Horner: Ak Hamilton odíde z F1, Mercedes bude v keli | Magazín F1 - F1online.sk

Azda každému fanúšikovi Formuly 1 sa pri slove Mercedes vybaví Lewis Hamilton. Brit vládne takmer všetkým historickým rebríčkom a je považovaný za jedného z najúspešnejších, ak nie za najúspešnejšieho pretekára F1 vôbec, pričom väčšinu svojich triumfov a víťazstiev v šampionáte si pripísal práve vo farbách tímu z Brackley. Pre „strieborné šípy“ bol v priebehu rokov neodmysliteľným prínosom, podobne ako pre Ferrari Michael Schumacher na začiatku tisícročia. Dni Hamiltona v najvyššej motoristickej súťaži sa však krátia. Sedemnásobný majster sveta má už 38 rokov a skôr či neskôr sa bude musieť s kráľovnou motoršportu rozlúčiť. Mercedes tak bude musieť za rekordéra hľadať náhradu, čo nebude vôbec jednoduché. Myslí si to aj Christian Horner.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/89552/horner-ak-hamilton-odide-z-f1-mercedes-bude-v-keli

Leclerc a Norris su jednoznacne jedine dve mena, ktore prichadzaju do uvahy. Ak sa Mercedesu nepodari ziskat ani jedneho z nich, suhlasim s Hornerom- budu v keli.

1 Like

Kiks si uz zistuje Hornerovu adresu, na jeho mieste by som si najal kvalitnu ochranku.

8 Likes

Kazdy je nahraditelny

1 Like

Přesně tak 15 znaků

Otázne je či Mercedes bude mať záujem vykúpiť Norrisa zo zmluvy s Mclarenom. Wolf je aj obchodník a nebude chcieť vyhadzovať peniaze von oknom. Preto dávam väčšiu šancu Leclercovi. Aj keď si nemyslím, že jeho zoberú. Aby sa skor neobzerali po dakom nováčikovi alebo ešte môžu dať príležitosť aj Schumacherovi aj keď v Haase nemal presvedčivé výkony.

1 Like

Každý až na ty výjmečné

Otázka je, jestli by Leclerc zapadal do takové kultury, aby to bylo úspěšné spojení

Ja ako že nechcem hejtit, lebo sa tu znesie kritika, že len chudacika Hornera tu všetci osocuju, ale to sa ozaj zblaznil, ak sa zamýšľa nad alternativou, že by Leclerc išiel robiť dvojku Leclercovi 🫢

To asi záleží hlavně na tom, jak to bude jezdit Russelovi, ne? I když chápu, že mediální psychologické hry jsou v plném proudu…

Do Mercedesu predsa nemoze ist kdejake poleno, preto je pre mna Schumacher absolutne vyluceny a nejaky sikovny novacik momentalne tiez nie je na obzore, jedinou teoretickou moznostou je este Piastri, ale vzhladom na to, ze ho vysekali z Alpine na ukor Alonsa by som tam zazraky necakal.

S Leclercom bude zlomova tato sezona, ak bude Ferrari zase mimo boja o titul, vidim realnu sancu, ze bude chciet odist, ak vo Ferrari prekvapia, bude Mercedes bez sance ho ziskat.

V McLarene sa naopak crta riadne fiasko takze mi pride velmi pravdepodobne, ze Norris odtial bude chciet prasit prec. Vykupit zo zmluvy ho budu musiet, je to momentalne jediny kvalitny jazdec na trhu. Totalne drevo alebo podrztasku si moze dovolit tak Red bull k Verstappenovi, urcite nie Mercedes.

Na to, aby brali cokolvek ine nez to najlepsie na trhu by podla mna musel Russell tento rok ziskat titul, co mi pride krajne nepravdepodobne.

Ked odide Hamilton, Mercedes nebude v keli.
Manekyn ani nesedel za simulatorom, jeho spatna vazba k vyvoju sa priblizovala nule, k tomuto ho vôbec nepotrebuju.
Russell mal minuly rok viac bodov, vyhral na rozdiel od Lewisa preteky, nevidim tu ziaden problem.

