Horner: Ľudia si neuvedomujú, čo Max s tým autom dokáže | Magazín F1 - F1online.sk

To je ok, dobre robis, že jazdis bezpečne. To bolo na margo to, že keby s nim chcel niekto pretekať na z4, tak nemá šancu a práve ju nemá v zákrutách…

to kolo bolo hrozne a ak niekto tvrdi, ze bolo najlepsie ake kedy videl,alebo podobne nezmysly tak je obycajny hlupak
kolko v ktorom jazdec rozbije auto nemoze byt uz zo svojej podstaty najlepsie, lebo ho kurva nedokoncil. co na tom hornerko nechape? :slight_smile:

navyse nastavit si auto na kvalifikaciu a potom sa rozplyvat nad tym aky je rychly dokaze vela jazdcov, jeden taky smeruje aj k lujzovi :slight_smile:
v pretekovom tempe uz bol RB jednoznacne slabsi a mozno aj preto, ze bol zle zvoleny kompromis kvalda-preteky, v pretekovom tempe nemal ani na bottasa

rb bol v q rychly preto, ze vedeli rychlo zahriat gumy, ale to ich zaroven limitovalo v pretekoch co sa ukazalo na stave gum v poslednom stinte kedy bottas rovnako na softoch nemal s degradaciou takmer ziadne problemy a jazdil ak bol na cistom vzduchu na konci aj o sekundu lepsie casy ako maxo, ktory uz musel davat na tie gumy sakra velky pozor

ja viem o com sa rb snazil, chceli byt na starte pred mercedesom kedze to povazovali za jedinu moznost ako porazit lujza(ak nepocitame zakeractvo maxa, ten by sa s lujzom vedel vysporiadat aj inak), v pretekovom tempe aj keby nastavili auto inak by na lujza nemali, ale potom je smiesne vychvalovat jeho kvalifikacne kolo, pri ktorom navyse rozdrbal auto :slight_smile:

No co asi s perezom? (Budem vtipny)

3 Likes

Nieje to blbosť, F1 si už nemohla dovoliť nudnú sezónu. Spolupracujú a kôli tomu ani Hamilton nedostáva tresty. Ruka ruku myje…
Neviem či máte pozrieť si ako sa pneu degraduje, ak áno pozrite si ich… Prečo asi vedia jazdiť najlepšie časy? Pneu im dlho vydržia. Ostatným odchádzajú o 30 percent skôr…
Ak by im prešiel systém DAS tak konkurencia zase nemá šancu. Sú proste dobrí. Uvidíme po zmene pravidiel. Ak budú zase dominovať tak si zaslúžia výhry, sú šikovní. No pre F1 by bolo najlepšie ak by súperili min. 3-4 tímy o prvé miesta…

perez je pre mna najvacsie sklamanie sezony. tesil som sa, ze aj Max bude svojho nosica vody a nic.

Stacilo sa pozriet na vyraz tvare Hornera pocas Maxovho jazdenia. Nebola v tom vyraze zloba na Mercedes, ale smutok na Maxove jazdenie. Vyraz tvare hovoril “preco si to cele teraz posral Max. Na co je toto dobre ?” Toto sme si predsa nedohodli.

Tak stale bol lepsi ako albon s gaslym. Ano gasly teraz jazdi pekne ale dokazal to v red bulle? Dostaval od verstappena kolo. Perez skoncil aspon par krat na podiu a raz vyhral ked max vypadol. Ale ano aj ja som od neho cakal trochu viac.

no asi tak nejako :slight_smile:
ale ja sa nemozem zbavit presvedcenia, ze rebull spravil obrovsku chybu, ked sa nesnazil ziskat Bottasa. ten je sice stale treti, ale myslim ze to je to co potrebuju ku maxovi.

