Horner by sa podľa Browna mal obávať o prácu: Nepodávajú výkony na trati ani mimo nej | Magazín F1 - F1online.sk

ten sa cely zivot bali do ferrari a vzdy sa vybali takze ktovie co ho vskutocnosti znovu presvedcilo vybalit kufre :slight_smile:
ved ani teraz na uplnom sklonku kariery z najakeho dovodu nesiel do toho ferrari aj ked to ho chcelo a zas si vybral niekoho ineho. jeho na tom ferrari musi nieco podvedome odpudzovat lebo keby naozaj chcel tam ist tak tam uz davno je

a tie jeho schopnosti sa prejavili ako v minulom roku ked mu odisli naraz 3 uplne top inzinieri? a odisli kvoli nemu, mozu to jeho fans sa snazit spochybnovat, ale proste tie minulorocne odchody top ludi boli kvoli tomu ako sa spraval horner
a ci by bol niekto lepsi v padocku? urcite, ale kto tak to uz nieje na mne, ja ich az tak nepoznam a tiez to nemusi byt nutne niekto z padocku, kludne to moze byt aj niekto z ineho odvetvia. ved aj taky brown nebol z “padocku” a dokazal postavit na nohy dlhodobo sa trapiaci mclaren

o tej prvej casti ja teda velmi presvedceny niesom :slight_smile: prave preto, ze on vsade(f1) prisiel na hotove a hned dostal vitazne auto. prisiel do williamsu potom ako bol nutene odideny adam parr a dostal na williams velmi slusne auto az vitazne, pricom on nemal ziadne zasluhy na tom aute, ale na com mal “zasluhy” bolo to, ze z jeho jazdca si komisari spravili boxovacie vrece a trestali ho za to co vsetkym inym prechadzalo bez trestu. pastro vtedy dostal trest aj za to, ze sa na niekoho zle pozrel :slight_smile: taka bola uzasna politicka sila wolffa a nedokazal s tym nic urobit az ked prisiel do mercedesu na hotove tak zrazu to bol velky a vplyvny politik v f1 :slight_smile:
wolff bol dobry udrzbar a psycholog pre lujza, to ano, dokazal najst system ako to klbko nervov cim bol lujzo v mclarene dokazat udrzat ako tak stabilne

ak by vyhodenie hornera znamenalo zostanie neweyho tak by si polepsil

ak si to dobre pamatam tak ona mu pisala, ze ma prestat a on neprestal, co uz samo osebe je problem ak on je sefom a ona podriadenou

Tvoj príklad s deťmi je absolútne mimo diskusie. Nemá to vôbec nič spoločné s tým, čo sa tu rozoberá ani s Hornerovým prípadom. Okrem toho, že je to úplne iný prípad tam ešte dávaš úplne novú skutočnosť, že si to obvinenie nevymýšľa jeden človek (dieťa), ale viacero. A nedá sa na to odpovedať ako by som reagoval, keďže je to veľmi všeobecné.

Ako ti zacvakám ušlú mzdu, keď tvoj plat je násobne vyšší ako môj? Tvoja reputácia utrpí už navždy a ty prídeš o prácu, ktorú miluješ a už sa do nej nevrátiš (žiadny zamestnávateľ ti nebude držať riadiace miesto niekoľko rokov kým to súd uzavrie). Ak je toto podľa teba ok a si s tým v pohode, tak máš pre mňa veľmi zvláštny pohľad a môj názor je ten, že ti neverím a píšeš to len preto, lebo Horner a keby sa ti to osobne stalo, tak plačeš, že takýto postup je nefér. :slight_smile:

Toto vôbec nerozporujem, nemusíš to opakovať v každom komentári. Ale zároveň dodám, že môj názor je taký, že trestnoprávna zodpovednosť detí by mala byť väčšia ako je teraz, lebo parazitické skupiny obyvateľstva zneužívajú deti na trestnú činnosť a tie sú nedotknuteľné.

Tak myslel som, ze mi to fakticky nejak objasnis (profil mam otvoreny, kludne si mohol citovat), ale v poriadku ak nie.

Len ak mam aj po tejto, ako ty nazyvas, kyslej odpovedi, verit tomu, co si pisal predtym, tak neviem ako to ide dokopy so snahou komunikovat vecne, konstruktivne a fair-play :slight_smile:

Ja viem, že nežijeme v ideálnom svete a chápem tvoj pohľad, no žijeme v demokracii a kapitalizme. Každý jednotlivec je zodpovedný sám za seba a za svoje konanie. Viem, že sa dejú prípady, ktoré nie sú fér a že zamestnávateľ vie vyvinúť nátlak na zamestnanca, no je len na ňom, či sa poddá, zákon ho chráni dostatočne.

