Horner: Ľudia si neuvedomujú, čo Max s tým autom dokáže | Magazín F1 - F1online.sk

Asi nikto z nás si nevie predstaviť, aký vypätý je súboj o titul majstra sveta v roku 2021. Len veľmi málo ľudí si niečím takým intenzívnym v živote prešlo, v F1 to boli naposledy Nico Rosberg a Lewis Hamilton v roku 2016. Ako Max Verstappen, tak Lewis Hamilton do toho dávajú absolútne všetko, no víťaz môže byť len jeden.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/50971/horner-ludia-si-neuvedomuju-co-max-s-tym-autom-dokaze

To čo by s ním dokázal aj Hamilton, Alonso, Norris, Leclerc, Russell a ostatní rovnako talentovaný piloti. Nič viac ani menej v ňom nedokázal.

A este správať sa ako magor celé preteky, pravda to by mnohí z nich asi nedokázali -tak možno tam mieril. :sweat_smile:

Navyše zhodnotiť tím, že vlastne urobil nahovno robotu to ozaj môže len Horner :man_facepalming:t2:
A za tu vetu ako nemali lepšie auto aj keď 3/4 roka mali, by sa ani Toto nehanbil… hlavne že všade drista ako on to inak robí :man_facepalming:t2: Gentleman :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

3 Likes

Jo, už si asi zvykám, že šéf teamu nič iné nepovie. Ale mohol by aspoň trosku pravdy, a to, že auto nastavili na kvalifikáciu, čiže vedel skôr zahriat gumy a preto dať take kolo…ale to by poprel to, čo predtým spomenul.

Chápem, že je krajšie porovnávať to jedno kolo v kvalifikácii s pretekovými rýchlosťou Lewisa a dať to dokonca nad Lewisove schopnosti…menej znalym fanúšikom sa potom môže zdat, ze ten Max je fakt geniálny :slight_smile:

len, prečo potom take úžasne kvalifikačné kola nevedel dať Max cely pretek :smiley:

No a netreba zabúdať na take preteky ako napríklad Mexiko, ked hovoríme o tom, kto mal cez sezonu rýchlejšie auto a kto sa už pomaly videl ako víťaz…

2 Likes

Cisto bez emocie a anemozity : Max a RedBull tento rok urobili menej chýb ako super a preto si titul zasluzia viac. Na zasluhy sa nehra a vyhra ten kto ma silnejsi motor (nie lepsi jazdec) to je jasne, ale takto to vidim.

1 Like

Ok, ja to tiež úplne bez emócie a tak ako ty, skoro objektívne vidím tak, ze Lewis si to zaslúži viac. Väčšinu sezóny mal pomalšie auto, kombinácia pretekov Rakúsko-Monako bola pre nich katastrofou, a aj tak je schopný po debakli od Red Bullu v Mexiku vrátiť sa spat a bojovať posledný pretek o titul. Klobúk dole.

2 Likes

porovnavaj Bottasa s Hamiltonom a Pereza s Verstappenom.

Já bych Maxovi označení jezdec roku dal, kdyby tak nesvinil. S takovou už problém mám a pro jeho odkaz to není dobrá vizitka. Nikdy neví kdy má ustoupit a v Silverstone za to zaplatil hodně vysokou cenu, s body který by si přivezl i kdyby tam nevyhrál by měl mnohem snadnější cestu k titulu. Teď to bude kdo z koho.

3 Likes

ty si strašne múdry. Povedz mi viac o tom ako si tam bol a vieš to lepšie ako on

Radsej by mali rozmyslat, ze co s Perezom v Abuzabi.
Ja by som mu dal nejaky party mod, Q setup a mozno aj cervene gumy na prvy stint. Nech nestraca pol sekundu, ale je tam hned vedla Verstappena. Som zvedavy ci ich nieco take napadne.

f1_fanboy - Horner tvrdi ze RedBull nemal najlepsie auto, Ty tvrdis opak, nepride Ti to minimalne divne ?
Len ci si tvrdost nezamienate so svinacinou.
Jedinu reálnu prasárnu roka urobil Hamilton v Silverstone.
Majstrovsky svinsky tah, ako Schumi 94 alebo Senna 90.
Kto im to uz dnes vycita, nikto.
Takisto sa bude hovorit o tom ze 8 titul Lewisovi prinieslo vyhodenie a zdemolovanie Maxa z trate.
A nik mu to uz nebude vycitat.