Keby podával také výkony ako v minulej sezóne, tak by som sa divil, prečo po ňom Red Bull nesiahol, ale po tejto sezóne je podľa mňa jasné, že ho nosenie vody psychicky odrovnalo a už nie je dostatočne užitočný aj keď schopnosti by na to mal. Nosiť vodu pre zmenu Maxovi by ho nijak nenakoplo. V malom tíme si môže znova užiť status jednotky.

Hamiltona z toho zoznamu kľudne môžeš vynechať.

zabudas ale za gaslyho auto bolo tazko ovladatelne, ktore nemalo za normalnych okolnosti na suboj o prve miesto. Perezove auto vyhralo skoro polovicu tohtorocnych GP.

No vidíš a ja si to myslím.

A takisto aj to, že budúci rok ukáže, že to tak nie je. Max nie je poloboh a ukazal to pekne, že sam ma niekolko nedostatkov aj po 6 rokoch v F1 ktore podľa mna oni dvaja uz v tom case mat nebudú. U neho je evidene nemozne ich odburat.
Ja si myslim ze po 6 rokoch v F1 budú obaja Norris aj Russell vyzretejsi a teda aj lepsi piloti.
A aj preto ze oni to uz 2x dokazali v juniorskych sériách ktore teba nezaujmaju lebo Maxovi v nich nalozil aj Ocon.

S Lattifim? Videl si ty kam padol Williams? Dorovnava ich aj Haas. Ale stale su v Q2 a stale Russell skonci daleko pred NL pokial ho niekto neodtrepe. Tentp tyzden aj vo vlaciku kým GR utekal MS tak Lattifi sa trapil s Mazepinom.

A ozaj si myslis ze vo Williamse by Max predvadzal niečo ine? Lebo podla mna po 3 rokoch uz vdaka hlavicke ani to :grin:

Okrem toho to auto sa nevyvyja a ak niekto dostane vyhody tak je to pilot co ostáva… Ako vidis robí to tak aj Mercedes.

Ale čo čakať ak ma niekto Nick Max is faster :blush: Ale zmier sa s tym, ze Maxa uz nebude " nahanat" Bottas =odporucam radsej skor ako neskor :kissing_heart:

1 Like

Ano ja si myslim ze poloti tohto kalibru by tam vsetci boli Ms aj 7x.

A ano mal aj stastie ze tam bol.

No 3/4 sezony bol ocami evidenne lepsi tak neviem co si pozeral.

P. S neviem kto vyliezol superovi az na monopost :rofl:

Nemyslim si ze mozem

Pozri, ak je to tvoj nazor, tak nemam problem, akokolvek s tym nesuhlasim. Fakt je ten, ze na konci dna aj tak mozeme len spekulovat. Moj problem bol, ze si to hore nepodala ako nazor, ale ako hotovu vec a samozrejmost. A ja si myslim, ze vykony Verstappenovho kalibru rozhodne samozrejmost nie su.

Vidím, že se tu rozpoutala debata.

Nu což, taky mám názor. Nijak extrémní.

Ano, v kvalitním autě by uspěla řada pilotů, otázka ovšem je, zda právě takovým způsobem jako Max Verstappen. Charles Leclerc, George Russell nebo jiní piloti jsou rozhodně disponovaní a věřím, že by v RB nepropadli. Ale měli by devět výher jako Max s tím, že nezaviněně ztratili další dvě nebo tři? To už se s jistotou tvrdit nedá, zvláště když vidíme, jaké chyby umí vyrobit i Hamilton, který dominuje až v závěru sezóny - ale ne se srovnatelným nebo mírně lepším, ale dominantním vozem. Protože počínaje Brazílií má Mercedes opět dominantní, výrazně lepší vůz.

Podle mého názoru si Max zaslouží absolutorium a desetinka dolů z celkového ratingu za kvalifikaci v Saudské Arábii na tom nic nemění. Při jízdě na hraně stačí málo (viz Vettel a Hockenheim 2018).

