Horner: Ak Hamilton odíde z F1, Mercedes bude v keli | Magazín F1 - F1online.sk

Pre ktory top tim by mal teraz Norris zmysel?

• RB ma Maxa na roky dopredu a potrebuje len dvojku, ktorou je idealne lepsi jazdec stredu pola uz bez ambicie na titul a ochotni pomahat jednotke za cenu podii a obcasneho vitazstva namiesto vozenia sa v stredopolovom time (Perez, Bottas).
  • Ferrari ma Leclerca, ktoreho uz by po odchode Binotta konecne mohli akceptovat ako jednotku, kedze Sainz na to nema a nikdy nemal. Je to taky Perez/Bottas len mladsi, a preto si este nahovara, ze chce titul
  • Mercedes pokial ma Hamiltona s Russellom, nema dovod prijat Norrisa. Ak by Hamilton odisiel, potom ano, ale riskuju opakovanie sa vztahu Hamilton/Rosberg.

Jasne, kazdy ma svoj nazor a vidi to inak, preto aj vela krat pisem “osobne si myslim” a pod. frazy priamo v komentari. :slight_smile:

Netreba vytvarat dusno, Mercedes Hamiltonov odchod zvladne. Maju Russella, ktory dokzal uz v prvej sezone porazit Lewisa a este aj vyhral o jedny preteky viac ako megastar. Takze rozhodne ma za Hamiltona kto prevziat poziciu lidra timu, netreba sa znervoznovat.

A Leclerc do Mercedesu, to nevidim velmi ruzovo. Skor Norris - je kvalitny, rychly, s Russellom maju nadstandardne vztahy uz od juniorskych cias, a kedze chalanko teraz jazdi s motormi Mercedes, uvodny kontakt uz bol naviazany.

Kym? ved si mozu vyberat: DeVries, Ricciardo. Na konci sezony ked Horner luskne prstami tak ma v rade dalsich troch. Magnussen, Albon, Sargeant, dokonca aj Russell ma tusim kontrakt len do konca 2023. Pripadne ak Vettela nebude bavit zachrana planety tak ako si predstavoval moze sa vratit aj ten.

Skor by som sa bal straty motivacie Maxa jazdit za RB ak bude stale suverejne vyravat, moze zacat hladat novu motivaciu inde a potom bude RB nahrany. Kazdopadne vsetko ukaze cas.

Myslim si, ze aj keby boli vsetky sezony ako 2022 pre Maxa, tak ho to neprestane bavit. Ale aj keby Max skoncil z dovodu dominancie RB v najblizsich rokoch, tak si RB moze vyberat kohokolvek a kazdy by k nim chcel ist kvoli dominantnemu autu. Norris, Leclerc, Russell, Alonso (ak by bol stale v top forme), Ricciardo (mozno v RB by bol z neho opat rychly pilot) a mozno by sa vratil Vettel alebo dokonca aj Lewis, keby videl sancu na 8. titul. :smiley:

1 Like

Až nato že nemajú a nikdy nemali súhlasím.
To nie je tak celkom pravda. Majú normálny vzťah ale kamaráti Zrovná nie sú. A rozhodne by neboli ako kolegovia > Lando sa správa ako had už teraz lebo zrazu prišiel o pozornosť tak ju púta sprostým kecami.

Okrem toho pochybujem že by chceli pilota McLarenu znova…… Mercedes od Landa dal ruky prec.

Okrem toho to nie je len o jazdeni a tam produkt vhodný pre brand Lando nie je. Je to poste tak. Buď by musel začať hrať seriózneho a bol by to fake a neviem či vôbec je natoľko dospelý aby to dal.

Všeobecne k téme
S tým že Horner ešte nedostal Memo že nie každý zlikviduje talenty a potom musí chytať pilota jednou nohou von z F1 za to mu Toto nemôže.

Mercedes ma jazdca schopného poraziť LH ! Ma RB takého čo to dokáže s Maxom ? Tak kto je v tom kely keby niečo.

Charles Ok ten ma kvality a potvrdil ich ale zadriet o pilotovi ktorý v živote jazdil len za McLaren a porazil len zhoreného Ricciho a nikdy nič výnimočne predtým nevykazoval, je dosť odvaha najmä ak si vezmeme že ten čo ich údajne nemá ho sfúkol ako sviečku.