Russel je dobrý Sainz alebo Nico Rosberg, nie je to žiadny generačný talent, aby si mohli vedľa neho posadiť Bottasa alebo Pereza a postaviť tím 🫣 takze áno budú brat najlepšie na trhu, to je jasne

1 Like

Russell mal minuly rok viac bodov, lebo ako sa s odstupom casu ukazuje, asi to bolo naozaj tak, ze prvu polovicu sezony robil ciernu robotu Hamilton a Russellova uloha ako novacika bola vozit povinne body. V Brazilii vyhral, lebo Hamilton mal mierne poskodene auto po kontakte s Verstappenom, co povedal sam Mercedes. Inak celu druhu polovicu sezony (odkedy ich auto bolo ako tak vykonne), mal Hamilton nad Russellom navrch. Ocakavam, ze v tejto sezone ho Hamilton na pohodu porazi a aj preto chce v F1 zostat este par rokov. Keby sa obaval, ze ho Russell bude porazat, tak radsej odide aj bez 8. titulu.

Russell si celu svoju povest top pilota F1 vybudoval vo Williamse tym, ze porazil jednorukeho Kubicu a najslabsieho Latifiho. Az zrazu prisiel do Williamsu po rocnej pauze zlomeny Albon a Latifimu nalozil presne tak isto ako Russell. Ten Albon, ktory dostal od Maxa vyprask asi ako Vandoorne od Alonsa.

4 Likes

Podle mě bude stačit, když bude jezdit tak, aby bylo zřejmé, že je schopný o titul reálně bojovat. Vyhodnocení je na Totovi, který podle toho bude shánět dalšího jezdce. George si dlouhodobě vychovávali, tak se nebojím, že by mu nedali poctivou šanci.

2 Likes

to vykupenie zo zmluvu sa bude ratat do stropu? asi nie, takze to nie je nerealne. McLaren uz ale mohol Norrisa spenazit aj Piastriho a volil moznosti si ich ponechat, takze pokial tam Brown bude sefovat toto vykupenie realne nevidim.

Hamiltona moze kludne stretnut podobny osud jak Alonsa, da si napr po tejto sezone rok-dva pauzu, zasupluje ho Lando, a ked sa bude Lewis chciet vratit tak sa vrati do Ferrari jeho sna :smiley: (len moja idea nezozerte ma ultras)

1 Like

Z casti Horner moze mat pravdu, ale je to este velmi otazne. Otazne je ako sa vyvinie Russel ci bude schopny ustat ten tlak, ked pride sanca bojovat u titul, ci bude/nebude robit chyby a ci z neho v skutocnosti ten majster sveta byt moze, potencionalne urcite ano, ale realita moze byt ina, vela asi napovie tato sezona. A preto Lewisovi podla mojho skromneho nazoru splnia vsetko, o co si v novej zmluve poziada, jednoducho ho este potrebuju kvoli buducnosti a ten 8.titul je pre nich velke lakadlo. Ale ked bude George majstrovsky aspirant a bude podavat dlhodobo stabilne vykony, tak budu hladat jasnu 2ku a nie dalsiu jednotku…Georga potencial byt 1kou ma, ale ci to naplni este nie je iste, nebral by som to ako istu vec aj ked som fanusik mercedesu, snazim sa na to pozriet triezvo

2 Likes

So vsetkym sa da viac menej suhlast len jedno mi kole oci. Nemyslim, ze existuje jeden pretekar, ktory by ukoncil karieru preto, ze sa obava ze ho porazi timovy kolega.
Hamilton ma 37 a ak je sam presvedceny, ze je v top forme tak nema najmensi dovod sa nikoho obavat a Russella uz vobec nie. Ak nadobudne presvedcenie, ze uz v top forme nie je a F1 nie je jeho priorita tak prisiel cas skoncit bez ohladu na hrozbu zo strany kolegu.
Kto robil nejaky sport tak vie, ze neexistuje nic take ako obava z porazky. Moze byt obava, ze sa uz clovek nedostane do top formy z roznych pricin (zranenia, vek) A vtedy je asi cas zvazit odchod ale som na 100% presvedceny, ze ako Hamilton, tak nikto dalsi nerobi karierne rozhodnutia na zaklade toho, ze sa obava nejakej porazky.

6 Likes