Koukám, že @Daaviid23 a jeho toxická úderka to tu silně nezvládá
Ano, Spacey vo vseobecnosti nie je idealny priklad, ale v tom konkretnom priklade, je to dokonaly priklad.
What?
Takze si to zhrnme. Ideme spolu vo dvojici na pivo. Ja ta obvinim, ze si ma cestou domov obtazoval pritom je to uplny vymysel, ty si nevinny. Je spravne, aby ta okamzite zamestnavatel suspendoval az do uplneho uzavretia pripadu (moze sa to tahat roky) ?
Skus ano / nie, tak mi to uplne staci.
Akonáhle niečo rušia tak už vôbec nie
O F1 vacsinou prezentujeme nase subjektivne nazory. Ohladom prava v tejto teme vsak neexistuje subjektivny nazor, tam je to pravne jasne stanovene.
Ak by sa to tykalo Wolffa, tiez by som stal za nim, pokial by mu nebola dokazana vina. Nie je to ziadny konflikt zaujmov, je to len osobna kauza, bezny romanik.
Ale myslim si, ze Mercedes ako zapadny korporat, ktore si idu woke pussy politiku, tak by ho nielenze suspendoval, ale aj vyhodil, lebo ten pripad by sa tahal roky a oni nemozu byt roky docasne bez sefa.
Sice v tomhle mas pravdu i s @Jos_Is_Back , ale realne je to tak jak pise @Kiks
Tvoje schopnost odolavat tlaku korporatu je omezena. Plat, realna prace kterou po tobe chteji, smirovani ktere mohou svevolne aplikovat apodobne veci. Zrovna jsem meli nedavno skoleni jak jsou chranena nase prava.
Ta pozice byla, ze zamestnanci jsou silne chraneni, proti nekterym vecem. No v realu te vyhodi a je otazkou, zda se chces, nebo muzes realne branit. Zamestnavatel te v praci muze libovolne smirovat, napriklad. A jedine co musi udelat je, ze ti to da vedet a prokazat, ze se na to muzou koukat jen poverni.
Zase si to moc neidealizujte. Individuality sice ty soudy vyhravaji, ale to jsou jen stripky, nebo chcete-li, spicky ledovce. Obrovska vetsina prohresku zamestnavatelnu se k soudu proste nedostava.
To by si nam mohla rozpisat, bol by som velmi zvedavy.
Ak to tak bolo, tak ta niekto zapalil a ty si bola v prave a mala si sa branit. Alebo si podpisala vypoved dohodou a to uz je tvoja chyba.
To chcete teraz zrovnavat postupy vo velkych spolocnostiach na trhu prace s postupom velkych znaciek v mulitimilionovom biznise v sporte so sponzoringom atd.?
Ved o tom bola rec, snad nie o zakonniku prace a pracovnom prave
Nie to si posunul inam. Pre pochopenie. Ja som už vyššie písal, že slabších, teda deti a ženy, prípadne starších ľudí treba chrániť viac.
Sám dobre vieš, že cestu nájdu
Tam boj nemá zmysel
Hore ti to niekto popisal presne
V tomto prípade ide samozrejme korporat do rizika že mu napríklad bude musieť spätne doplatiť mzdu aj ho suspenduje
Je to potom už len na rozhodnutí daného korporatu či to podstúpi alebo nie a ako veľmi ho zaujímajú nejaké na vonok prezentované hodnoty
Hehe, videt ze jses nezkusenej, sis narychlo nasel co to vubec znamena, desivy
A hlavne, nemel by ses bezhlave poustet do utoku novacku, vubec si me nezaujal, hned v uvodu ses ztrapnil.
Nikam som to neposunul, stale sme tu:
A stale bez jasnej odpovede z tvojej strany. Ta tvoja uvaha o detoch je mimo temu a uplne mimo Hornerov pripad (no aj tak som ti na to odpovedal).
To je pravda (feministky by nesuhlasili, preco chranit zeny, co su nieco menej ako muzi? ), ale treba hlavne respektovat pravny system a prezumpciu neviny. Inak to tu bude divoky zapad.
To je vidět, když nejsi na fóru, tak jdeš zpátky na strom
Kludne mi napis tvoj pripad, nech si to viem predstavit.
Lebo napriklad ja by som bezdovodnu vypoved nepodpisal, keby som v prave a ziadal by som kompenzaciu (a to uz sa bavime o vypovedi dohodou z oboch stran).
Odpad sa ozval opat zakerne podlo a klamarsky.
Najdi si tu niekoho ineho, mna nezaujimas Honzi.
Nemám dojem že o tomto bola táto debata a že sa týkala mňa.
Riešime tu postoj korporatu ku kauzám ktoré ničia ich kredit
Josi. Realne mas omezene schopnosti se branit. Musis si uvedomit, ze celis korporatu s jeho zdroji. Jako svedci budou s nejvetsi pravdepodobnosti vystupovat lide, kteri tam stale pracuji.
U nas v CR bylo nekolikero whistbloweru ve statnich sluzbach. V klidu je vykopli a jeste dehonestovali. A nejlepsi na tom je, ze to jde napric politickym spektrem. Bylo to za Babise, jako za Fialy, jako za Sobotky.
A kdybych ti mel vypravet jak to chodi u nas. Tak to si ani netroufnu. Neni to tak davno co takova vypoved skoncila u soudu. No dotycny zalobu stahnul. A ze vypadal odhodlane.
Vyjadril som tym komentom tesenie sa na dalsie tvoje prispevky v ramci fair play … neni treba za tym hladat nic dalsie
Nemam pocit, ze by to nejako znicilo kredit Red Bullu. U niektorych dokonca este stupli, ze nepodlahli a postupovali spravodlivo voci Hornerovi.
Tak pises veci, ktore nie su pravda alebo su protizakonne, tak som zvedavy, ze ako to bolo.
Suhlasim, hoci cisto pravne ma podla prezumpcie neviny a prava pravdu Jos.
To ako sa k veci postavi verejnost, majitel, sponzor, zamestnavatel atd. je vec druha.