Lando nebol nikdy rýchlejší ako Russell a nepredpokladám že zrazu bude ak experti tvrdia že pilot časom nezrýchli. To že to McLaren zakryje je iná vec. Russell sa porovnáva s iným kalibrom Ako Norris.

Bude už len lepší, nemal ďaleko uz minule, reálne jediny z mladých z koho ma Max strach väčší strach ako on z neho a ide s ním na hranu je George a vidno to, to ako s Maxom súperil kto ma na to na gride odvahu ? a na rolu lídra je pripravený už dnes a každý kto to sleduje to vie.

A že urobí chyby ? Veď určite ale Leclerc a Max nerobil v top time na začiatku ? Len on ich možno dostane priestor robiť kým nebojujú o titul. To že ma 3 roky vo Williamse ? Čo mu to je platne na cele priamo v boji ? Tam jedine zaostava > ale to pri Lewisovi vie dohnat ak ho sleduje s pocuva a on sleduje.

Russell možno ma o minimum menej ako Max v čistej rýchlosti ale ma veci ktoré nema Max a dosť.

Mercedes ma vybaveno stačí keď George bude napredovať ako napreduje.

1 Like

Hamík mal v januári 38 rokov (len pre upresnenie).

1 Like

Tak ako stale sa bavime hypoteticky :smiley: len ak budu napr dalsie 2 sezony dominantne tak moze sa stat, ze bude chciet zmenu a netreba zabudat na zmenu pohonnej jednotky od 2026.
A narazal som sa na to ze auto je vyvijane na jeho jazdecky styl a cely tim ide iba na neho, cize aj kedy prisiel iny jazdec ktovie ako by to bolo, to uz skor ten Ricciardo mi pride vhodny.
Kazdopadne verme ze jasna dominancia tu nebude a rozdaju si to RB, MB a Ferrari.

Z časti súhlasím ale mohla si si odpustiť porovnania a svoje osobné preferencie v rámci tohto hodnotenia.

Mercedes ma jazdca schopného poraziť LH ! Ma RB takého čo to dokáže s Maxom ? Tak kto je v tom kely keby niečo.

Tu sa dá predsa veľmi lahko oponovať, že MB ostane po odchode LH tak isto jeden “schopný” jazdec tak isto ako RB má aktuálne. Totálne rovnaká situácia, akurát pre MB je fajn, že nemusia riešiť (tak ako RB) koho dosadia za Lewisa/Peréza.

Russell sa porovnáva s iným kalibrom Ako Norris.

Toto sú presne tie dojmy ktoré to celé kazia. Každý ti povie, že aktuálne máme v F1 mladú 4ku ktorá by dokázala vyjazdiť titul : Lando, Max, Charles a George. Vravieť, že Norris sa “nemože porovnávať s tým s čím sa porovnáva George” je zcestné. Lando logicky nemože v McLarene ukazovať nejaké extra výsledky, čo je Georgovi aktuálne umožnené aj keď teda minulý rok to bol riadny kořáb a teda je to veľmi porobná situácia ako má Lando v McLarene.

Bude už len lepší, nemal ďaleko uz minule, reálne jediny z mladých z koho ma Max strach väčší strach

Toto je taktiež nejaká domnienka ničím nepotvrdená. Tvrdiť, že Max ma strach z Russela je proste znova zcestné.

o ako s Maxom súperil

A tu znova pokračuješ a vravíš, že Lando nebojoval s Maxom ale Russel áno. Nuž, je to logické, kedže MB dokázal reálne bojovať v poli, zatiaľ čo McLaren je rád, že vôbec naštartujú. Ani Vettel, ani Nando a neviem kto všetko nebojoval s Maxom, toto je ukzateľ ničoho. Hodnotiť skills jazdca na základe toho, či s Maxom bojoval v poli alebo nie… To je potom Sainz top jazdec lebo bojoval aktívne s Maxom…

Russell možno ma o minimum menej ako Max v čistej rýchlosti ale ma veci ktoré nema Max a dosť.