Každý chce čo najväčšiu slobodu, ale keď doplatí na svoje slobodné činy a rozhodnutia, tak potom narieka.

Nehovorím teraz vyslovene o podvodoch a protizákonných konaniach, aj tie sa samozrejme dejú, no sú nelegálne, takže to je mimo diskusie.

Ja to tiež neviem naspamäť, len cca viem ohľadom tých zmlúv aké formy ukončenia môžu byť a viem si to rýchlo dohľadať. Prešiel som si korporátom, živnosťou aj sročkou, to ťa naučí pomerne dobrý základ, aby s tebou niekto potom nevypiekol. :smiley:

1 Like

Podla pravidiel bolo kridlo McLarenu nelegalne, na zaberoch to bolo vidiet, ze ta medzera je vacsia ako je povolene, a preto bol McLaren donuteny to kridlo zmenit, respektive mu bolo zakazane ho znovu pouzit.

Akurat kamerove zabery nie su dokaz, ktory obstoji pred sudom, a preto ich pravdepodobne nemohli diskvalifikovat (+ snaha o dramatizaciu sampionatu, ale to je len subjektivny nazor fanusikov).

Takto to presne bolo.

Aby som ti dal priklad, tak to, ze ti nieco nemozu dokazat este neznamena, ze si nespravil nic nelegalne.

Mam teda rovnaky meter, ci pri F1 alebo v tejto diskusii. Tak isto aj pri systeme nastavenia svetlej vyske RB - tam nebol ziadny dokaz, a tak nemozme ani len hovorit o tom, ze by RB nieco porusil - prezumpcia neviny.

Diky Honzi, nemyslel som si, ze niekedy nastane den, ze ty tu budes potvrdzovat to, co pisem a zastavat si ma v diskusii. :smiley:

Ja tomu rozumiem, “prekazky na strane zamestnavatela” mam uz tiez overene, ze podas vypoved, si dva mesiace doma a pridu ti tie vyplaty

1 Like

Ono zalezi co od koho konkretne chces … minule si ma tu lyncoval(nadsazka alert), ze riesim pocity, takze neviem ci je mudre odo mna cakat debaty kde niesu pocity :hedgehog:

Suhlasim, presne takto argumentuju aj proti Hornerovi.
Dokaz, ktory by obstal pred sudom nateraz nie je, takze plati prezumpcia neviny.

Rovnako tak ako nebol dokaz v zmysle postupov a pravidiel proti McLarenu, ale ty si doslovne pisal, ze ich uznali nelegalnym.
No neuznal, dokonca aj explicitne neuznal.
Nelegalne by bolo, ak by aj po zmene vykladu kridlo nadalej pouzivali, autorita rozhodla uplne jasne a v ramci platnych pravidiel a moznych postupov (ako na sude). Cize nemal si rovnaky meter.
A ked som pisal co teraz, uz si ma zacal urazat a nalepkovat…

"Analogicky. Presto, ze jsme videli ze kridlo McLarenu ma mezeru pri zavrenem DRS, tak se McLaren niceho nelegalniho nedopustil, protoze to nebylo zmereno. A v tomto pripade to dokonce dokazat jde, ale nelze velikost mezery nade vsi pochybnost stanovit a tudiz potvrdit poruseni pravidel.

Jsou jasne dane procesni postupy, kdy v nasem radu muzes nekoho potrestat a prohlasit, ze neco porusil. Pokud ty procesni postupy nemuzes, nebo nejsi schopen dodrzet, pak jsou dotycni, nebo dotycny nevinni."

Toto som nepisal ja, ale utocil si osobne za takyto nazor na mna. To su fakty, ktore stale ignorujes a nemienim sa k tomu uz vracat, tema uzavreta.

Po Australii si mal prispevky aj na nove miniDRS a ze sa uvidi v Cine ako McLaren spomali a aj ze si zvedavy, co McLaren urobi, ked bude Oscar pred Landom. Na oboje uz odpoved mame, nastalo ticho a skor to vyzera, ze viac nez moja precitlivenost na McLaren je to tvoja zaujatost proti McLarenu, ostatne prilisnu prisnost na ich jazdcov komentoval dokonca aj Timur a ked porovname moje komentare na RB a tvoje na McLaren, to su ine svety. Ale nechcem sa hadat a ignorovat ta, lebo sa nehnevam, no opakovane si preukazatelne klamal na moju adresu az v osobnej rovine a nechcem aby sa to opakovalo, co, bez urazky, citim ze by nastalo, lebo to robievas casto a nie len mne… :slight_smile:
A nemyslim to v zlom, hoci to tak vezmes :smiley:

BTW. Hornera mozu majitelia RB zbavit riaditelskej stolicky kedykolvek a akonahle strati ich doveru. dohoda, odstupne, nutena dovolenka su v podstate len talafatky. Naprazdno by urcite neodisiel. Jedna sa o riaditela multi miliardovej firmy.

