Pravidla zůstanou stejná, jen by se změnila metoda měření. Ale nevěřím, že to lze měřit, aby FIA měřila za jízdy 22 monopostů.
Samozřejmě, že to změřit jde, jak myslíš, že se měří průtok paliva? Za pokojové teploty, kdy monopost stojí v garáži?
A ako by si to za jazdy meral?
Není potřeba to měřit za jízdy. Parametry jsou dané. Pokud je stanovena metoda, není potřeba konkrétního výsledku. A velmi často to ani nejde.
Ta metodiky nebude, že se změří “tlak” a z něho se stanoví kompresní poměr. To není potřeba. Pouze se změří a stanový snadno meřitelné hodnoty.
Lze to udělat například tak, že máš daný objem po kompresi. Znáš roztaznost materiálů při konkrétních teplotách a jsi schopen podle ověřeného modelu nasimulovat změnu objemu, před a po kompresi. Samozřejmě to může být komplikované, ale rozhodně ne neřešitelné. Pak už by ti stačilo jen sledovat teplotu v motorovém prostoru, teplotu hřídele, nebo čehokoliv co si usmyslíš.
Určitě je to proveditelné. Ne sice jednoduché, ale spíš z toho hlediska jak tam zakomponovat všechny proměnné.
Sorry, posledne dni sa hras na zelenych muzickov ty. V pravidlach je jasne dane, ze ten kompresny pomer ma byt taky stale. Dalej sa nemame o com bavit. Proste bodka, koniec. Mozeme sa bavit, ze su zle napisane pravidla, ale sucasne znenie je jasne. Ak to Mercedes obchadza (na co si pockajme), tak jednoznacne pravidla porusuje. Bodka.
Mně přijde Helmutkova argumentace normální. I když s ní v plném rozsahu nesouhlasim. Vidíte problém moc černobíle. Kdyby to tak bylo, FIA by to neřešila.
ako ano. Maju nejaky strojarsky CAD software. Na mikrometre presne rozmery vedia preratat roztaznost materialu, tepelnu vodivost, uplne vsetko. V pravidlach je ale nieco stanovene a podla toho sa to ma robit. Nemozu si zrazu vycucat z prstu inu metodu.
No to už jsem psal výše. Podle mě můžou. Tak jako v případě křídel, motoru Ferrari a já nevím čeho všeho. Podle mě, klidně mě oprav, se tady jedná o nějakou technickou direktivu. A tu můžou měnit libovolně. Tam má FIA volné ruce. Na tuto změnu v pravidlech nepotřebuje konsensus s teamy.
Protože tohle není změna pravidel, ale změna metodiky měření. Ale samozřejmě je to diskutabilní a určitě by to nebylo tak snadné, jako vyřešit to širším těsněním, jak psal Ferda.
Já si teda taky myslím, že to je bouře ve sklenici vody, ale uvidíme. Nicméně jestli to je obejití pravidel, tak to na startu nemá co dělat. Padni komu padni.
ono uz len fakt, ze FIA musi vydat direktivu na zmenu meracej metody jasne urcuje, ze meracia metoda musi byt sucast pravidiel. Pokial by to tak nebolo tak FIA moze meraciu metodu vytiahnut z klobuka pred kazdou GP a argumentovat, tym cim sa argumentuje tu. Tak to ale nie je. Meracia metoda je sucastou pravidiel aj ked ma FIA pravomoc ju menit.
No nemusí a ani to často tak není, ale třeba v tomto případě se to hodí. A podle mě to tak vnímají všichni, ať už teamy, tak FIA a proto takový humbuk kolem. Tohle bude složitá kauza. Tedy pokud to je vůbec pravda.
FIA riesi ine somariny, napr. castokrat ani nevedia, ci bol niekto za ciarou, alebo nie, aj ked maju senzory. Takze na toto by som sa nespoliehal 
Zalezi na tom, ze v com presne spociva ten trik. Ak sikovne vyuzili roztaznost povoleneho materialu, tak je pravdepodobne, ze to Mercedesu prejde. Ak tam maju nejaky aktivny system, ktorym obchadzaju staticke merania tak si myslim, ze im to neprejde.
Jsem četl, že má Honda problémy s olejem Valvoline. Budou to muset rozpustit.
Stejnej zdroj co používáš normálně? Tak to jsem v klidu 
To si myslím taky. Bude to obdobný případ jako chlazení pneu u McLarenu. To taky, jak to bude super fičura a nakonec to bylo “jen” skvěle udělané auto. 
Mám inside info. 100% záruka.
Puffe už toho nech, je to trapný, jak to najednou obhajuješ podvody 
Co je nesmyslný názor? Že se mají dodržovat pravidla a ne je porušovat? ajo, ty jsi fanoušek Maxe a RBR …
Mám z toho anální kompresi jak Josef Sjoszik.
No vidíš, nakonec jsi si ten článek přečetl. A to bylo kolem toho řečí.