Najprv by sa musel kvalifikovat v top5 potom mozu riesit co.maju spravit aby sa ich drzal kedze to je u neho hore dole s kvaldami teda hlavne dole

Silverstone bol nehoda. Na trest to bolo ale rozhodne to nebol umysel,

1 Like

Totálne mimo ako vždy. Hamilton spravil chybu. To Max bol ten, ktorému aj dátami z telemetrie dokázali, že vybrzdil Lewisa a snažil sa opakovane o kolíziu a to nie len v tomto závode.

A najlepšie na tom, že keby sa Max aspoň v tom jednom prípade (Silverstone) zachoval tak ako Lewis už viackrát túto sezónu (vzdal súboj), tak mohol pokojne dokrúžiť na druhom mieste a už od Mexika postupne oslavovať titul.

2 Likes

Ako vies, ze by Norris a Russell dokazali to iste? Celkom odvazne tvrdenie…podla mna by ich Max zadupal do zeme a poslal predcasne do formuloveho dochodku. Ja len, ze momentalne sa Russell trapi aj s Latifim, tak kde si chce vyskakovat na Verstappena?

2 Likes

Fanusikovia mercedesu…to co mercedes predvadza na rovinkach je nadhera ale ako jazdec to vnimam ze z ruzomberka do kosic to dam po dialnici ako superman ale ked to zoberiete po ceste 1 triedy hmmm… po dialnici rada jazdi aj moja zena… ale huty vernar dobsina…tam by sa hamilton stratil

Mimochodom siel som na vw transporter 180 koni do presova… pred nami bmw z4 ano nahanali sme sa bol rychly na rovinke (maximalku nepisem)ale prisiel usek pred presovom esicka a bral som ho sice nakloneny ale dal som ho

1 Like

jasne, ak je toto pravda tak potom v Mercedese by bol 7 nasobny majster Verstappen, Alonso, Norris, Leclerc, Russel a ostatni rovnako talentovaní piloti. V kontexte tvojho prispevku ma Hamilton šťastie, že sedí v Mercedese, ktorý do toho investuje také bomby akým sa ostatným timom ani nesnívalo. Nič viac ani menej Hamilton nedokázal.

Na základe akého porovnania je bol podla teba 3/4 roka Redbull lepšie auto? len trepes sprostosti.

Jediny kto v 270+km/h tuto sezonu vyprevadil supera mimo trat bol Hamilton. Opriet svoje predne koleso o superove zadne a skerit sa jak muzikant po svadbe to mu ide.

Hamilton dnes sedi v dramaticky rychlejsom aute ako Max. Na rovinkách získava hromadu času. Mysliet si, ze ak by sa garde otočilo a Ham by profitoval z kolizie a posledne 4GP by v pretekovom tempe stracal sekundu prave Hamilton, že by sa správal inak je vskutku naivne. Spraval by sa rovnako ako Verstappen.

Pre Verstappena je jedina moznost ako uspiet byt agresivny a jazdit na hrane. Inak by to bola cista procesia.

2 Likes

Tak jazdi hamilton ako ten na bmw z4

Presne tak…mercedes je hromada penazi na kolesach

Nejdem sa tu hrať na objektívneho ako napríklad f1_fanboy (pričom je troll alebo zaujatý rovnako ako ja, ale ja si to priznám). Vidím do toho len ako entuziastický fanúšik. Takže z môjho subjektívneho názoru má Verstappen najvyššiu “surovú” rýchlosť spomedzi všetkých aktuálnych jazdcov.

Samozrejme, to si myslím teraz. Ak nastane doba, kedy budú mať všetky tieto mladé pušky top auto s minimálnymi rozdielmi, vtedy by sa dalo uvažovať o tom, kto je z nich najlepší.

1 Like