3 Likes

Priznam sa, ze uz sa v tom stracam.
Ja len viem, ze ty si reagoval na mna, nie naopak.
A ked som sa ta pytal, preco pises o mojom Ferrari whataboutizme (ked som za A, pisal v tom prispevku aj o Mercedese a za B, nikoho vo Ferrari nehejtoval), ci o co ti vlastne islo, tak ziadne vysvetlenie ci citacia, nieco, na co sa da reagovat vecne a aby som pochopil, ze preco si do mna isiel, nikdy neprislo :slight_smile:
Preto som bol z toho nasledne podrazdeny (boli tam osobne utoky?), ty to s nadsazkou nazves lync, taky, co ja tu mam bezne :wink:

Suhlas, preto som mal pocit, ze to tu islo trochu offtopic do detailov, ktore so svetom F1 (nie len) moc nemaju… :slight_smile:

Dokaz proti McLarenu bol. Kamerovy zaznam je dostatocny dokaz, na ktorom to videl kazdy so zdravimi ocami, ze ta medzera bola ovela vacsia ako povolovali pravidla. To je ten rozdiel. Takze mozme s kludom povedat, ze McLaren bol nelegalny.

Bohuzial vsak na DSQ tieto zabery nestacia, lebo pravne by to McLaren mohol spochybnit.

Ty si to ale stale mylis a stale to nechapes. Tam sa nemenil ziadny vyklad pravidiel ohladom tej klapky. Bez akejkolvek zmeny pravidiel zakazali McLarenu to kridlo. To je este vacsi dokaz toho, ze to bolo nelegalne, ako tie kamerove zaznamy. Ked nemusis menit pravidla, ale povies timu, ze ak to este raz nasadi, tak bude diskvalifikovany, to znamena, ze ten kus bol nelegalny, len ich nemali ako usvedcit.

Zmena pravidiel sa tykala len merania, ale nie konstrukcnych predpisov aka velka moze byt ta medzera.

To je ako keby Hornerovi v jeho telefone najdu spravy, v ktorych fakt niekoho obtazuje, ale on povie, ze on ich nepisal, ze k jeho telefonu mohli mat pristup aj iny. Vies, ze sa dopustil priestupku, takze mozes kludne povedat, ze obtazoval, ale pred sudom to nemas ako dokazat a sud mu zacne sledovat telefon a povie, ze ak este raz sa nieco take udeje, tak je vinny (ber to s rezervou tento priklad, len logicky sa ti to snazim aplikovat ako by to bolo podobne).

Ano, pisal som, ze sa uvidi. Co je na tom zle? Uvidelo sa, ze McLaren je stale vpredu, no nie tak ako v Australii. Moze za to miniDRS? Bohvie. Vraj polovica timov musela v Cine zmenit svoje zadne kridla, no nevieme ktore.

Tiez sa uvidelo. TR neprisla ani ked predbiehali jazdcov o kolo (cim argumentovali v Australii). Uvidime, co bude dalej.

Tvoju precitlivenost na McLaren ti tu vycitali viaceri. :slight_smile:

Moju zaujatost voci McLarenu najma ty. Ja voci McLarenu zaujaty vobec nie som. Jediny kto mi je nesympaticky je Brown, ale to je tak vsetko. Norris aj Piastri su pre mna v pohode. A s @tiMur som sa dnes sam zhodol na tom, ze som na jazdcov McLarenu prisnejsi, lebo ich porovnavam s Verstappenomm, ktory latku minimalizacie chybovosti za posledne roky posunul na uplne iny level ako bola predtym za cias Hamiltona alebo Vettela, ktori chybovali pravidelne. Lenze ked chce byt niekto majster, tak mam na neho najvyssie naroky ako fanusik a divak. Tak isto vo futbale prisnejsie hodnotim vykony Mbappeho oproti nejakemu priemernemu lacnejsiemu hracovi.

