myslim, ze neni, lebo na davky mas narok, za splnenia nejakych predom danych kriterii
Ehm, no tak zrovna sociální systém v ČR i na Slovensku je takový, že ty kritéria splníš hned, jak nepracuješ a máš děti
cize mi staci uz len nepracovat a mladej povedat, ze som prisiel na skvely plan, akurat ona bude musiet so mnou otehotniet a privedieme na svet decko, ktore nam bude prinasat peniaze od statu masterplan tvl, poznam kvantum takych ludi
Ano bohužel je to tak a čím více dětí, tím větší dávky, určitá skupina obyvatelstva jede jenom tenhle styl. Já dlouhodobě tvrdím, že se sociální dávky musí změnit a to i kritéria, protože tohle je neudržitelný s tím, jaký stát má výdaje se stárnoucím obyvatelstvem
tak na SK to je do 3 detí a ptm už nedostanú nič tuším
to je druhá věc, spoustu studií slibují věci, které nejdou splnit z x důvodů a je to čistě jen jejich chyba. Ono to vidíš třeba na úpadku Fallout, až po letech se Fallout 76 se dal dokupy, ale zase se slibovalo něco co nešlo a byla to slátanina co ani nefungovala první dva roky.
Sony se má domluvit s Rockstar, že takhle to budou dělat společně (RDR2 je taky toho důkazem)
jj tych prikladov je zial pozehnane, z poslednych releasov Starfield, aj ked si to nejaki ludia chvalia, tak ocakavania to za mna nesplnilo … nova Forza Motorsport to same, bugfest, skusal som to trikrat, dokonca som tu hru kupil aby som mal dropy aj na dobrom zeleze, procesor mi vypisalo, ze je nekompatibilny, hovorim si okej zacina to skvelo zly system AI penalizacii, kde do teba super narazi, on nic, a ty mas penaltu 4s a mozes sa na to vykaslat ked hras online, klesne ti rank atd …
to je to, ze Sony potrebuje Rockstar, ale Rockstar nepotrebuje Sony; Sony je teraz skoro polozene na lopatkach, nepreslo im zastavenie nakupu Activision Blizzard Microsoftom, a ze sa to kua snazili prekazit cesta exkluziviek uz tiez neni to prave, jak popisujem vyssie, a proste doba sa zmenila, MS to valcuje skrze Xbox gamepass, sony so svojim PS Plus posledny rok dostava trosku viac kritiky, za mna opravnene …
mali by sa vykaslat na bazarove hry, toto ich taha dolu a trzby by mali vacsie podla mna … apropo trzby, zober si spiderman 2ku, co bolo konzervativne pokracovanie jednotky, ta hra stala 300 milionov a z toho 150-200mega zhltol marketing, tak o com sa tu potom bavime, ked nic inovativne a vylepsene tam neprinesu ale rozpocet mali o sto ci kolko mega vacsi nez u jednotky, a to ta hra ma gametime cca 30h so vsetkym
proste je naivne si mysliet, ze vydavatel nieco vydava pre hraca (hrac je mozno az treti v poradi)
Práve pre tento prípad Steam ponúka vrátenie peňazí do 48 hodín od zakúpenia hry ak nemáš odohratých viac ako 10 hodín tuším. A ak to má Steam, tak niečo podobné asi bude mať aj Origin a iné platformy. A ježko odteraz nemusí pirátiť ak si chce hru len vyskúšať a zároveň pokrytec Honzík tu nebude moralizovať.
jo refund dobre poznam ale nechces vzdycky svoje peniaze poslat obchodu, ono to je myslim 2 odohrane hodiny a/alebo maximalne 14 dni v kniznici … velakrat tie dve hodiny presli nez som sa “rozkoukal” vyladil nastavenia, alebo vobec rozbehal hru
edit: a hlavne za 2 hodiny niekedy nezistis, ci to je tvoj salok kavy
tohle je dlouhodobej problém F1 her
hele ty exkluzivky furt mají svoje místo a co si budeme povídat, PS je furt víc, než třeba Xbox
to je tak, když se poslouchá mass media a jede se marketing místo gameplaye, nemůžu posoudit přesně, nehral jsem to, ale ten hype kolem toho, prostě proč? je milion dalších her, který jsou podobný stylem a nemají takovej makreting a vedou si líp, tady jeli prostě špatnou kartu
A pak máš Epic, kde máš AAA hry každej měsíc zadarmo
kombinacia PC + PS je najlepsia za mna jj
epic zapinam len aby som pridal novu hru, hral som odtial asi len Dead Strandings
akoze takto, dneska ma clovek miliardu moznosti jak sa zabavit u hrania hier, az je tojho tolko, ze ta vydavatelia casto opiju rozkom a ty si potom “nuteny” to hrat lebo ti to casto pride luto
boli casy kedy som si kazdy mesiac kupoval 3A hru za full cenu aby mi casom doslo, ze to nemam kedy hrat, a aj ked mam, tak zapinam to co poznam a co ma bavi najviac
A já hlupák jsem si vždycky myslel, že když se mi něco nevyplatí dělat, tak je nejlepší dělat něco jiného, nebo to dělat chytřeji…
Dělat něco chytřeji v tržním systému ti nueznávám
mám to stejně no, teď už jedu jen tituly, kde vidím dobrý recenze, nebo je chci sám testnout. Pak jsou hry co vypadají dobře, ale tam si počkám max na slevu
Já to chápu, to je ale ten problém celé nekonkurenceschopnosti.
Problém nekonkurenceschopnosti spočívá v našem tržním prostředí a “stylem” ekonomiky, bohužel jsme zdědili ekonomiku, kde se jel průmysl bez kapitalu a diktování výroby a odběratelů, to samozřejmě vedlo k tomu, že transformace ekonomiky byla částečná a hlavně tu chyběl kapitál. Nemusí snad ani zmiňovat skrytý státní dluh tím, jak se tu popírala inflace, aby někdo chodil za 3kč na pivo
Zacinam si mysliet, ze grecka cesta potka skor ci neskor clenske staty vo vacsej ci mensej miere do jedneho
Ale asi sa mylim
Určitě nepotká, krásnou ukázkou je Španělsko, které dokáže bilancovat v dluzích ale spíš si myslím, že Slovensko s Maďarskem spadnou dolů, jako Řecko, jestli opravdu místní vlády myslí to hospodaření tak, jak ho představili
Fico si podla mna nedovoli totalny kolaps a krach statu lebo ma este s republikou svoje plany v zmysle dosadenia si svojho cloveka na prezidentsky post a takisto este musi oslobodit ludi co su stihani ci sedia alebo maju ist sediet a na to potrebuje upravit zakony a hlavne prezidenta co ich nebude vetovat, ono tie najblizsie roky podla mna az taka katastrofa nebudu, no ani lepsie podla mna nebude, slovensko sa ide zakonzervovat na jedno az dve volebne obdobia