A pokud jde o přemrštěnou a britskými médii absurdizovanou kritiku MV, je to jednoduché. Tak si představte, že MV bude se slabším vozem závodit jako korektní slečinka, která prodá svou kůži v první zatáčce, v které se jí na zadek přilepí dominantní vůz s wannabe nejlepším pilotem všech dob a dokonce i možných světů. To toho formálního závodění od roku 2014 nemáte dost? Konečně po letech má F1 jiskru jakou zdaleka neměla.

Díky Verstappenovi.

2 Likes

Ale to je chyba argumentu.

Mercedes má v součtu let 2014 - 2020 extrémně dominantní vůz, vůz, v kterém nebylo možné nestat se mistrem světa. Otázkou bylo pouze to, který pilot tohoto týmu jim bude. Vzhledem k rovni Valtteriho Bottase to navíc po Rosbergově odchodu byla zodpovězená otázka.

Takže s kolegou jako Bottas by v Mercedesu tituly jako na běžícím páse získali i Max Verstappen, Charles Leclerc, Sebastian Vettel a někteří další piloti.

Ale uspět s vozem, který je v nejlepším případě na podobné úrovni jako vůz soupeře, v některých závodech o něco lepší, v jiných o něco horší? To je úplně jiná otázka. A je nutné poukázat, že i Hamilton nyní dokáže obrátit vývoj šampionátu jenom proto, že má - opět - výrazně lepší monopost.

Takže odvozovat, že to, co letos dokázal v Red Bull MV, by dokázala plejáda dalších pilotů, z toho, že by uspěli v hyperdominantním monopostu, je logický fail.

2 Likes

uplny suhlas.

ak su auta len mierne odlisne vykonovo tzn. ich rychlost na rovinkach je +/- rovnaka pri rovnakej urovni pritlaku tak sa s tym da nieco robit. 0,1-0,2s na kolo sa da s prehladom zmazat lepsou pracou s pneumatikami, strategiou a podobne.

Lenze ked niekto pri rovnakej urovni pritlaku na teba ziskava na rovinke 7 desatin. co je prave pripad dnesneho Mercedesu, tak to je brutal. s tym sa neda nic robit.

Max ma 2 moznosti a obe su z hladiska jeho kritikov osemetne:

• byt sitting duck a nechat sa obehnut, pozerat sa ako super vyhra sampionat zozat kritiku ze je pomaly
  • byt agresivny a pokusit sa s tym nieco spravit a kritiku vidis sam

Kazdy kto je dnes povazovany za jazdca ktory ma majstrovsky potencial, by si vybral druhu moznost.
KAZDY

2 Likes

Ty porovnávaš jazdcov 3 roky v F1 s pilotom čo je tam 6 takže neviem no.

Navyše ty si rezolútne vyhlásil že Norris a Russell isto nie, lebo Max by ich rozniesol. Fakt ale je že v F1 už ho obaja zdolali v slabších autách.

A áno samozrejmosťou nie sú preto sú piloti ktorí sú výnimočnejší ako ostatní.
V tejto generácii ich máme 4. Max je jeden z nich,ale zďaleka nie jediný.

1 Like

Ja netvrdím, že neodviedol skvelú prácu. Ani ze nie je výnimočný.

Ja len tvrdím, že nie je sám a ani taký nadradený ako z neho robia. Len mal lepšie podmienky ako všetci rovesníci.

Teda moja téza je ze práve všetci menovaný alebo minimálne väčšina je rovnako vynikajúcich ako Max.

Pre mňa minimálne Lewis a George určite obaja už dokázali v kariére práve to že s rovnakým autom uspieť vedia a v Maxovom veku rozhodne aj Seb. Ten posledný bol rovnaký hype a zrazu sa stal najviac hejtovaný. Lebo mu jednoducho auto iné ako špecifické od RB nesadlo. Rovnako ako si myslím ze to prečo si Mercedes napr vybral inde a nie Maxa ma dôvod aj iný ako jazdecký. A síce ze veci ktoré max robí a vypúšťa sú pre nich netolerovateľnými. Inými slovami je otázka či by Max dokázal takto fungovať mimo materského systému.

1 Like