Tie vety o tych klamstvach a osobnej rovine budem ignorovat, tam to bolo vzajomne a tak isto tu nemas povest takej Evap napriklad, ktora je uplne nezaujata a nekonfliktna. Tak isto to nemyslim v zlom, len zbytocne to znova riesit, aj tak by to nikam neviedlo z ani jednej strany a mame tu dost F1 tem. :slight_smile:

Robievam to primarne jednemu uzivatelovi a nemam s tym problem to priznat ani mu povedat, ze je to zakerny bastard. Dnes opat prisiel a vyryval, citoval moje komentare, no ich obsah prepisoval (bohuzial tato platforma to umoznuje). Odpad fora.

A obcas k tomu sklznem pri Kiks, ked su jej “argumenty” na urovni plochozemcov. Vid jej dnesne vyjadrenia k prezumpcii neviny. :slight_smile:

Este dodam - budem rad ak ma nebudes ignorovat, je tu dost tem, v ktorych sa bud zhodneme, alebo aj ked sa nezhodneme, tak vieme diskutovat v pohode a aj ked s tebou niekedy nesuhlasim, tak viem pochopit aj tvoj pohlad / nazor. Ak ma budes ignorovat, tak je to tvoje rozhodnutie, mas na to pravo (neboj, plakat kvoli tomu nebudem). :smiley:

2 Likes

Skoda, ze si tu takto kratko, naozaj … vela nuanci v mojom niekdajsom posobeni na fore vidim u teba

Drz sa

Akom niekdajsom?

A kde zmizol popis “majitel rovnovahy”? :open_mouth:

Ja si fakt nemyslim, ze mas rovnaky (ci aspon podobny, lebo jasne, neda sa byt vzdy objektivny a kto to rozsudi kde je pravda) meter na chyby a vyhlasenia od predstavitelov McLarenu a inych, najma RB. Viem uviest strasne vela prikladov, ale nechcem zahlcovat diskusiu a fakt sa ani hadat…

Tak len 3 poznamky:
Na Browna si vysadeny, pamatam si, ako minulu sezonu si pod clankom s nim pisal aky je pokrytec a ja som sa ta pytal, ze co v jeho tvrdeniach v clanku nie je OK/pravda a ty si zacal daco o minulosti, nic konkretne k tomu clanku ani aktualne. Ale OK, ved sympaticky nie je, ale navazal si sa permanentne a slovnik aj teraz fakt hulvatsky na to, ze o nic strasne nejde, o to viac ze aj Horner s Markom maju svoje vyhlasenia…

Ako krasny priklad minulu sezonu Q Baku, ako si obycajnu smolu Landa zvelicoval ako velku chybu McLarenu, pritom sa to mohlo stat hocikomu a kratko pred nim isiel aj Max a dokonca este aj za nim Ferrari a Mercedes a tam nic…

A aktualne k jazdcom. Ak by si rovnako tvrdo (a casto az dehonestujuco) ako hodnotis chyby Landa (nebudem to tu vsetko opakovat) ci inych, komentoval aj Maxa, tak by si musel pisat aj o tom, ze potom aj Max urobil 3 posledne VC v kazdej chybu.
AD vrazil po chybe do Oscara, v Melbourne po chybe prisiel o poziciu (Lando sice chyboval, ale bez straty pozicie) a v Cine sa na starte prepadol o 2 miesta.
Rozhodne vsak o nom nebudem pisat ze stale chybuje, je babrak a pod. Urcite nie, to ani nenajdes. Ani FIAbull a pod., hoci tebe McFIA uslo atd.

Tak ja som len narazal na podobne, ze toto zase vnimam ja a hlavne plus, ze si militantny az osobny, ked sa vedie dlhsia nesuhlasna diskusia a to je problem… Inak s tebou nemam problem diskutovat a ja teba som nenazval fanatikom, ani zarytym Lando fan a pod. (oboje klamstvo), hoci by som tiez mohol, ale fakt nemam potrebu sa hadat a urazat, tak snad sa chapeme :slight_smile:

1 Like

Rad by som pochopil, ale nemam sa coho chytit, naozaj… Ak niekedy objasnis/vysvetlis, budem rad :slight_smile:

1 Like

Pokud to mate takhle tak super. To mate bezva. A ano jak jsem psal v pravni rovine mate pravdu.

Ale pokud korporatu vladnou u nas cesti manazeri, pak pravo berou spise jako doporuceni.

Ale preji ti aby to ohledne prava bylo vzdy tak jak poses.

Btw. U nas prosla novela zakoniku prace, ktera umoznuje propousteni bez udani duvodu. S odstupnym samozrejme.

Technická:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-novela-zakoniku-prace-prosla-snemovnou-40512072

1 Like

Diky, tak to jsem prehledl. Ja to mel za hotove. Mea maxima culpa.