Kauza okolo motora Mercedesu sa rozbieha, v pondelok čaká motorárov dôležité stretnutie | Magazín F1 - F1online.sk

Podla mna prave ty ignorujes pravidlo, ktore hovori o geometrii a ako sa to ma merat. To mas rovnake ako so svetlou vyskou. Meria sa v pokoji pretoze pocas jazdy to lieta hore dole.

Ten isty pripad je kompresny pomer. pri 15tis otackach su tam tak velke odstredive sily, ze sa vsetko mierne deformuje a geometria pri 900 stupnoch a 15 tisic otackach je ina ako v pokoji pri izbovej teplote. Teraz mi povedz co je prakticke dat do pravidiel aby to bolo zmeratelne a vymozitelne.

Nefandim dominancii a spinavej politike.
Od momentu ako som si precital clanok z Montezemolom ako vedel ze Mercedes ma 4 rocny naskok vo vyvoji nefandim Mercedesu urcite.
Ani v tom ako sa Wolf postavil ku skutocnemu spolutvorcovi uspechu Brawnovi.
Toto si kupil drahy listok do skvele rozbehnuteho vlaku.
Poslednych 5 rokov je skutocna Wolfova vizitka.

Ale já ho neignoruji, ale jak jsem psal, je to jen nástroj k vymáhání pravidla a to se může kdykoliv změnit, i během sezony. Ovšem to pravidlo který ti dává za povinnost dostát parametrům po celou dobu závodu, to tam je a existuje.

1 Like

Garantujem Ti ze to vedia presne merat aj pri prevadzke, robia to a musia to robit, bez toho nevies vyvíjať …

v kazdom okamihu vikendu mozu auto odstavit, vychladit na izbovu teplotu a zmerat geometriu valcov. Takto to funguje. Mozes sa ohanat jednou vetou kolko chces. Pravidla treba brat ako celok. Cherrypicking je to co urobil Massi a tam sa ti to nepacilo.

ani ja, ale lepsia interpretacia pravidiel nie je politika. To je F1. Mercedesu tiez nefandim, ale v tomto som na ich strane.

1 Like

A od čeho máš senzory?

1 Like

Jen protože si četl, že to má mít i Ford. Kdyby to bylo jen o Mercedesu, tak tady sebou házíš o zem jako o letošním AD

2 Likes

samozrejme, ze maju vsetko zmerane. Ale to su metody, ktore ma stajna. A kazda stajna ma svoje. a kazda ma svoju vlastnu interpretaciu dat. Ak chces nieco riesit ohladom pravidiel tak to musi robit FIA svojim homologizovanym senzorom, alebo nejakou inou standardnou metodou. Riesit to teraz mesiac pred tym ako posadia auta na asfalt je diletantstvo.

ja som nikde necital, ze to ma RBPT - (ford robi elektricku cast) To su len spekulacie. To iste mozem povedat na teba. Zastavas tento nezmyselny nazor len preto, ze honda to nema.

len som komentoval, ze Cunoda dostal trest nepravom. Rovnako je fakt, ze Norris dokoncil predbiehaci manever mimo bielej ciary co je proti dnesnym pravidlam. A takisto som hned dodal, ze by som taketo veci netrestal. Jediny, kto sa z nas dvoch stale hadze o zem si ty ohladom Alonsa.

1 Like

… to ne, ta jede podle pravidel :slightly_smiling_face:

1 Like

Aj Mercedes id podla pravidiel. Splna vsetky predpisane merania.

2 Likes

Ale já ti říkám že nemáme info jak toho Mercedes dosahuje a jak je tento úmysl prokazatelný. Když ale kolem toho vzniklo toto haló, předpokládám že to bude “zjevné” a uchopitelné.

Ty máš vlastně celé to pravidlo že to musí být dodrženo po celou dobu soutěže za srandu králíkům, já ne. Podle mě to FIA dává dodatečné možnosti konat a upravovat jak si to vynutit.

2 Likes

helmutko ví všechno nejlíp ten na nic čekat nemusí. Už to tady vyřešil.

2 Likes

Ale no tak.
Pri DAS Adrian Newey jasne a zretelne vysvetlil, preco a ako je to v rozpore s pravidlami - interpretacia na najvyssej profesionalnej urovni.
A FIA to Mercedesu nechala v aute po cely rok.
O tejto spinavej politike hovorim.
A to je len jeden z X bodov, kde FIA ochranovala Mercedes a preco ma Lewis tolko titulov.

2 Likes

Tak zeleni muzici sa tu zase do mna pustili zato, ze chcem aby vsetci dodrziavali, pravidla na ktorych sa dohodli rok dozadu.

2 Likes

Já se do tebe nepustil, ty si to tady už zase vyřešil, tak nemusíme čekat ani na to střetnutí motorářů ani na FIA.

2 Likes

moj nazor je, ze by sa tam nemalo uz nic riesit. Resp ak nieco chcu menit tak do 2027.

Můj nazor je počkat co z toho ještě vyleze a nehrat si tady na to, že víme všechno…

2 Likes

urcite ano. Moj nazor je, ze pravidla by sa nemali menit mesiac pred prvym testom, len preto, ze niekto nie je spokojny, ze to niekto iny zinterpretoval lepsie.