Horner: Za prvú výplatu som si kúpil Porsche, priateľka sa so mnou kvôli tomu rozišla | Magazín F1 - F1online.sk

Zlatá doba torrentov, ktoré si ťahal aj cez 10 hodín alebo rapidshare, kde si hry sťahoval na X partov po 100MB :smiley:

1 Like

to jo ked som na noc nechaval stahovat torrent, rano vstanes a svieti chyba :smiley: alebo ked das cosi stahovat a nefunguje ti vobec internet na prehliadanie ani na nic lebo torrent pokryje celu linku :smiley: zlate casy ach az slza ukapla

dneska maju vsetci vsade internet a smartfony

2 Likes
  • Hedgehog 75 let

Ale vzpomínat na pirateni, nevím nevím :thinking:

to je na dlhu debatu, ktora nebude mat jasne riesenie :smiley: hlavne to, co popisujem sa dialo tak pred 15 rokmi cize uz to aj bude premlcane asi :smiley: hlavne torrenty nikomu nevadia ani piratenie, pokial na tom nezarabas, resp nesiris to dalej a hlavne, oni ti nemaju jak dokazat, ze si to stiahol atd

Co je špatného na pirátství?

1 Like

Kedysi nič. To len Honzík sa potrebuje vyjadriť ku všetkému a nasilu sa vtierať ježkovi. :smiley:

Pritom on sám určite tiež ťahal buď torrenty alebo rapidshare alebo ulozto a podobne. Ale už sme zvyknutí, že Pokrytec je jeho stredné meno. :slight_smile:

ja na tom nic spatneho nevidim, ked si napr chcem vyskusat nejaku pc hru, o ktorej uvazujem, ale nechcem kupovat zajice v pytli, tak si to takto vyskusam … to clovek pozna relativne rychlo ci to ma cenu kupit alebo nie … co sa tyka filmov a hudby, tak u mna to na, povedzme, 80-85% pokryli streamovacie sluzby, ale niekedy si proste chces pozriet nieco, co tam nieje ze jo … plus @HellHogr som posielal aj ten Brawn dokument s Keanu Reevesom, vtedy to bolo ok hahah :smiley:

Som si všimol práve ptm

Presne oni riešia iba tých čo to šíria, koncových užívateľov neriešia, aj tak žalobou na nich by nič nezískali.

1 Like

Mi naštastie mám kabelážovú inštaláciu robenú cez plastové chráničky, takže výmena/pridanie dalšieho káblu nie je problém. Len sa mi nechce.

1 Like

Hmm, tak to já mám asi pokřivenou morálku.
Pokud jde něco obejít, nezaslouží si aby to bylo dodržováno…
Tak to chápu já, navíc je to výchovné.

2 Likes

no vydelis 8 ci jak sa to pocita a mas realnu rychlost, ale 100gb mi do polhodky vacsinou stiahne

hlavne chcem vidiet, jak mi domov klope policajt s prikazom k prehliadke mojho osobneho pocitaca, ked ho mam pod heslom, kde by som logicky vymazal tie veci, a technik by musel vynalozit velke mnozstvo energie a casu aby tam MOZNO nieco vyhrabal, co stoji peniaze od danovych poplatnikov, cize sa na to kazdy vys3rie :smiley:

to same s telefonom

work smart, not hard, klasika

1 Like

No tak to, že máte pokřivenou morálku tu vidíme všichni :smiley: @Hedgehog si psal o tom problému s F1 managerem, ale vem si, že investuješ prachy do vývoje her a pak ti nějaký Triper tu hru stáhne, jako pirát a šíříto dál, bez toho, aby se ti vraceli money, tak co uděláš? no asi se už příště na to vy… Studio Santa Monica (God of War třeba) řekli, že právě proto dělají hry hlavně na konzole, kde to máš složitější, protože vrácení investovaných money do her (ale i filmů) je pro ty studia důležitý, nemyslím teď ty big players, ale ne všichni mají takové výhradní postavení, se pak nemůžeš divit, že do těch her se nevkládá vždy tolik úsilí, když ví, že se jim všechno nevrátí :smiley:

1 Like

Klasika, pak tu máš ti co využívají systém, nemakají a jen sají ze státu prachy, není to stejnej princip? :stuck_out_tongue:

Se strašně vtíráš, ale nikoho už nezajímáš, tak tu nespamuj svoje komplexy :slight_smile:

stale hovorim, ze pod poklickou sa u teba toho skryva vela, dobry koment :+1:

ono s tymi hrami to je take no … ked ma vyjst nejaka nova hra (F1 mngr), tak samozrejme to mam v merku, citam si info, sledujem, co ohlasuju, a adekvatne tomu sa tesim/netesim na tu hru … ked ti vydavatel slubuje co tam ma byt, a jak sa blizi vydanie hry, tak sa to okliestuje a osekava, uz som na pochybach, a ked to vyjde, pozriem recenzie, ktore ma utvrdili v usudku /vyvratili usudok, tak podla toho sa rozhodnem hru kupit ci nekupit (spiratit) … nemam v pc ziadnu spiratenu hru momentalne lebo u mna to je vacsinou naozaj tak, ze to vyskusam a vacsinou vymazem, pockam na zlavu a kupim

zial doba sa u konzol zmenila, a uz aj Sony pochopilo, ze len cisto exkluzivky na ich konzolu neni cesta, preto svoje 1st party hry posledne roky portuju cca rok po vydani aj na PC, kvalita je vsak rozporuplna (o tom, ci to robia zamerne sa tu asi rozpisovat nejdem)

ale napr Rockstar s GTAckom to robi presne ako pises, co sme tu pred par dnami myslim aj riesili - vydaju to na konzole, presne kvoli skoro nemoznemu pirateniu, zarobia na tom miliony, a cca po roku az dvoch to pride aj na PC, vacsinou nejaka vylepsena verzia, cize im uz ani az tak neprekaza, ze sa to piratit bude (pokial tam samozrejme nedaju DENUVO ochranu, kde sa ti to piratenie trosku natiahne o par mesiacov/rok)

samozrejme keby som si kupil hru, ripol vsetky subory niekam na torrent, a mal pseudo slavu, to je nieco ine, ale to moj pripad nieje

Pythagoras, Galileo Galilei, Giordano Bruno a mnoho dalších taky vymysleli nějakou maličkost a po staletí se jejích poznatky kopírují. Dokonce hromadným způsobem ve školách.

Mohl bys mi vysvětlit jak je to možné? :slightly_smiling_face:

2 Likes

Nedali si na topatent/ochranou známku, to je přece jasný ne?