmus, pričom od nich nebol veľmi rozdielny :smiley: . Pôsobí dosť namyslene, ako taký pózer ale povedal by som, že to vie aj doložiť svojím umom na gitare, čiže síce je to taký možno niekomu nepríjemne javiaci sa človek ale aspoň vie dobre hrať na gitaru a písať “riffy”, z ktorých Hammett a Hetfield čerpali dosť dlho.

Hypoteticky, keby si zobral Mustaina, Burtona a do toho nejakého bubeníka, ako bol Bonham, prípadne by možno stačil aj McBrain, tak by si mal dosť zaujímavú kombináciu, len by to ešte chcelo niekoho s podobným hlasom, ako Hetfield, celkovo by to bola fakt dobrá metalová kombinácia.

Hammett a Hetfield nie sú zlí gitaristi, najmä Hetfield vie byť dosť dobre agresívny, keď treba “shreddovať”, ale Mustaine je jednoznačne lepší. Bol to skôr súboj ega, Mustaine bol namyslený a Metallica bola Hetfielda a Ulricha, ak sa nemýlim, čiže sa ho rozhodli vykopnúť, kvôli tomu, že im kecal do všetkého a niekedy aj právom, pretože je lepším a technicky viac zdatným, keďže väčšinu technických znalostí o hraní na gitaru sa Hetfield a Hammet naučili od Burtona, ktorý ako jediný v skupine bol “vyučený” basgitarista resp. jediný z nich mal muzikálne vzdelanie. :slight_smile:

Chlapík v tomto videu to celkom dobre vysvetľuje, ohľadom Black: Music Snob's Metallica album tier list - YouTube :slight_smile: .

Já myslel, že ho vykopli kvuli tomu že bral drogy. Za alkohol by to bylo zvláštní, protože sám Hetfield byl několikrát na protialkoholním. :thinking: :grin: Nicméně uznávám, že v sestavě Hetfield, Mustain, Burton, Hammett, Ulrich by to bylo docela maso. :exploding_head:

Tak prezentu svuj nazor a celkem s ním souhlasím, nicméně když vezmeme nějaký průměr, kde to hodnotí více lidí, tak je to asi takto (hodnocení od 1 do 5):

…and justice for all má bohužel trošku pokažený zvuk/produkci - nějak tam ztlumili basu, jinak by dle mě mělo ještě vyšší hodnocení srovnatelné s Ride a Masterem, ale já si na jeho zvuk zvykl a řadím ho na stejnou uroveň.

Osobně jsem to hodnotil tak, že Kill, Ride, Master, Justice 5/5
a Black Album (Metallica) 4,5/5
Je tam i parametr objektivity (nevím jak ho vyhodnocují) uživatele a je fakt, že tam mi to ukazuje, že moc objektivní v hodnocení alb nejsem, asi mě to vyhodnotilo celkem jako fanboye. :man_shrugging:
:smiley:

2 Likes