Ja ti takto na 3 roky znicim zivot, hoci ty si nic neurobila. Nakoniec sa dokaze, ze si nevinna, ale 3 roky ti nikto nevrati a polovica ludi si ta aj tak bude pamatat tak, ze to je ta, co obtazovala Josa (lebo vacsina ludi uz za 3 roky zabudne, ze sa to este riesi a vobec ich nezaujima kde je nakoniec pravda).
Toto schvalujes, ano? Skratka som ta obvinil, tak v tom momente mas byt suspendovana z roboty az do vyriesenia pripadu, hej?
Nas pravny system s tym nic nema, miesas jablka s hruskami. Prezumpcia neviny je zaklad prava vo vacsine zapadnych krajin.
Prepac, v dalsom komentari uz budem vediet. Ronie je jedna spevacka, tak asi preto som to defaul povazoval za dievcensku prezyvku.
Nevyhodia. Nastuduj si zakonnik prace predtym nez trepnes takuto sprostost. Alebo nepodpisuj nevyhodne zmluvy ako zamestnanec (aj tie vsak musia byt podla ZP).
Musis bud porusit zmluvu alebo ju rozviazat dohodou, ktoru musis ty ako zamestnanec akceptovat.
Toho parchanta, kvuli kterymu vzniklo cely blm, ktery mercedes podporoval. Ja proste nechapu tvoje uvazovani. Tobe vadi, ze nevyhodili Hornera, kterej UDAJNE posilal nejaky zensky nahy fotky. Zaroven fandis tymu, kterej otevrene podporoval cloveka, kterej byl odsouzenej za znasilneni. Z toho mi vychazi, ze pro tebe jsou horsi nahy fotky nez znasilneni…
Kladenie otázok ti ide. S odpoveďami je to horšie. Tak skúsim jednu ja. Dáš svoje dieťa do krúžku o ktorom sa šepká, že vedúci tam je nejaký divný na deti, ale deti si môžu vymýšľať a najmä platí prezumpcia neviny…Dáš ho tam, alebo vyberieš iný overený?
To sice ne, ale chovani cely bandy ano. Takze misto toho, aby bojovali proti rasismu, se z nich rasisti stali a jeste k tomu zlocinci. Tvoji logikou by je mercedes mel okamzite prestat podporovat a distancovat se od nich. Zel, neudelal to.
Nemam problem odpovedat, no mozes mi odpovedat aj ty?
Velmi vseobecny priklad (ja som daval konkretne), ale ak je moje dieta v tom kruzku spokojne a povie mi, ze to nie je pravda a na kruzku je spokojne, tak mu budem verit.
Na strednej skole sme mali podobny pripad. Sympaticky ucitel, z ktoreho boli ziacky na makko, odviezol zo stuzkovej jednu ziacku autom domov, lebo to prehnala s alkoholom a rodicov tam uz nemala. Potom sa tym chvalila v triede spoluziackam, ze s nou flirtoval v aute (vymyslela si to, aby jej zavideli) a ustnym podanim sa to sirilo dalej az sa zacalo rozsirovat, ze ten ucitel obtazuje ziacky alebo s nimi nieco ma. Chlap mal doma zenu s dietatom. Vedenie za nim plne stalo, riaditelka si zavolala danu ziacku a ta pred nou priznala, ze ju len viezol domov a ziaden flirt nebol, len to tak povedala kamaratkam “zo srandy”. Chlap nevinny, urobil este dobry skutok a sliepka mu spravila zo zivota na par tyzdnov peklo. Malo ho vedenie skoly docasne suspendovat? Mal byt bez platu? Mala ho opustit zena? To vsetko na zaklade vymyslu jednej pubertacky?
Samozrejme je aj rozdiel, ked to povie jedno dieta a ked je tam svedkov viac. Je to individualne, ale vzdy sa ma dokazovat vina, nikdy nie naopak. Vzdy je mensia skoda ak jeden vinny beha po slobode ako ked jeden nevinny je nespravodlivo odsudeny.
Ak mas zmluvu napriklad na 2 roky, tak bezdovodne ju nemoze skor ukoncit ziadna strana. Bud tam musi byt dovod alebo to musi byt predcasne ukoncenie dohodou (dohoda znamena, ze s tym suhlasia obe strany).
Ak si niekde zamestnana, tak si skus to zmluvu precitat.
Ja si myslim, ze McLaren mal realnu sancu aj na WDC, ale to je len moj nazor a opacny nebudem vyvracat, nemam ako. Spatne si myslim, ze niektore veci mohli urobit inak, ale pisal som to aj minuly rok:prvykrat sa ocitli v situacii ze aspon na to mohli pomyslat, takze nejake chyby v manazovani situacie su prirodzene. Hlavne je poucit sa z nich. Navyse, tento rok udavaju ton oni a s rychlejsim autom vedia aj nejake drobne chybicky zostat bez nasledkov.
RBR ano, bez nejakeho komplexnejsieho zamyslenia s tym mali cosi robit uz davno. Otazne je vsak co a ako. Hovori sa, ze Verstappen ma dost specificky styl, dve auta vyvijat nemozes lebo rozpocet. Z mojho pohladu sa ich situacia za tie roky nedala nejak jednoducho vyriesit. Ale dostali sa do nej sami. Pobrali s Verstappenom tituly ale teraz ich to dobieha.
Práva zamestnanca sú v každej krajine omnoho silnejšie ako práva zamestnávatela.
Možeš sa kľudne pozrieť aj na našom úbohom Slovensku aký problém je niekoho vykopnúť z práce. To, že ty máš takú skreslenú predstavu, je vec jedna (neviem či je to spôsobené médiami) ale ani vyhadzov človeka keď ide spoločnosť redukovať pozície nie je len tak a je tam extrémne množstvo vecí ktoré sa musí udiať a s kým sa musí firma dohodnúť predtým, než niekomu dajú papier do paprče.
O to viac v korporátoch v ktorých existujú zamestnanecké rady a podobne.
Nepozeraj veľa amerických seriálov o tom jak príde šéf a niekoho vykopne z roboty zo dna na deň.
Ináč K. Spacey nie je najlepší príklad, čelí ďalšej žalobe a ako sa vraví, bez vetra sa lístok nepohne, ale rozhodne súd. Jasné, že toho učiteľa mali suspendovať. Už len preto, že bol taký blbý a naložil si do auta neplnoletú opitú žiačku a viezol ju v ňom sám.
Z pohladu prava a dokazovania ma urcite pravdu Jos. Sice na ine udalosti v F1 uz takyto meter/pohlad niekedy zial uz neplati, ale to by bolo na inu temu…
Z pohladu slov o dnesnom korporate a presvedcenia, ze:
Suhlasim a po tom vsetkom co sa tu o nom uz clovek docital, si to tiez myslim, ale je to samozrejme len nazor zalozeny na skusenostiach.
Aj toto si myslim, napokon samotny Marko mal tiez iny postoj, tak to nie je len o vonkajsom svete
Nie, nemoze. Zamestnavatel je v tomto velmi obmedzeny a musi postupovat podla zakona.
Bavit sa s tebou o veciach, ktore patria do vseobecneho prehladu, je snad este horsie ako bavit sa o Russellovi. Ty si skratka schopna vymyslat si uplne bludy a stat si za nimi.