Tyhle informace můžou být z pozdější doby, ale problém nastal při prvních testech kdy se při stavění vozu dohromady přišlo na to, že motor na uchycení McLarenu nesedí. Vadila tam zadní náprava a proto se musela narychlo přímo na okruhu vyrábět zmenšená olejová vana.
Článek o tom vyšel kdysi na F1 NEWS. Základní informace dodávala přímo Honda, takže se nejednalo žádné dohady.
Tehdy se informace jen tak na počkání nerozdávaly. To spíše dnes se historie překrucuje k obrazu svému. Tatra byla jedna z prvních Porscheho štací.
Mimochodem Tatra V570 byl teprve prototyp na jehož masovou výrobu nedošlo. Alespoň si to myslím.
Ta poslední věta je důležitá ![]()
Já jsem si taky myslel že Zak Brown je obyčejný obtloustlý komediant a ejhle on vyhrál titul…
Zak dokázal krásně okopírovat Red Bull a ještě přidat něco navíc.
Tak trochu podezřívám, že se Zak dostal k nějakým tajným informacím a využil je nejen pro zlepšení McLarenu, ale taky k obvinění RB, že používá asymetrické brzdy. Sice FIA prý nic nenašla, ale výkon McL šel rázem nahorů a rychlost RB uvadla.
Ale pššššt, nic jsem nenapsal.
Vždyť píšu, že se na něj sice nedá dívat, ani ho poslouchat, ale je asi šikovný
.
Určitě má Zak k dispozice dostatek Bahrajnských královských financí a kdo ví, třeba i nějaké informační bonusy od FIA navíc.
Předělávali přepážky uvnitř vany, na okruhu nic takového co pišeš imho nejde udělat. Ale pokusím se najit…
Žak vubec není konstruktér, ten tomuto nerozumí…
Přišel Rob Marshall a udělal nové chlazení , lepší než měl Mercedes a uměli používat a chladit pneumatiky a tayk “doladil” podvozek.
Ten tehdy měl na starosti fungovaní Honda vs RB, aby to všechno bylo funkční, zabalené, měl na starosti komunikaci.
Já to taky hledám, ale zatím se mi nedaří. Ještě si vzpomínám, že když jsem ten článek použil v diskuzi na NEWS proti zastáncům McLarenu, tak mi Hlawiczka chtěl udělit Ban i když se jednalo o článek z jejích vlastních stránek. ![]()
Mohlo by se jednat o rozhovor s Hasegawou, nebo Araiovem. Taky mohl něco říkat Tanabe.
Oni tu vanu upravovali, to je pravda…ale šlo tam o tvar , to si pleteš, asi jsi to tehdy špatně pochopil…protože tehdy šlo o to, že motor byl v šásku pod jiným úhlem, než Honda měla původně od Mclarenu v plánech, pak hlavně ten tvar vany dělal to, co píšu vejš…
To co píšeš , to by do šáska pak vůbec nedali a na okruhu to upravit nejde.
Je to jak píšu. Motor se do vozu nevlezl kvůli zadní nápravě kterou si McL udělal podle své hlavy i když měl od Hondy poskytnutou maketu jako mustr.
Předlož důkaz. Nikde se tohle nepiše. To by ani nevyjeli, nemohli testovat, to neopravíš hned. Šlo tam je o jiný uhel upevnění.
Zajímá mne to…když to najdeš, dej odkaz.
Ferdo už přestaň s tím lhaním
Tady jsem jeden článek našel, ale Hasegawa se v něm moc rozkecávat nechtěl. Mimochodem i McL měl problém s vlásečnicovými trhlinami. Některé prý byly způsobeny vibracemi motorů ale taky přejezdy přes obrubníky.
Jj to jsem četl…
V podstatě VW platil miliony marek Československu. Tatra z toho nic neměla.
Podobně funguje státní hospodářství i dnes.
Stále hledám. Nový NEWS je chaotický a bez datumu pod článkem, tak surfuji na pas blink. Teď jedu článek po článku v kolonce rozhovory. V rubrice technika jsem už to vzdal.
Kde se bere jistota, že jsou aerodynamicky na špici?
Respektive mnoho hlasů ukazuje na Adrianův příliš agresivní návrh chlazení, které neuchladí motor.