A jasné, že si to musela zakončiť absolútnym fanúšikovským názorom ktorý je opätovne ničím nepodložený ale tak potrebujeme nasilu ukázať George ako toho najlepšieho jazdca na poli.

Tak ako som povedal na začiatku. Kým sa držíš faktov mám rád tvoje komentáre (viď začiatok ako spomínaš že zrovna George a Lando - a duplom dnes - nejaký veľký kamoši niesú).

K téme. Redbull pri odchode/vyhadzove Peréza, čo očakávam čoskoro, bude podľa mňa angažovať Albona/De Vriesa ale viem si predstaviť aj vzhľadom Norrisa, kedže tu už bol článok o tom, že sa ho pokúšali získať. Neviem si predstaviť Charlesa v jednom teame s Maxom, naopak si ho viem predstaviť v MB. Detto si neviem predstaviť Landa v Ferrari.

Doležité je, že jak MB,RB tak Ferrari, si bude vždy vedieť vyberať top jazdcov a nalejme si čistéhé vína - aktuálne je majorita tých dobrých v top3 teamoch. Angažovanie starého Nanda či nebodaj Seba je pre top3 tiež mimo mísu, kedže radšej tam posadia mladší perspektívny talent jak vyriešiť situáciu na rok dva…

5 Likes

Rozprávaš tu o Russelovi ako polobohovi, ale reálne keď Mercedes vyriešil problémy aspoň kus s autom tak nestíhal na Hamiltona. Určite je momentálne Norris minimálne na úrovni Russela ak nie rýchlejší. Norris preukazuje stabilne svoju výkonnosť v Mclarene…. Aj Max si je vedomý toho, že momentálne jediný jazdec ktorý ho môže vyzvať v boji o titul je Hamilton a nie Russel. Kdeže má Russel rýchlosť ako Max a to sa nemôžme baviť o tom ako dokáže šetriť gumy. A ďalšia vec v živote nejazdil pod tlakom.

6 Likes

Snad bude jezdit ještě dlouho.
Chroustal a spol. by ztratili smysl života.
A ztratit v dnešní době smysl života by mohlo být až devastujici.

5 Likes

Nesúhlasím, pretekovu rýchlosť George nemá na Maxovej úrovni a nema ju ani na úrovni Lewisa … a to je to čo delí výborných od najlepších … myslím, že keď prichádzal do MB mal okolo seba vybudovanu auru, kedy dokonca niektorí hovorili, že je lepsi ako Max a čakali že Lewisa zadupe, to sa nestalo a nestane sa to ani v tejto sezóne … a to ešte nehovorím, ze už prekukli všetci aj jeho povahu, ale celkovo šancu na titul isto ma, je to šikovný jazdec, ale stavať tím výlučne na ňom, ak budú k dispozícii posadiť tam Landa alebo Charlesa mi príde ako ťah vedľa :slightly_smiling_face:

1 Like

Typicky pristup Red Bullu, kdyz jim tece do bot zacneme s levarnama, trapas…

Norris je top pilot, na rozdil od Leclerca vyrovnanejsi, nevim kde vzal Horner Leclerca v Mercedesu, zvlastni predstava…

a na toto si prisiel ako?

Leclerc v Mercedesu je krásná představa.

Rikam to pořád:
Leclerc - Antonelli 2025.

1 Like

Delaji to celou dobu, zamysleni se nad budoucnosti pilotu Mercedesu z ust Hornera je tak detinske…

Jedine co ma Horner letos v rukavu je lonske lehci chassis, pochybuji ze Mercedes nebude hned od zacatku odlehcovat, pokud ho uz nemaji pripravene…hmm

treba si uvedomit, ze to je nejaka citacia z DTS, cize sa jedna o nejaky z kontextu vytrhnuty vyrok z priebehu 2022. To nema nic spolocne ako lahke maju auto v 2023. Takze nefantaziruj…

Vidim tam Norrise, chudak se trapi v Mclarenu, Leclerc umi zazmatkovat, to neni moc dobra vlastnost v boji o titul, uvidime…

Trapne, uz roky citame, ze Russell je nastupca Lewisa, tak o co ide …